Prima Pagina Apple Apple dezvolta un software pentru a devirusa Mac-urile infectate de troianul Flashback

Apple dezvolta un software pentru a devirusa Mac-urile infectate de troianul Flashback

1

Pentru ca Flashback-ul a devenit o problema destul de mare pentru compania Apple, in cursul serii trecute cei din Cupertino au anuntat ca dezvolta un program care va devirusa Mac-urile infectate cu acest troian. Software-ul celor de la Apple va scana Mac-urile pentru a vedea daca sunt infectate cu troianul Flashback si in cazul unui raspuns pozitiv va sterge troianul din respectivul Mac. Deocamdata nu se stie daca vorbim despre o aplicatie de sine statatoare sau despre un update pentru Mac OS X care va rezolva problema si nici nu stim cand va fi disponibil acest nou software.

A recent version of malicious software called Flashback exploits a security flaw in Java in order to install itself on Macs. Apple released a Java update on April 3, 2012 that fixes the Java security flaw for systems running OS X v10.7 and Mac OS X v10.6. By default, your Mac automatically checks for software updates every week, but you can change that setting in Software Update preferences. You can also run Software Update at any time to manually check for the latest updates. Apple is developing software that will detect and remove the Flashback malware. In addition to the Java vulnerability, the Flashback malware relies on computer servers hosted by the malware authors to perform many of its critical functions. Apple is working with ISPs worldwide to disable this command and control network.

Programul nu este singura masura luata de Apple pentru a distruge Flashback-ul deoarece compania lucreaza cu furnizorii de servicii de internet pentru a bloca serverele pe care troianul le acceseaza. Aceasta colaborare va duce la blocarea traficului catre acele servere facand troianul complet inutil pentru hackeri insa ramane de vazut cat de repede se va misca toata lumea implicata in proces. E placut sa vedem ca Apple ia masuri rapide pentru rezolvarea unor probleme care afecteaza foarte multi utilizatori insa din pacate este nevoie de implicarea presei internationale pentru ca acest lucru sa se intample.