Retina Display-ul din iPad 3 nu ar fi fost prima alegere pentru noua tableta

  Retina Display-ul noii tablete iPad 3 este de departe cea mai atractiva functie a tabletei si nu stiu daca exista posesor al acestui dispozitiv care sa nu fie multumit de calitatea sa. Desi multa lume il priveste ca fiind o mare realizare pentru Apple, se pare ca el nu ar fi fost prima alegere a companiei americane. Apple ar fi testat o tableta iPad 3 care ar fi fost mai subtire decat iPad 2 si ar fi urmat sa foloseasca tehnologia IGZO produsa de Sharp, insa din pacate acea tehnologie nu a putut fi perfectionata pentru a permite producerea numarului suficient de ecrane pentru lansarea dispozitivului.

The plan was to use this new technology called IGZO from Sharp — a lot higher electron mobility that allows them to make the transistors a lot smaller and the circuit elements a lot smaller… There’s no question that the iPad 3 is Plan B. They pushed amorphous silicon to a higher [pixels per inch] than anybody else. But the light throughput is not good. So it has roughly twice as many LEDs, and they had to get a 70 percent larger battery.

  In lunile dinaintea lansarii iPad 3  am tot citit zvonuri legate despre implementarea ecranelor IGZO ale Sharp care ar fi fost mai subtiri si ar fi consumat mult mai putina energie. Din pacate Sharp nu le-a putut produce, asa ca Apple a folosit ecrane normale, care au o rezolutie mai mare, un numar dublu de LED-uri dar care consuma si mai multa energie. Ecranele IGZO ar fi fost mai luminoase, tableta iPad ar fi fost mai subtire si ar fi avut o baterie mai mica, insa in final Apple a ales solutia de compromis numita Retina Display-ul pe care il folosim acum.

  Avand in vedere compromisul facut acum, exista sansa ca abia anul viitor sa vedem aceste ecrane IGZO in tablete iPad, sau poate le vom vedea in toamna in terminale iPhone.

7 COMENTARII

  1. De unde rezulta ca “Retina” nu inseamana nimic. E doar o denumire data de Apple display-urilor cu rezolutie inalta facute de altii. Si folosesc si ei ce se poate produce pe piata.

  2. Cum sa nu insemne nimic?
    Pentru ochi inseamna mult!
    Sa nu uitam ca “Retina” se refera la densitatea pixelilor deci probabil tot la fel s-ar fi numit si daca era alt producator/tehnologie dar se pastra aceeasi densitate!

    Eu sunt multumit de calitatea ecranului din iPad3 si nu ma incomodeaza momentan grosimea tabletei!

  3. Am testat o zi iPad 3 comparandu-l cu iPad 2 retina display e clar nimic de zis se vede diferenta de la apropiere dar cand departezi tabletele de ochi la distanta pe care o folosesti cand utilizezi o tableta nu se vede diferenta deloc ! Incercati si vedeti ! Retina display pe iPad nu ar fi fost chiar asa de necesara dar a fost implementata pentru uimirea failor ! Asta cred eu 🙂 Voi ce spuneti ?