iOS 5.1.1 – jailbreak si unlock

  In aceasta seara Apple a lansat iOS 5.1.1 pentru posesorii de iDevice-uri si presupun ca multi dintre voi se intreaba acum ce pasi trebuie sa urmeze pentru a face jailbreak si decodare acestei versiuni a sistemului de operare. Va spun din start ca deocamdata nu puteti puteti face jailbreak pentru iOS 5.1.1 folosind exploit-ul limera1n din redsn0w deci nu faceti update daca doriti sa faceti jailbreak, chiar daca aveti iPhone 3GS/4, iPad sau iPod Touch 3G si iPod Touch 4G. Daca aveti iPad 2/3 sau iPhone 4S atunci sigur nu puteti face jailbreak.

  Stiti ca acum Pod2G lucreaza la o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5.1 si va intrebati probabil cum afecteaza iOS 5.1.1 acest proces. Ei bine nu am niciun raspuns pentru voi, insa daca exploit-urile lui Pod2G nu au fost blocate atunci nu ar trebui sa existe probleme in portarea solutiei de jailbreak pe iOS 5.1.1. Cand aflu mai multe noutati va voi anunta.

  In ceea ce priveste unlock-ul, NU faceti update la iOS 5.1.1 daca folositi cartele Gevey de decodare deoarece baseband-ul vostru se va actualiza in timpul procesului de instalare a iOS 5.1.1. Daca actualizati baseband-ul, nu ii puteti face downgrade, deci ramaneti fara optiunea de a face unlock. Daca folositi ultrasn0w pentru unlock, atunci nu faceti update pentru ca nu exista solutie de jailbreak si nici daca aveti baseband de iPad nu puteti decoda terminalele iPhone 3GS.

  In concluzie, daca sunteti jailbreaker sau unlocker, nu trebuie sa faceti update la iOS 5.1.1 inca.

UPDATE: Se pare ca redsn0w recunoaste iOS 5.1.1, insa chiar si asa NU este recomandabil sa faceti update, chiar daca aveti un terminal neverlocked.