Prima Pagina Uncategorized Tableta iPad nu poate fi utilizata in portrait mode cu ochelari de...

Tableta iPad nu poate fi utilizata in portrait mode cu ochelari de soare ce au lentila polarizata

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78GdcXCM9nk[/youtube]

  La lista problemelor noii tablete iPad adaugam una destul de ciudata care sigur nu va afecta multi utilizatori insa ridica unele semne de intrebare cu privire la modul in care Apple a testat produsul. Daca priviti clipul video de mai sus veti observa ca tableta iPad nu poate fi utilizata in modul portret atunci cand pe ochi aveti o pereche de ochelari cu lentila polarizata si la o prima vedere totul pare destul de ciudat. Ei bine problema este veche, alte dispozitive nu functioneaza in aceleasi conditii insa producatorii sunt cei care ar fi trebuit sa rezolve totul deoarece exista metode prin care pot face acest lucru.

Using polarized sunglasses all iPads go black in Portrait mode. Other displays go black in Landscape mode. Much better is for the manufacturer to set the extinction at 45 degrees so the display looks good in both Portrait and Landscape modes. The Motorola Xoom behaves this way. Best of all, with compensating films this effect can go away almost entirely. The iPhone 4 and Samsung Galaxy Tab have no extinction at any angle (just a small color shift). The effect should only apply to LCDs because they use polarized light internally. So OLEDs also should not show any such extinction effect.

  Din pacate problema poate fi rezolvata doar de catre Apple pentru iPad insa iPhone 4 nu are asemenea probleme deci compania din Cupertino pur si simplu nu a facut tableta pentru a functiona in asemenea conditii. Partea buna este ca putina lume va fi afectata de tot ceea ce vedeti in clipul video de mai sus insa nu ar fi exclus sa vedem in curand plangeri ale utilizatorilor din lumea intreaga mai ales ca se apropie vara.

 • Radeonus

  Am incercat sa reproduc testul si nu e asa cum e scris in articol. Se vad efectele ochelarilor polarizati, respectiv zonele curcubeu, insa in orice pozitie am tinut tableta ecranul NU s-a intunecat.
  Poate ca depinde de tipul/producatorul ochelarilor….

 • Radeonus

  Am incercat sa reproduc testul si nu e asa cum e scris in articol. Se vad efectele ochelarilor polarizati, respectiv zonele curcubeu, insa in orice pozitie am tinut tableta ecranul NU s-a intunecat.
  Poate ca depinde de tipul/producatorul ochelarilor….

 • real

  eu am ochelari de soare polarizati ,ciudata chestia asta
  care ar fi cauza????
  si in timpul purtari unele culori sunt diferite decat fara ochelari,petele de ulei cu apa se vad ciudat

 • Daniel

  nu e o chestie grava dar e penibila pentru apple

 • TC

  e buna chestia anti basinosii cu ochelari care vezi doamne s-au gasit sa citeasca carti pe ipad in tramvai

 • Sherman

  @TC: “Lumea “poate sa citeasca unde vrea si ce vrea! Te-ai trezit tu de colo sa comentezi. Probabil ca nu ai pus mana pe o tableta in viata ta plictisitoare!
  Daca chiar vroiai sa vi cu un comentariu pertinent era alta treaba. Abtine-te de la umflatul in pene!
  No comment pt astfel de discutii.

 • Nu e doar ultimul iPad, acelasi lucru e si la iPad 2, nu e vina celor de la Apple, no offense, dar lentilele polarizate sunt facute pt. a absorbi orice luciu, reflexie precum si pt. comoditatea ochilor, nu pt. stat pe iPad 😉 90% din lunetele masinilor, cu ochelari cu lentile polarizate, au niste cerculete pe ele care devin usor deranjante dupa un timp.

 • Well iPhone 4 nu are probleme so..

 • Anonymous

  Deci o lentila polarizanta opreste fascicolele de lumina care cad perpendicular de ea.deci nu iti intra direct in ochi. Daca razele cad sub slt unghi nu vor fi oprite. Acuma depinde de la lenttila la lentila . Deci practic ochelarii cu lentila polarizanta sunt mult mai buni decat ochelarii care nu au. In fn s

 • Dennis

  acela nu este noul ipad!

 • ibobia

  Treaba poate fi deranjanta afara, pe soare cand vrei sa faci/urmaresti poze sau sa utilizezi o harta, etc. Am patit cu un telefon SE așa ceva si trebuia sa-mi îndepărteaz frecvent ochelarii. Mie mi s-a părut ca s-a manifestat putin si pe iPhone.

  @ 9. După câte știu eu e mai complicat decât atât.

 • EnDer

  In clipul de mai sus am vaz ca si pe iphone este aceeasi
  Problema…

 • AllexChyu

  ala de la postu 9, eji paralel cu fizica frate. pune mana pe o carte si citeste inainte sa iti dai cu parerea

 • 9.

  :)) ia explica-mi tu te rog cum sta treaba daca eu sunt paralel. Si da sa stii ca am pus mana pe o carte mai exact de biofizica .

 • 9.

  Allexchyu sunt ochelari cu lentile polarizate pentru condus noaptea, care nu fac altcva decat sa opreasca farurile sa te orbeasca, in rest vezi normal .

 • AllexChyu

  lumina, care este o unda electro-magnetica respecta legiile electro-magnetismului. Orice unda electro-magnetica, deci si lumina, are 3 componente asociate campului electric: Ex, Ey, Ez. O unda luminoasa ce prezinta toate componentele astea (valabil si pentru campul magnetic) se numeste “nepolarizata”. Daca pui un filtru de polarizare, nu faci altceva decat sa elimini una, doua, toate, sau anumite combinatii liniare ale componentelor existente, avand ca rezultat un fascicul luminos “filtrat”.