Nokia a oferit 17.000 de smartphone-uri gratuite dezvoltatorilor de aplicatii

  Nokia incearca din rasputeri sa redevina profitabila si vede Windows Phone ca fiind salvarea de la faliment. Deocamdata una dintre principalele probleme ale platformei Windows Phone este reprezentata de lipsa aplicatiilor si pentru a convinge dezvoltatorii sa dea o sansa platformei, Nokia a promis in octombrie ca va oferi 25.000 de smartphone-uri gratuite dezvoltatorilor. Pana in momentul de fata 17.000 de smartphone-uri au fost oferite si restul de o treime din cifra promisa de companie va fi livrata pana la sfarsitul anului.

The growth is also due to the fact that we’ve been working very closely with Microsoft in a lot of practical actions to engage with developers to support our strategy. We announced in Nokia World that we would seed more than 25,000 Lumia devices to developers, and as of today we’ve seeded about 17,000. Those are all part of the developer program and come with developer support.

  Marco Agrenti, Senior Vice President of Developer Experience and Marketplace este persoana care a dezvaluit cifra dispozitivelor oferite de Nokia pana acum si ramane de vazut daca investitia va genera cresterea in vanzari de care Nokia are nevoie. Deocamdata terminalele din seria Lumia au fost bine primite de catre utilizatori, insa numarul aplicatiilor disponibile in Windows Marketplace nu a crescut extrem de mult in ultimele luni. Initiativa celor de la Nokia merita laudata, este o masura disperata, insa cred ca in final va avea rezultatele scontate.