iPad 3 vs iPhone 4S vs Mac Book Pro – testul incalzirii(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g16eL-_HlvI[/youtube]

  Daca pentru iPhone 4 am avut Antennagate de ce sa nu avem un heatgate pentru tableta iPad 3 din moment ce supraincalzirea componentelor interne pare sa fie subiectul preferat de discutie al tuturor. Apple a spus deja ca tableta functioneaza in parametri normali insa cei care o au in mana si o utilizeaza zilnic nu par prea convinsi de afirmatiile companiei americane. In aceasta idee au fost facute cateva teste pentru a demonstra cat de tare se incalzeste tableta celor de la Apple. In testul de mai sus avem o comparatie intre iPad 3, iPhone 4S si MacBook Pro iar cel mai tare se incalzeste Mac-ul. iPad 3 si iPhone 4S ating temperaturi de pana la 35 de grade celsius atunci cand sunt folosite pentru jocuri ce functioneaza prin AirPlay iar Mac-ul atinge temperaturi de pana la 38 de grade celsius atunci cand rulam un film in format flash. Practic testul demonstreaza ca iPad 3 se incalzeste la fel de tare ca iPhone 4S iar daca aveti un Mac deja sunteti obisnuiti cu temperatura.

  Un al doilea test a fost facut de catre cei de la cNET care au reusit sa atinga temperaturi de 34.4 grade celsius atunci cand jucau Infinity Blade II deci ambele teste confirma exact acelasi lucru. Tableta iPad se incalzeste destul de tare insa temperatura este suportabila pentru majoritatea dintre noi. Daca aveti o husa SmartCover montata atunci nu veti simti aproape nimic deoarece husa blocheaza caldura eliminata de tableta voastra. “Heatgate” este doar o metoda de a distrage atentia utilizatorilor de la iPad 3 insa nu are prea mult efect.

  Daca totusi sunteti interesati sa aflati de ce se intalzeste tableta iPad 3 mai mult decat tableta iPad 2 atunci va spun ca ecranul, bateria si chip-ul A5X sunt principalii vinovati. Dintre acestia 3 ecranul pare sa fie cel care se incalzeste cel mai mult deoarece contine de doua ori mai multe LED-uri decat iPad 2, consuma de 2.5 ori mai multa energie si atunci cand este setat la luminozitate maxima este responsabil pentru 65% din consumul de energie al intregii tablete.

The new iPad Backlight consumes 2.5 times as much Backlight power as the iPad 2 for the same brightness (Luminance). This is due to the high ppi, which makes the LCD have a lot lower light efficiency and therefore power efficiency. It has 72-82 LEDs, roughly double the number of LEDs as the iPad 2. The LEDs give off 2.5 times as much heat as the iPad 2 and so will the battery and power electronics on the new iPad compared to the iPad 2.
When the display is set for maximum brightness the display consumes about 65% of the total new iPad power, so it plays a major role in the thermal budget. At the medium slider setting the Backlight consumes only 36% as much power as at maximum, so that is only 36% of the heat also.

UPDATE: Bonus inca un clip video in care ni se demonstreaza exact acelasi lucru.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PdOR7EDElZU[/youtube]

7 COMENTARII

  1. Este MacBook pro, ju Air, dar ce conteza… Ideea este ca noul iPad nu se incalzeste mai mult ca orice alt idevice si chiar asi vrea sa vad o comparatie cu samsung galaxy S2, ca acela se incalzeste chiar foarte tare dupa 30minute de gaming!