iPad 2 2012 ofera o autonomie a bateriei cu pana la 2 ore mai mare decat cea a tabletei iPad 2 2011

12

  Saptamana aceasta v-am prezentat un test facut de cei de la Macworld, test care avea in prim-plan tableta iPad 2 2012 a companiei Apple. Aceasta versiune a iPad 2 a fost lansata impreuna cu iPad 3 si aduce un procesor construit folosind tehnologia de 32nm, iar asta pare sa aduca o imbunatatire a autonomiei bateriei, conform celor de la Anandtech. Daca va uitati la graficul de mai sus veti observa ca in testelele lor iPad 2 2012 a obtinut o autonomie a bateriei cu 1.6 ore mai buna decat cea inregistrata pentru iPad 2 2011, insa asta nu e tot.

  Diferenta este destul de mare, insa testele celor de la Anandtech nu se potrivesc cu cele facute de Macworld si in imaginea de mai sus aveti testului facut zilele trecute. Practic cei de la Macworld spun ca iPad 2 2012 ofera doar 15 minute de utilizare in plus fata de iPad 2 2011 si diferenta dintre cele doua rezultate este foarte mare. Daca va uitati si la restul testelor de mai jos veti observa ca diferenta in autonomie dintre cele doua tablete poate trece de 2 ore in anumite cazuri, dar si ca noul dispozitiv consuma mai putina energie decat cel lansat anul trecut. Practic procesorul facut folosind tehnologia de 32nm foloseste mai eficient energia pe care o are la dispozitie si de aici vine diferenta in ceea ce priveste autonomia bateriei.

  Desi exista diferente vizible in ceea ce priveste autonomia, partea buna este ca nu exista diferente importante in ceea ce priveste performantele, deci daca ati cumparat iPad 2 2012 veti avea parte doar de mai mult timp pentru a va juca sau a naviga pe internet.