Prima Pagina Android LG Optimus LTE2 – primul smartphone cu 2 GB RAM

LG Optimus LTE2 – primul smartphone cu 2 GB RAM

  LG este unul dintre producatorii care a pierdut o foarte mare parte din cota de piata detinuta pe piata smartphone-urilor si intra in categoria celor care obtin 1% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile. Chiar si asa, LG inoveaza si cea mai recenta “inovatie” a lor este implementarea a 2 GB de RAM intr-un smartphone. LG Optimus LTE2 este primul smartphone care are 2 GB RAM inclusi si sincer sa fiu nu prea inteleg de ce era nevoie de ei, avand in vedere ca restul smartphone-urilor Android high-end se descurca foarte bine cu 1 GB RAM.

  Smartphone-ul vine si cu o baterie mai mare, un ecran mai bun, insa 2 GB RAM intr-un smartphone? Implementarea quad-core-urilor este inutila, dar 2 GB de RAM la ce ar fi folositori? In momentul de fata unii producatori nu au inteles ca “razboiul” nu se castiga prin specificatii hardware ci prin functii, iar LTE2-ul nu prea are cum sa “ia fata” altui smartphone popular de pe piata.

 • Medicul

  … si cand ma gandesc ca primul meu calculator avea 32 ram …

 • Medicul

  32mb desigur

 • Claudiu daniel

  Unii mai muscâ vazand ca are mai multe (ram, procesor, baterie asta e bine venita) si nu stiu ca asta e totul !

 • Claudiu daniel

  …si NU stiu ca asta NU e totul !!

 • rundown

  Implementarea quad-core-urilor este inutila, dar 2 GB de RAM la ce ar fi folositori?

  nu am inteles fraza asta…deci pana la urma care util si care este inutil?

 • Neither.

 • JustMe

  Hardware-ul trebuie sa fie tot timpul in fata software-ului pentru a da posibilitatea impingerii limitelor existente. Dupa parerea mea nici Quad core, nici 2 GB de RAM nu sunt inutili si numai din perspectiva a ceea ce am spus mai sus. Daca exista hardware care sa ofere baza o sa se faca si software pe masura.
  Ce spuneti voi cu inutilitatea am auzit si cand era discutia cu dual core vs quad core pentru desktop-uri…Cel putin din punctul de vedere al gamer-ilor cu cat este mai mult cu atat mai bine.

 • Eugen

  Perfect de acord cu JustMe

 • Thomas

  mare dreptate ai Zaone. ma bucur si e normal sa fi cu picioarele pe pamant. nr. 1

 • Marius

  Daca ar fi implementat apple o configuratie cu 2gb ram si proc quad ar fi fost “cea mai inteleapta decizie”, altfel toate sunt “inutile”.

 • Mihai R22

  de acord cu marius.

 • george

  @ JustMe
  Nu neaparat hardware-ul impinge software-ul. Daca ii dai unui programator 2 Go RAM va scrie cod cu picioarele…. si apoi vei avea nevoie de 4 GO RAM doar pentru ca se invata sa nu-i mai pese ce face.
  Cu 1 Go RAM tii un sistem desktop pe 64bit in picioare si pe care chiar il folosesti la capacitate mult mai mare decat un telefon.
  Cu ce e al meu mai slab, Iphone 4, fata de 4S sau noilea quad-core-uri. Aceleasi plicatii ne merg la toti pe telefon la fel de bine. Si sa nu vb de jocuri unde intra GPU-ul in discutie si degeaba ai quad core daca ai un gpu vechi. Vorbim de aplicatii la modul general.
  Revenind chiar crezi ca ai nevoie de quad-core sau 4 Go RAM? Ce faci pe 4S sau S3 si tine de CPU, nu GPU, si nu poti face pe single core si 512 Mo RAM?

 • Valy

  Da chiar. Primul pc 16 m ram Proc 133 mhz deja knd am facut upgrade la 32 eram tare. Si sincer jocurile de atunci desi nu aveau grafica extraordinara dar erau gandite f bine si aveam un sentiment aparte knd ma jucam. Sa nu mai vb de cip sau de xc parca se numea.

 • @Gb Ram si un Quad-core pe iOS6 ar fi super, ca Apple poate sa aduca din hardware tot posibilul prin software, deci eu as vrea sa vad un iPhone cu specificatii ca acest LG care defapt nu prea ma intereseaza… ca stiu ca 2GB RAM arata bine doar la specificatie dar cand te ” joci ” putin pe el nu observi ca are 2Gb RAM… Apple cu 2GB RAM ar putea implementa Multitasking full-featured si sa ramana Game-center logat si sa nu astepti in joc pana cand se conecteaza din nou, si multe altele care consuma multi RAm si pe 512 ar simti destul de tare daca ar implementa functii performante…

 • safd

  2 gb ram…ar fi 3 motive:

  1. pentru marketing.
  2. pentru ca aplicatiile ramanand in ram, consuma mai putine resurse decat daca ar fi inchise de sistem si redeschise de utilizator mai incolo.
  3. poate gpu-ul va fi adreno 320, care se vrea a fi un gpu care randeaza grafica apropiata (sau echivalenta) cu cea de pe ps3 si imi imaginez ca jocurile cu un asemenea nivel de detaliu vor cere si mai mult ram decat cele aflate acum pe piata.