Macar un produs Apple se regaseste in jumatate dintre casele americanilor?

  Astazi cei de la CNBC au publicat rezultatele unui studiu in care specifica faptul ca jumatate dintre casele din SUA au macar un produs Apple in ele. De fapt 1.6 produse Apple s-ar afla in fiecare dintre acele case si vorbim despre un numar foarte mare de produse ale companiei din Cupertino insa oare cat de adevarate sunt informatiile? Cei de la CNBC spun ca studiul a fost facut de o firma americana care a facut un sondaj de opinie in randul a 836 de cetateni ai SUA si comparati aceasta cifra cu o alta, mai exact cea de peste 300 de milioane care reprezinta numarul total al cetatenilor americani.

It’s a fantastic business model — the more of our products you own, the more likely you are to buy more,” says Jay Campbell, a vice president of Hart Research Associates, which conducts the CNBC survey along with Bill McInturff. “Planned obsolescence has always been a part of the technology industries sales model, but Apple has taken it to a whole new level.

  Rezultatele sondajului sunt interesante pentru compania Apple si o pun intr-o lumina foarte buna iar in general ele sunt facute pe putine persoane insa in acest caz consider ca informatiile sunt irelevante. La o baza atat de mica de participanti sondajul ar fi fost irelevant chiar si in Romania insa probabil in SUA cifrele mici sunt bune pentru rezultate mari insa eu tind sa ma indoiesc de validitatea lor. In SUA exista 55 de milioane de case deci 27.5 milioane dintre ele detin 1.6 produse Apple si vorbim despre 40 de milioane de produse ale companiei care ar fi active in SUA acum.