Prima Pagina Apple Peste 100.000 de Mac-uri sunt in continuare infectate de Flashback

Peste 100.000 de Mac-uri sunt in continuare infectate de Flashback

  Acum mai bine de o saptamana aflam ca 600.000 de Mac-uri ar fi infectate de troianul Flashback, un tip de malware care a intrat foarte rapid in atentia jurnalistilor. Vazand ca problema a intrat in atentia presei din lumea intreaga, Apple a incercat sa o rezolve rapid si a actualizat Java-ul in baza caruia functiona troianul iar eforturile companiei s-au dovedit a fi incununtate de succes. Pe 16 aprilie erau inregistrati doar 142.000 de posesori de Mac-uri infectati cu Flashback, confom Symantec, deci efortul companiei Apple a ajutat la devirusarea a trei sferturi dintre Mac-urile exploatate cu acest troian.

The Flashback program installs on an un-patched machine and attempts to harvest web browsing activity, usernames and passwords. It then sends that information to its network of computers across the internet. It is what’s known as a ‘drive-by’ infection because it can install itself on your machine after just a visit to an infected page, without any administrator passwords or installation procedures necessary.

  Era normal ca problema sa nu se rezolve intr-o singura saptamana insa ceea ce a reusit Apple sa faca este uimitor, dar din pacate un alt troian descoperit recent le-ar putea da si mai mari batai de cap celor din Cupertino. Problema cu acest tip de malware sta in faptul ca el nu cere utilizatorului sa se logheze ca administrator pentru a infecta sistemul, deci Mac-ul unui utilizator poate fi infectat fara ca acesta sa stie si probabil in curand multi vor alege sa instaleze aplicatii de tip antivirus pe propriile calculatoare Pana una alta aveti foarte mare grija pe ce site-uri web navigati si ce email-uri deschideti pentru ca s-ar putea sa va infectati foarte usor.

 • halex

  Au fost putine de data asta, ca si procent din numarul de macuri existent in lume. dar asta si din cauza ca multe macuri nu au deloc instalat java :). In plus, userii de mac nu prea au experienta virusilor, de aceea cred eu ca e mult mai usor sa se infecteze decat un user de windows care a trecut prin multe, si care, de cele mai multe ori, are si un antivirus instalat.

 • octavian

  in situatia de fata noi care folosim OS X de la Mac ce facem in cazul asta.suntem protejati in vreun fel impotriva acestui troian.trebuie sa ne bagam antivirus si pe mac si anume ce antivirus putem instala.poate se rezolva si problema asta cu bine si cat mai bine fara sa ne infectam mac-urile

 • halex

  pai in primul rand instaleaza update-ul de la apple care inlatura virusul si acopera vulnerabilitatea respectiva. pana una alta nu e nevoie de antivirus, mai ales daca esti atent pe ce site-uri umbli si ce programe instalezi ( din ce surse), mailurile de la expeditori dubiosi… eu unul nu instalez nimic decat din appstore sau de pe site-urile producatorilor. cu putina atentie stai relaxat pana si pe windows, tinand cont ca marea majoritate a virusilor necesita interactiunea cu utilizatorul inainte de a infecta.

 • octavian

  am si eu o intrebare aici daca cobor videoclipuri dupa youtube imi cere sa dau alow la java(pt download dupa youtube folosesc “saveyoutube”) atunci poate intra vreun virus,troian.asta pe macintosh nu pe windows.ms pt raspuns

 • Pingback: Apple rezolva cele mai multe vulnerabilitati ale propriului software, inca 30.000 de Mac-uri sunt infectate de Flashback | iDevice.ro()