Prima Pagina Apple Apple isi schimba design-ul Nano SIM-ului, vrea sa il vada in iPhone

Apple isi schimba design-ul Nano SIM-ului, vrea sa il vada in iPhone

  Luna trecuta v-am spus ca Apple a propus un nou standard de cartele SIM denumit generic Nano SIM. In imaginea de mai sus aveti prezentata noua cartela a celor de la Apple si observati ca in mare vorbim despre o reducere a plasticului care “imbraca” chip-ul cartelei SIM pe care o utilizam in telefoanele noastre. Nokia, RIM si alti mari producatori de smartphone-uri nu sunt multumiti de aceasta schimbare minora implementata de Apple in aceste cartele si propun un alt design, mai complex, care ar reduce nu doar dimensiunile.

  Ei bine, Apple si-a modificat design-ul initial pentru a le face pe plac competitorilor sai si in momentul de fata membrii ETSI, cei care decid ce fel de cartele Nano SIM vor folosi operatorii de telefonie mobila si producatorii de telefoane mobile, voteaza design-urile. Votul se va incheia in cursul lunii mai si exista sanse mari ca design-ul Nano SIM-ului conceput de Apple sa castige, iar daca se va intampla acest lucru atunci noul iPhone ar putea include aceste cartele. Apple se lupta pentru a aduce acest standard pe piata si doar implementarea intr-un iPhone ii convinge sa faca acest lucru, insa ramane de vazut daca va avea castig de cauza sau nu.

  Daca va intrebati cum a modificat Apple design-ul Nano SIM-ului, atunci va spun ca a adaugat cateva bucatele mici de plastic pentru a face “imposibila” introducerea cartelei intr-un alt tip de slot. Modificarea este minora, nu cred ca ii va multumi pe competitori, dar asta ar putea conta prea putin dupa vot.