Tableta iPad nu poate fi utilizata in portrait mode cu ochelari de soare ce au lentila polarizata

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=78GdcXCM9nk[/youtube]

  La lista problemelor noii tablete iPad adaugam una destul de ciudata care sigur nu va afecta multi utilizatori insa ridica unele semne de intrebare cu privire la modul in care Apple a testat produsul. Daca priviti clipul video de mai sus veti observa ca tableta iPad nu poate fi utilizata in modul portret atunci cand pe ochi aveti o pereche de ochelari cu lentila polarizata si la o prima vedere totul pare destul de ciudat. Ei bine problema este veche, alte dispozitive nu functioneaza in aceleasi conditii insa producatorii sunt cei care ar fi trebuit sa rezolve totul deoarece exista metode prin care pot face acest lucru.

Using polarized sunglasses all iPads go black in Portrait mode. Other displays go black in Landscape mode. Much better is for the manufacturer to set the extinction at 45 degrees so the display looks good in both Portrait and Landscape modes. The Motorola Xoom behaves this way. Best of all, with compensating films this effect can go away almost entirely. The iPhone 4 and Samsung Galaxy Tab have no extinction at any angle (just a small color shift). The effect should only apply to LCDs because they use polarized light internally. So OLEDs also should not show any such extinction effect.

  Din pacate problema poate fi rezolvata doar de catre Apple pentru iPad insa iPhone 4 nu are asemenea probleme deci compania din Cupertino pur si simplu nu a facut tableta pentru a functiona in asemenea conditii. Partea buna este ca putina lume va fi afectata de tot ceea ce vedeti in clipul video de mai sus insa nu ar fi exclus sa vedem in curand plangeri ale utilizatorilor din lumea intreaga mai ales ca se apropie vara.