Angry Birds – o afacere anuala de 100 de milioane de dolari

  Angry Birds este cel mai popular joc pentru terminale mobile si compania sa dezvoltatoare a castiga anul trecut peste 100 de milioane de dolari, in principal multumita lui. Rovio este o companie finlandeza care ar fi intrat in faliment daca Angry Birds nu ar fi avut un succes atat de mare, insa iata ca norocul le-a suras finlandezilor si acum castiga foarte multi bani anual. Angry Birds este disponibil pe toate marile sisteme de operare pentru terminale mobile si in curand va avea un seria facut special dupa personajele din joc.

Helsinki, Finland – Rovio Entertainment Ltd, the world’s leading provider of mobile entertainment and creator of the Angry Birds franchise, today had the pleasure of announcing the financial results for the full calendar year of 2011. Total revenue amounted to €75.4 million ($106,3 million) driven by strong growth in game download activity and consumer product sales. Earnings before tax were €48,0 million ($67.6 million) or 64% of total revenue in 2011.

  Avand o baza foarte mare de utilizatori plus magazine online cu accesorii si haine, Angry Birds va produce si mai multi bani in 2012. La final va spun ca Angry Birds a fost descarcat de 648 de milioane de ori pana la sfarsitul anului 2011 si probabil in 2012 va depasi cifra de 1 miliard.

1 COMENTARIU