Apple ar putea vinde intre 26 si 44 de milioane de iPhone-uri in Q2 2012 conform analistilor americani

  Pe data de 24 aprilie Apple va anunta rezultatele finaiciare pentru Q2 2012(Q1 2012 in mod normal) si analistii americani au facut primele previziuni cu privire la numarul de terminale iPhone pe care compania americana le-ar fi vandut. Cei de la CNN au facut un tabel cu previziunile celor mai importanti analisti americani(includem aici si romanul Horace Dediu), iar conform lor Apple ar fi vandut intre 26 si 44 de milioane de terminale iPhone in ultimele 3 luni ale acestui an si majoritatea dintre previziuni sugereaza vanzarea a peste 30 de milioane de unitati.

We’ve polled 48 analysts — evenly divided between professional and independent — and the indies, as usual, have gone considerably further out on a limb than the pros. To hedge our bets, we’ve singled out the six analysts who have turned in the most accurate estimates over the past five quarters. Their consensus: nearly 35.1 million units, an increase of 88.5% year over year.The numbers from the two dozen Wall Street analysts we’ve heard from range from a high of 33.1 million from Pacific Crest’s Andy Hargreaves to a low of 26 million, submitted by both Deutsche Bank’s Chris Whitmore and Brian Marshall of the ISI Group.

  Pentru a face o imagine si mai clara cu privire la posibilul numar de terminale iPhone vandute de Apple, cei de la CNN au extras previziunile a 6 analisti a caror presupuneri au fost in trecut cele mai apropiate de rezultatele reale anuntate de Apple si conform lor 35.1 milioane de iPhone-uri ar fi fost vandute in ultimele 3 luni de zile. Martea viitoare vom afla cat a vandut Apple insa tabelul de mai sus contine cu siguranta cifra pe care o va anunta compania americana.