sn0wbreeze 2.9.2 disponibil, face tethered jailbreak pentru iOS 5.1

15

  In cursul acestei seri iH8sn0w a lansat versiunea 2.9.2 a celebrului program sn0wbreeze cu ajutorul caruia putem face un custom ipsw ce ne permite sa facem update la iOS 5.1 pastrand intact baseband-ul iPhone-urilor. Noua versiune a sn0wbreeze face din pacate doar tethered jailbreak deci va trebui sa utilizati iBooty pentru a reporni iDevice-urile la fiecare restart. Exceptie la regula mentionata anterior face iPhone 3GS cu bootrom vechi care are untethered jailbreak. Din pacate sn0wbreeze este inutil pentru cei care au nevoie de unlock prin ultrasn0w deoarece acest program nu este compatibil cu iOS 5.1 in momentul de fata si este inutilizabil. Cei care au iPhone 4 si folosesc Gevey pentru decodare ar putea face update la iOS 5.1 deoarece informatiile primite de mine pana acum sugereaza ca aceste cartele functioneaza pe noua versiune a sistemului de operare.

  • Added Tethered Jailbreak support for 3GS/iPod Touch 3/A4 Users on iOS 5.1 (9B176)
  • iPhone 3GS old-bootrom users are untethered on 5.1/9B176 (as usual).
  • Bug Fixes (Specifically with the iPad baseband and iPhone 2G).
  • Re-added the iPhone Dev-Team’s iPhone 2G permanent unlock ‘BootNeuter’.

  Pe langa optiunea de a face tethered jailbreak, iH8sn0w a rezolvat unele probleme ale sn0wbreeze si a introdus BootNeuter, solutia de unlock disponibila exclusiv pentru iPhone 2G. Din pacate pe iPhone 2G puteti instala maxim iOS 3. Puteti descarca sn0wbreeze 2.9.2 de aici. Va reamintesc faptul ca folosind acest tutorial puteti face jailbreak pe iOS 5.1 cu ajutorul redsn0w. Mai jos aveti o explicatie privitoare la imposibilitatea de a face jailbreak pe iOS 5.1 terminalelor iPad 2 si iPhone 4S. Intr-o versiune simpla va spun ca nu exista un bootrom exploit si acest lucru este imposibil.

A low level (DFU/iBoot/LLB) exploit is required to start the restoration of custom IPSWs. The past two jailbreaks (JailbreakMe & absinthe) for the A5 worked within iOS itself. These exploits are not capable of bringing the iDevice into a state where it will accept custom IPSWs. Therefore, an A5 device cannot currently downgrade to an iOS revision that Apple is no longer signing (even with SHSH blobs) and it cannot preserve the baseband when updating to a newer iOS revision.

While the future may always seem to get more narrower… Keep your head high and continue to be open minded.