Quasar – tweak-ul saptamanii ales de iDevice.ro(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7cYWha8YFi8[/youtube]

  Sambata v-am prezentat un tweak extrem, extrem de interesant numit Quasar, iar cu ajutorul sau puteti transforma tableta iPad intr-un “laptop” deorece Quasar va permite sa deschideti aplicatiile din iOS in ferestre, exact cum deschideti foldere in Windows sau Mac OS X. Aici v-am explicat tot ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu Quasar, iar acum va spun cum privesc eu intreaga experienta. Ca si concept Quasar este grozav, aduce pe o tableta ceea ce nu ati vazut pe alte dispozitive mobile, insa din pacate intreaga experienta este inca departe de a fi placuta pentru utilizator. Aplicatiile se deschid toate in ferestre, insa manipularea lor este greoaie si redimensionarea ingreuneaza cu siguranta procesul de utilizare a aplicatiilor.

  Daca e sa vorbim despre experienta de utilizare a aplicatiilor, atunci va spun ca totul se vede la fel ca pe iPhone in fereastra mica a unei aplicatii si era normal sa fie asa, insa nu stiu cati vor prefera sa utilizeze acest sistem in detrimentul celui nativ din iOS. Daca vreti sa va jucati cu Quasar, atunci cred ca ideea din spatele sau este grozava, va puteti impresiona prietenii, insa mai departe de atat nu cred ca e necesar tweak-ul. Quasar nu merita 10$, insa este unul dintre cele mai inovatoare tweak-uri pe care le-am vazut anul acesta si ar putea intra in top 10 tweak-uri lansate in 2012, dar numai in baza ideii din spatele sau.

  Partea buna a tweak-ului Quasar este ca va da posibilitatea de a vedea cum ar arata o tableta iPad cu ecran de 7.85 inch, dar eu sunt curios sa vad si cum va arata totul pe iPad 3.