Samsung Galaxy S III – 9 milioane de precomenzi de la operatorii de telefonie mobila si nu de la utilizatori

  Ieri v-am spus ca umbla un zvon din care se intelege ca 9 milioane de terminale Samsung Galaxy S III ar fi fost precomandate la nivel global de catre utilizatori. Zvonul are drept sursa o publicatie din Coreea de Sud si un reprezentant oficial al celor de la Samsung, deci vorbim in esenta despre informatii nesigure. Desi cei de la Reuters, si multe alte website-uri de profil, au spus ca sunt 9 milioane de pre-comenzi pentru aceste dispozitive, multi dintre ei nu au spus ca acele precomenzi vin de fapt de la 290 de operatori de telefonie mobila si nu de la clienti.

Samsung Electronics official said, “More than 290 operators from 145 countries around the world who understand that the Galaxy S3 mandaein 900 orders,” he said on the 17th.

  Practic operatorii de telefonie mobila ar fi comandat aceste terminale, insa nu se stie cate dintre ele se vor vinde. Operatorii pot sa vanda 100.000 de terminale, 1 milion, doua milioane sau toate noua, dar acele precomenzi nu sunt facute de catre end-users ci de catre marii operatori de telefonie mobila care mai apoi se chinuie sa vanda dispozitivele. Daca acele dispozitive nu se vand si ajung inapoi la Samsung, ele vor trece in categoria pierderi, dar pana acolo vor mai trece cateva luni. Spre deosebire de informatiile date de Samsung, Apple publica intotdeauna precomenzile facute de utilizatori si nu cele facute de operatori. Daca Apple ar spune intotdeauna cat ii cer operatorii, atunci am vorbi de mult mai multe precomenzi pentru iDevice-uri.

  In concluzie, 290 de operatori de telefonie mobila din 145 de tari au precomandat 9 milioane de terminale Samsung Galaxy S III, dar nu pentru ca ar avea deja comenzi de la clienti, ci pentru ca ei ar fi convinsi ca ar avea cui sa le vanda.