Apple a fost acuzata de incalcarea a 8 brevete de inventie apartinand companiei Samsung

  Recent compania Samsung a acuzat, printr-o actiune depusa la o instanta americana, compania Apple de incalcarea a nu mai putin dr 8 brevete de inventie. Acuzatiile vin la doar cateva zile distanta de o decizie luata de o instanta din SUA care obliga presedintii celor doua companii sa se intalneasca si sa incerce sa ajunga la o intelegere inbaza careia sa incheie toate procesele deschise la nivel global. Plangerea inaintata in weekend de Samsung vine ca un raspuns la un proces inceput in februarie, insa are la baza si brevete FRAND care nu s-au dovedit absolut deloc utile in trecut. Procesul intentat de Apple avea la baza tot 8 brevete de inventie incalcate de Samsung in dezvoltarea a 17 dintre produsele comercializate in SUA, insa deocamdata instanta nu a luat vreo hotarare cu privire la ele.

Samsung has filed a counterclaim against Apple in a California lawsuit, accusing the iPhone maker of violating eight patents and further escalating the fight between the two companies. The accusations by Samsung were officially filed in the Northern District California this week in response to a complaint filed by Apple in February. Apple’s original complaint accused Samsung of violating 8 patents, and named 17 specific Samsung products that the company felt were infringing upon its own inventions.

  Cei de la Samsung acuza compania Apple de incalcarea unor tehnologii care au legatura cu sistemele de telecomunicatii, cu sistemele audio/video, sau cu sincronizarea datelor multimedia insa e greu de spus daca ele vor ajuta la castigarea procesului. Stretegia companiei asiatice este foarte agresiva avand in vedere ca in urmatoarele 90 de zile presedintii celor doua companii se vor intalni pentru a discuta viitorul acestor procese, dar avocatii asiaticilor stiu cel mai bine cum este totul gandit si organizat.