iDevice.ro mini review – iPad 3, Digi Mobil si o surpriza placuta

33

  Noua tableta a companiei Apple a fost special construita pentru a contine un chip baseband world mode, adica un chip baseband capabil sa functioneze atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA insa si pe retele 4G LTE. Din pacate in Romania retele 4G compatibile cu tableta iPad nu exista insa avem retelele HSPA+ si DC-HSDPA pe care tableta poate atinge viteze de pana la 43 Mbps. Pentru inceput va prezint cateva rezultate obtinute in teste facute cu o cartela a operatorului de telefonie mobila RCS RDS si pot spune ca am ramas placut impresionat de viteza oferita.

  Desi cei de la RCS RDS precizeaza pe propriul website ca ofera utilizatorilor conexiuni de internet mobil cu viteze de pana la 7.2 Mbps insa se pare ca in Bucuresti exista o retea mai rapida, probabil de 14.4 Mbps. Pe un iPhone nu am reusit sa ating vitezele pe care le aveti prezentate in imaginile din acest articol insa observati ca tableta iPad 3 poate atinge fara probleme viteze de pana la 10 Mbits cu o cartela RCS RDS. Am folosit o cartela primita cu un stick USB si internetul il am gratuit pentru ca sunt abonat al serviciului Fiberlink 2 deci pot sunt ca sunt mai mult decat multumit de ceea ce ofera RDS-ul gratuit.

  Viteza maxima atinsa este de 10 Mbits insa in medie pe RCS RDS veti atinge viteze de 5 – 7 Mbits pe o tableta iPad 3 si la pretul abonamentelor celor de la RDS cred ca rezultatul este mai mult decat rezonabil. Eu unul ma asteptam ca tableta sa nu atinga viteze mai mari de 3 – 4 Mbits insa iata ca RDS-ul va poate oferi o surpriza placuta. Testele au fost facute in Bucurest deci rezultatele pot fi complet diferite de cele pe care le-ati putea obtine in orase mai mici unde RDS-ul nu are acoperire chiar atat de grozava.