iPad 3 – un cosmar pentru bisnitari

  Saptamana trecuta v-am spus ca sute de tablete iPad se reintorc in magazinele companiei Apple deoarece bisnitarii din China si de pe intregul glob nu reusesc sa le vanda cu profitul pe care il obtineau in anii trecuti. Vinovati sunt lansarea simultana in multe tari de pe glob dar si guvernul chinez care a inclus tableta iPad pe o lista de dispozitivele electronice care au taxe vamale de 10% din valoarea produsului. Asta nu e tot deoarece guvernul chienz a avertizat companiile de transport sa nu aduca tablete iPad in China si aici s-a oprit totul. Cei de la Reuters au analizat in detaliu problema si au descoperit ca desi o tableta iPad achizitionata cu 550$ in SUA ar putea costa 1000$ in China, pentru bisnitari profitul ar fi prea mic. Lansarea iPad 3 in Hong Kong chiar din prima zi a redus drastic nevoia de a revinde tablete din Europa/SUA in respectiva tara sau chiar in China iar multi dintre cei care le-au cumparat in acele locatii le-au dus inapoi la magazinele Apple.

  Era normal ca totul sa aiba un sfarsit pentru ca in anii trecut bisnitarii chinezi, si nu numai, au cumparat stocurile de produse ale tarilor occidentale pentru a le trimite in China, au generat disconfort pentu clientii Apple si au pornit chiar batai in fata mazazinelor companiei. Desi noua tableta iPad nu este cel mai dorit gadget al companiei, e greu de crezut ca in viitor Apple nu va reusi sa produca indeajuns de multe terminale iPhone sau tablete pentru a opri fenomenul revanzarii produselor sale la preturi mult prea mari.

8 COMENTARII

  1. stati linistit ca Steve Jobs a lasa proiecte in mana Apple si va venii Apple cu cv fff tare ….acuma nu inseamna ca, “daca zaone pleaca moare iDevice.ro …”