Chinezii isi comemoreaza mortii cu iPhone-uri si tablete iPad facute din hartie

  Anual chinezii isi comemoreaza mortii intr-o sarbatoare ce are este tinuta pe data de 4 aprilie iar in cadrul ei oamenii duc diverse obiecte la mormitele rudelor si ard o parte dintre cele necesare. Chinezii duc mancare, haine, si alte obiecte necesare vietii iar printre ele au fost incluse acum si iPhone-urile si tabletele iPad facute din hartie. Chinezii duc aceste obiecte la mormintele rudelor si le ard in memoria lor iar vanzatorii acestor produse spun ca ele sunt extrem de populare in aceasta perioada desi o tableta iPad din hartie poate costa si 85$ iar un iPhone doar 3$.

“The paper iPhones and iPads sold are the same size as the real ones with a whole complete package of components like headphones,” an online retailer known by his surname, Tang, told AFP.

“I have run this online shop for four years, and started to sell paper iPhones and iPads two years ago.

“These … are quite popular. Many people ask about them especially when Tomb Sweeping Day is approaching.”

  Interesul chinezilor in arderea acestor obiecte a aparut acum cativa ani de zile cand dispozitivele au devenit populare in China. Ritualul este neobisnuit pentru tara noastra iar arderea acestor dispozitive din hartie este si mai ciudata, mai ales ca ele nu sunt esentiale vietii de zi cu zi.