iDevice.ro mini review – iPad 3, Digi Mobil si o surpriza placuta

  Noua tableta a companiei Apple a fost special construita pentru a contine un chip baseband world mode, adica un chip baseband capabil sa functioneze atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA insa si pe retele 4G LTE. Din pacate in Romania retele 4G compatibile cu tableta iPad nu exista insa avem retelele HSPA+ si DC-HSDPA pe care tableta poate atinge viteze de pana la 43 Mbps. Pentru inceput va prezint cateva rezultate obtinute in teste facute cu o cartela a operatorului de telefonie mobila RCS RDS si pot spune ca am ramas placut impresionat de viteza oferita.

  Desi cei de la RCS RDS precizeaza pe propriul website ca ofera utilizatorilor conexiuni de internet mobil cu viteze de pana la 7.2 Mbps insa se pare ca in Bucuresti exista o retea mai rapida, probabil de 14.4 Mbps. Pe un iPhone nu am reusit sa ating vitezele pe care le aveti prezentate in imaginile din acest articol insa observati ca tableta iPad 3 poate atinge fara probleme viteze de pana la 10 Mbits cu o cartela RCS RDS. Am folosit o cartela primita cu un stick USB si internetul il am gratuit pentru ca sunt abonat al serviciului Fiberlink 2 deci pot sunt ca sunt mai mult decat multumit de ceea ce ofera RDS-ul gratuit.

  Viteza maxima atinsa este de 10 Mbits insa in medie pe RCS RDS veti atinge viteze de 5 – 7 Mbits pe o tableta iPad 3 si la pretul abonamentelor celor de la RDS cred ca rezultatul este mai mult decat rezonabil. Eu unul ma asteptam ca tableta sa nu atinga viteze mai mari de 3 – 4 Mbits insa iata ca RDS-ul va poate oferi o surpriza placuta. Testele au fost facute in Bucurest deci rezultatele pot fi complet diferite de cele pe care le-ati putea obtine in orase mai mici unde RDS-ul nu are acoperire chiar atat de grozava.

33 COMENTARII

  1. Salut,
    intr-adevar vitezele pe digimobil au crescut. se lucreaza foarte mult la urcarea lor la 14,4Mbps.
    Eu am inceput sa folosesc din ce in ce mai des conexiunea mobila si pe laptop (prin optiunea de hotspot).

  2. Exact aceleasi rezultate le obtin si eu cu cartela de la rds digi mobil,cu un iPad 2,in Alba Iulia. Sunt foarte multumit. Am luat o cartela prepaid de 4 euro si am 5gb internet inclus cu viteza de maxim 7.2 mb , dupa care imi va merge cu 160 de kb. ….ceva de genul.

    V-am scris ca poate o sa ajut pe cineva sa se decida ce cartela sa-si ia.

    Numai bine la toata lumea si pt Zaone,bafta in tot ceea ce faci !

  3. @AurashCi: optiunea de personal hotspot built-in in IOS.
    Trebuie doar sa treci apn internet si la internet tethering in network/cellular data.

  4. Pe iphone. Pe ipad nu stiu daca exista optiunea (cel putin pe ipad-ul 1 pe care il am).
    Chiar voiam sa te intreb daca ai incercat asta pe noul ipad, ca stiam ca au introdus optiunea de hotspot.

  5. Citisem pe un blog din afara si spuneau ca e posibil ca pe ipad-urile livrate in europa sa dezactiveze optiunea din soft. Dar ar trebui ca noul ipad sa suporte functia de hotspot.
    Au prezentat-o si in keynote.

  6. Netul de la Digi e useless pt cine merge cu metroul (ma refer la bucuresteni, evident). Eu mi-am facut un abonament Colibri 15 la Orange aseara si dupa mai multe teste cu Speedtest, viteza medie e 11Mbps, ceea ce, desi nu suna mult, este extrem de multumitoare. Ipad 3 FTW

  7. La iPad 3 e schimbat slotul ptr sim ca marime? Am si eu un stick de net de la digi si ma gandeam sa pun sim-ul in ipad 2 dar e prea mare sim-ul. Am fost la RDS si au zis ca nu au sim-uri ptr tablete.

  8. Banuiesc ca simul l-ai taiat tu nu zaone? Am si eu net de la digi gratis pe alt telefon dar nu cred ca au micro simuri ei nici nu m-a interesat pana acum sa-l folosesc pt ca stiam ca au acoperire proasta.

  9. @BloodyHeart: Se poate decupa cu un cutter sim in microsim.Apoi il poti folosi cu adaptor ptr. sim normal.
    La metrou Digi are semnal 3G doar in statii.
    Cu Orange de la A.Patriei pana la Universitate nu mi se intrerupe semnalul 3G,deci net la greu.

  10. @zaone Ne recomanzi sa luam varianta AT&T sau Verzion (nu ca ar conta…dar ma gandesc la eventualitatea in care o sa avem si noi 4G candva).

  11. hei, mai bine ai face sa stergi acest topic pentru ca cei de la rds nu au limitat viteza inca la internetul mobil…viteza la internetul mobil este in functie de modemul pe care il ai. daca vad cei de la rds acest topic vor limita vitezele si acolo…eu unul sunt patit….cu toate ca nu am zis nimic la nimeni decat varului meu ca am viteza la internet prin fiberlink 2 de 350+ mbps…(adica downloada pe torrente cat tinea hardul 50-60 mbps si inca nu apucasem sa testez cu hard SSD).varul meu s-a apucat sa sune la ei sa le zica ca eu am viteza mare si el ca sta la bloc si nu are fibra in casa nu are asemenea viteza….intr-o luna de zile miau micsorat viteza la 100mbps si downloadez cu maxim 12 mb pe torrent. tare imi este frica sa nu isi dea seama si sa limiteze vitezele si la mobil pentru toata lumea…mai bine sa folosim acest serviciu mai mult…nu??? nu de alta dar tocmai trebuie sa imi soseasca noul ipad si vreau si eu sa beneficiez de vitezele astronomice de la RDS. No offence !!!

  12. @costin: Astronomice sunt la Orange pentru ca sunt mai mult decat duble. Nu vad de ce ar limita RDS-ul vitezele avand in vedere ca nu le atingi decat dimineata si in miezul noptii. In mijlocul zilei sunt mici.