Prima Pagina Apple Apple sau Samsung, care este cel mai mare vanzator de smartphone-uri?

Apple sau Samsung, care este cel mai mare vanzator de smartphone-uri?

  Saptamana aceasta Apple ne-a spus ca a vandut 35.1 milioane de iPhone-uri in Q2 2012(Q1 2012 pentru companiile normale), cifra fiind cu doar 2 milioane de unitati mai mica decat cea din trimestrul fiscal anterior. Samsung NU a publicat detalii privind vanzarile de smartphone-uri, si nici nu o va face, insa doua companii de analiza a pietei au estimat vanzarile facute de compania coreeana. Una sustine ca Samsung a vandut 44.5 de milioane de smartphone-uri si cealalta spune ca doar 32 de milioane de smartphone-uri au fost in fapt vandute.

  Acum pe care dintre cele doua companii trebuie sa le credem? Raspunsul este : pe niciuna. Samsung nu a publicat cifre privind vanzarile si daca ar fi publicat ceva ar fi zis doar cate smartphone-uri a livrat catre magazinele partenere, insa cifrele de vanzari nu le stie decat ea si nimeni altcineva. Din pacate Apple este o companie transparenta si Samsung este o companie care stie sa fure design-uri, sa jigneasca utilizatorii si sa blocheze in mod prostesc activitatea magazinelor Apple, insa nu stie sa spuna ce vinde pentru ca probabil nu are cu ce se lauda. De ce spun asta? Pentru ca de fiecare data cand s-au inregistrat puncte cheie pentru vanzarile smartphone-urilor din seria Galaxy Samsung a anuntat “cu surle si trambite” recorduri, insa acum nu spune absolut nimic.

  Indiferent cum priviti situatia si ce titluri pompoase cititi pe site-urile romanesti care habar nu au pe ce lume traiesc, realitatea este ca nimeni nu stie cat a vandut exact Samsung si cifrele de 44/32 de milioane reprezinta pure estimari.

 • Edy

  Samsung-cel mai bun la smart-phone
  Apple-genius-phone

 • Dante

  Apple, normal !

 • Sa intelegem ca Apple ramane leader, sau ar fi doar o chestie de moment pana aflam ceva sigur ?

 • Zaone stiu ca e offtopic dar vreau sa te intreb ce parere ai de nokia lumia 900? ai renunta la iphone pt el?

 • alex

  Vai de capu’ vostru..ce va mai place sa mancati…

 • KFF

  Politica Samsung e de a nu anunta niciodata cifrele reale .Ei anunta doar cifrele shipped , si niciodata o defalcare pe modele !

  O exceptie a facuit-o cand a anuntat ca Galaxy se vanduse in 2011 in 20 de milioane de exemplare , in timp ce iphone4S se vanduse in 34 de milioane in doar 3 luni , ultimele din 2011 .

  Deci fix pix seria Galaxy S . La ei se vand bine seriile ieftine Galaxy Y si restul lowcosturilor .

 • alex razvan

  adevarul e ca nu multi isi permit telefoane scumpe . + ca unii prefera sa dea banii pe unul mai ieftin pe care poate sa il dea de pereti ….si apoi sa functioneze si care sa aiba butoane nu touch screen. nu prea cred aceste sondaje, e tot o chestie de marketing din pct meu de vedere.

 • real

  @kff si daca anuntau cat au vandut (erau sub apple) erai mai fericit? asta fiind parerea ta
  daca erau peste ei sareai in sus ca un ars si “din plasticari” nu ii scoteai
  e de stiut ca iphonul castiga la categoria cel mai vandut smartphone
  probabil samsung sau nokia castiga la cele mai multe telefoane vandute
  dar ce conteaza asta??

 • Alain

  Tot ce e in articolul asta e adevarat! Mai ales cand ai spus de sgs II celor de la samsung

 • Apple are in portofoliu doar un model de smartphone iar Samsung are zeci de modele de smartphone-uri pe care le comercializeaza simultan!! Daca intelegem asta, dpdv statistic, comparatia dintre brand-uri este eronata.

  Daca vom compara iPhone 4S cu cel mai performant telefon de la Samsung – atunci comparatia ar fi logica!