Apple s-a oferit sa plateasca 16 milioane de dolari pentru achizitionarea trademark-ului iPad in China

  Acum cateva luni de zile o companie chineza numita Proview a intentat companiei Apple un proces prin care o acuza ca nu poate folosi trademark-ul iPad pentru a isi vinde tableta in China. Procesul are la baza achizitionarea marcii iPad de catre Apple, o achizitie care nu s-ar aplica in China, conform celor de la Proview. Dupa cateva luni de dispute legale, se pare ca Apple este dornica sa incheie socotelile cu cei de la Proview si le-a oferit 16 milioane de dolari pentru achizitionarea marcii. Cei de la Proview au cerut initial 2 miliarde de dolari intr-un proces intentat celor de la Apple, insa in realitate ar avea nevoie de 63 de milioane de doari pentru a isi plati debitorii.

Apple representatives are reported to have offered lei54.62 ($16) million for the mark. A report shared by Sina states that Apple offered 100 million yuan (lei54.62 ($16) million) for rights to the mark in China but cash-strapped Proview would not agree terms. Proview is thought to be looking for at least 400 million yuan (lei215.08 ($63) million) in order to appease its creditors, eight of which are Chinese banks. The report cites sources familiar with the negotiations between Apple and Proview.

  Desigur ca suma oferita de Apple nu este finala, insa este departe de ceea ce spera sa obtina Proview in urma negocierilor care au acum loc cu Apple. Deocamdata cei de la Proview nu au acceptat oferta companiei americane si au motive foarte bune sa faca acest lucru, avand in vedere ca bradul iPad este extrem de popular in China.