Sharp incepe sa produca ecrane IGZO Hi-DPI, unele ar putea ajunge in posibilul televizor dezvoltat de Apple

  Inca dinaintea lansarii iPad 3 se zvonea ca Sharp ar produce display-uri IGZO pentru compania Apple si iata ca astazi zvonurile s-au adeverit insa doar partial deoarece Sharp a anuntat ca a inceput sa produca la scara industriala ecrane IGZO Hi-DPI. In imaginea de mai sus aveti prezentate modelele de ecrane produse de Sharp si rezolutiile la care acestea ar functiona si puteti observa ca primele doua modele au rezolutie Retina, modelul de 10 inch avand o rezolutie mai mare decat cea a ecranului Retina disponibil in iPad 3.

Sharp said the new technology allows for twice the detail of existing panels at the same transparency, which means high-resolution devices can be designed that require less power and space for backlighting. The company said the new displays cut power consumption by up to 90 percent versus those currently in use.  Less lighting and smaller battery requirements allow for thinner devices, and analysts have said Apple will use IGZO displays in its upcoming products, including its highly-anticipated entry into the smart TV market.

  Ecranele IGZO produse de cei de la Sharp ofera imagini care au o calitate mult mai buna decat cele reproduse de alte ecrane disponibile pe piata insa ar fi si ceva mai subtiri decat cele ale concurentei. Se tot zvoneste ca Apple ar urma sa foloseasca ecrane Sharp in viitorul sau televizor insa ceea ce a anuntat astazi compania pare departe de a fi special gandit pentru un produs Apple avand in vedere ca ecranele au dimensiunea maxima de doar 32 de inch. Exista posibilitatea ca in viitor Sharp sa isi extinda oferta insa deocamdata cred ca am putea vedea destul de curand pe piata tablete cu ecrane de 10 inch si rezolutie 2560 x 1600