Prima Pagina Noutati Un nou SIM iti permite sa monitorizezi in totalitate modul in care...

Un nou SIM iti permite sa monitorizezi in totalitate modul in care el este utilizat pe un telefon mobil

  In Marea Britanie, parintii vor avea un control si mai mare asupra  copiilor cu ajutorul unui nou model de cartela SIM care le permite sa monitorizeze tot ceea ce se intampla cu el. Mai exact, parintii vor putea vedea ce mesaje SMS/MMS sunt trimise prin el, vor putea administra contactele adaugate in telefoanele mobile, deci vorbim despre un nivel de control foarte mare pentru o asemenea cartela. Totul se face prin intermediul unui sistem online dezvoltat de catre o companie numita Bemilo si se pare ca unii deja il folosesc in Marea Britanie.

A mobile telephone service which allows parents to read their children’s text messages, control who they add as contacts and remotely switch their phone off has been developed. The safety system gives adults total control over a mobile phone via a computer, and is intended to protect children aged eight to 16. The site is understood to be linked directly to the phone’s SIM card, meaning all text messages transfer automatically to be read – whether they are deleted or not.

  Cei de la Bemilo ofera un telefon mobil special si o cartela SIM, ambele conectate la acest serviciu online si ambele dotate cu un set special de functii. Parintii pot controla modul in care functioneaza telefonul mobil si pot verifica tot ce se intampla pe cartela SIM, fara prea mult efort, iar partea interesanta este ca aceasta cartela poate fi utilizata cu orice fel de telefon mobil. Serviciul costa doar 3£ lunar si pentru aceasta suma un parinte stie tot ce face propriul copil cu cartela introdusa in telefonul mobil.

  Avand in vedere ca respectiva cartela functioneaza cu orice telefon mobil, cred ca in curand vom vedea sistemul si in alte tari, insa nu stiu cat de constitutional este el.

 • F1rE

  Vorbesc pe skype ei ii dor la basca :)))))

 • Mkrkkk

  Daca apare si la noi.. Apare in cydia tweak “no bemilo” si gata problema 😀

 • Nu stiu daca poate fi blocat atat de usor.

 • Dexter

  A aparut si la noi. Stiu astia tot ce facem noi pe telefoane. 🙂

 • Mkrkkk

  Oricum la noi se asculta telefoanele la greu …avem una dintre cele mai mairi statii de interceptare din europa 🙂 .. Asa ca oficial sau neoficial cineva tot poate afla ce vorbesti la telefon ..

 • AurelM

  Deabia astept sa apara si la Romanica. @zaone, cine plateste are dreptu sa stie si pt ce da banii asa ca dpdv legal nu vad probleme.

 • DJalexu

  O sa fie urat …dar poti vbi pe mess sau slkype de pe 3G si gata:)

 • Cristi

  Ce le mai place unora sa le fie calcata in picioare intimitatea…stati fara grija, nu peste mult timp ne baga astia cipuri si veti avea placerea sa comunicati si cand mergeti la buda( sper sa nu fie nevoie sa cereti permisiunea)

 • MarioXXL

  Astia cate spunti ca se poate vb pe Skype si altele….cititi bine articolul si o sa vedeti ca acolo scrie ca acea companie ofera SIM+ TEL. Deci…. nu ofera iPhone sa poti instala tu ce vrei în el

 • Dragos

  Ii invit pe toti cei care critica acest sistem (ca nu e legal, ca nu e constitutional, ca incalca dreptul la intimitate etc) sa citeasca cu mare atentie primele cuvinte din text: “parintii vor avea un control si mai mare asupra copiilor”. Si sa inteleaga ca oriunde in lume, pana la varsta majoratului, un copil este responsabilitatea parintilor / tutorilor legali.
  Personal as vrea un astfel de sistem si la noi.

 • Da, ai parinte, dar parintele ala nu iti poate ingradi libertatile oferite printr-o constitutie.

 • TC

  cate sisteme de control parental au avut succes pana acum? nu cred ca exista, noi am fost mai “smecherasi” decat parinti nostri, si copii nostrii vor fii la fel…

 • Claudiu daniel

  Dragos sunt de acord ! Zaone atunci la ce mai esti tutore la portofelul tau ca sa l alimentezi pe copilas !?? E strict si in primul rand responsabilitatea ta ca parinte ( altfel nu mai esti ) sa ii procuri siguranta si un ambit educativ adecvat copilului !! Oare englezi astia sunt atat de dobitoci sa adopte asa ceva!?? Sunt mai avansati ca noi stati linistiti ! Tc un sistem bine pus la punct monitorizat ( de catre un parinte responsabil) si modificat periodic poate fi eficient ! Nu te teme !!

 • Dragos

  @Zaone: pana devii major si astfel cetatean cu drepturi depline, parintele sau tutorele raspunde in fata legii pentru ceea ce face copilul sau. Mai vorbim cand o sa fii parinte…

 • Lasa tu raspunderea in fata legii ca nu despre asta e vorba aici. Aici era vorba despre drepturile constitutionale ale fiecarui CETATEAN al Romaniei sau a altor state. Cetatean esti de cand te nasti si ai certificat de nastere.

 • Dragos

  Zici de drepturi? Mai zic o data: tu, copilul meu, ai dreptul (cum zici aici) sa comunici cu cine vrei. Deci ai dreptul (sa zicem) sa ai telefonul tau propriu. Dar, atentie, cata vreme nu esti major, toate prostiile pe care le faci le platesc eu! Si daca tu, cu dreptul tau, cu libertatea de comunicare (pe internet, prin telefon etc) faci o tampenie, eu platesc, nu tu! Asa ca si eu am dreptul sa-ti limitez sau sa-ti controlez comunicatiile. Cum spuneam, mai vorbim cand o sa fii parinte.

 • Dragos

  Si ca sa imi intelegi pozitia si de ce sunt de acord cu ce e in textul de la inceput: am trecut de curand prin asa ceva. Libertate de comunicare maxima acordata (pe incredere) fiului meu. Care era sa ma coste crunt. Acum aceasta libertate ii este acum ingradita. E neconstitutional? Dar faptul ca mi-a periclitat datele si munca, cum o fi?