O instanta din China “convinge” Apple sa negocieze cu Proview incheierea proceselor privind marca iPad

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple si Proview ar fi inceput sa discute despre posibilitatea incheierii disputei legale din China cu privire la marca inregistrata pentru tableta iPad. Acum aflam ca o instanta chineza a “convins” cele doua parti sa discute despre problema si sa incerce sa o rezolve in afara instantei de judecata. Se pare ca instanta doreste ca partile sa ajunga al un acord reciproc prin care procesul sa fie retras si tableta iPad sa ramana in vanzare deoarece interzicerea comercializarii ei ar genera probleme pentru toata lumea.

A Chinese court is mediating talks between Apple Inc. and Proview Technology. in a bid to get the companies to settle their dispute over the iPad trademark in the country.

“On the one hand, we are trying to process this case, and on the other, we are working on encouraging both sides to settle,” Zhao Le, an official at the foreign affairs office of the Higher People’s Court of Guangdong, said by telephone yesterday. Zhao said he had no further information on the effort.

  Cei de la Proview cer cateva miliarde de dolari despagubiri pentru perioada in care Apple ar fi utilizat, aparent fara drept, marca iPad pentru a isi vinde tableta in China, insa Apple sustine ca a cumparat-o legal de la o subsidiara a Proview acum cativa ani. Compania mama nu recunoaste aplicabilitatea vanzari in China si de aici a inceput procesul in 2010, dar anul 2012 ar putea aduce o finalitate favorabila daca partile vor ajunge la un acord.