Tableta iPad 3 si problemele cu retelele Wi-Fi

24

  Saptamana trecuta v-am spus ca tableta iPad 3 ar avea probleme cu retelele Wi-Fi si un website american s-a hotarat sa faca un test pentru a vedea cat de bine/rau se descurca dispozitivul in comparatie cu altele ale Apple. Pentru teste au fost folosite: iPhone 3GS/4S si iPad 1/3 deci dispozitive noi si vechi iar rezultatele sunt interesante. Practic daca distanta dintre iPad 3 si hotspot creste atunci performantele devin din ce in ce mai slabe, chiar mai slabe decat cele ale terminalului iPhone 3GS care este disponibil pe piata de mai bine de 3 ani de zile.

What the test shows is clear: the further you get from the access point, the new iPad signal drops faster and further than any other Apple device, even more than the iPhone 3GS, a device released in 2009, in certain cases. The download speeds were widely inconsistent from one test to the next, but the upload speeds were almost always consistent, around 0.9 megabits per second.

  Router-ul Cisco WRT310N 802.11a/b/g/n a fost utilizat pentru aceste teste si ele confirma faptul ca tableta celor de la Apple nu are performante chiar atat de grozave  pentru acel utilizator. In experienta mea de utilizare a tabletei iPad 3 pot spune ca ea are performante cel putin la fel de bune ca ale terminalului iPhone 4S iar in unele cazuri reuseste sa detecteze retele Wi-Fi pe care iPhone-ul sau tableta iPad 2 nu el detecteaza.