Prima Pagina Apple Facebook intentioneaza sa produca un smartphone cu ajutorul inginerilor care au dezvoltat...

Facebook intentioneaza sa produca un smartphone cu ajutorul inginerilor care au dezvoltat iPhone-ul si tableta iPad

  Desi s-a vorbit in trecut despre posibila lansare a unui smartphone produs de catre Facebook, se pare ca abia acum exista planuri serioase pentru a produce un telefon destept competitiv. Cei de la Facebook au angajat peste 6 ingineri care au lucrat la dezvoltarea iPhone-ului si unul care a lucrat la dezvoltarea tabletei iPad si se pare ca ei vor reusi sa produca un smartphone competitiv. Unul dintre inginerii care a lucrat la dezvoltarea iPhone-ului a discutat cu Mark Zuckerberg pe tema dezvoltarii unui smartphone si spune ca acesta a fost extrem de interesat sa afle detalii despre modul incare functioneaza si este produs un asemenea dispozitiv.

The company has already hired more than half a dozen former Apple software and hardware engineers who worked on the iPhone, and one who worked on the iPad, the employees and those briefed on the plans said. One engineer who formerly worked at Apple and worked on the iPhone said he met with Mark Zuckerberg, Facebook’s chief executive, who then peppered him with questions about the inner workings of smartphones. It did not sound like idle intellectual curiosity, the engineer said; Mr. Zuckerberg asked about intricate details, including the types of chips used, he said. Another former Apple hardware engineer was recruited by a Facebook executive and was told about the company’s hardware explorations.

  S-a zvonit ca Facebook ar putea produce un smartphone high-end impreuna cu HTC, deocamdata nu exista dovezi solide pentru a sustine aceste afirmatii, insa intentiile sunt cat se poate de clare. Zuckerberg ar fi extrem de interesat sa produca un smartphone Facebook pentru a oferi utilizatorilor mai mult decat aplicatii pentru accesarea retelei de socializare, dar ramane de vazut cum va arata produsul final. Desigur ca un asemenea smartphone ar rula cel mai probabil Android OS, insa angajarea unor oameni care au lucrat la Apple denota faptul ca Facebook doreste sa produca un dispozitiv bun din punct de vedere calitativ.

  Ce se va alege de acest proiect ar trebui sa aflam anul viitor cand smartphone-ul Facebook ar urma sa ajunga pe piata.

 • JohnnyD

  Ce sistem de operare va avea oare?

 • Omer Tayfun

  Un Android cu design Apple . O sa iasa un fel de iphone cu Android si integrare fortata de Facebook

 • Florin.S

  Zaone, de ce crezi ca smartphone-urile cu android nu sunt calitative?! :).

 • TC

  In urmatoarea stire o sa aflam ca google intentioneaza sa produca un aspirator cu motor de cautare pentru praf si scame…

 • TC

  Desteptii de la fb nu sunt in stare sa produca o applicatie calumea pt iphone (vezi cate stele are in app store) si acum ca scot un telefon… Hai frate… E fail dinainte de start

 • TyT

  Pe bune ca e fail din start, ei se bazeaza pe nebunia FACEBOOK si spera ca toti cei care au microbul in sange sa isi achizitioneze acest tip de mobil doar ca sa fie la moda??
  Nu cred in asa ceva, decat daca schimba logo-ul de la apple cu cel de la Face…..
  In fine o sa vedem

 • Radu

  @TC adevarat graiesti tu acolo…ei vor sa scoata telefon dar nu sunt in stare sa faca o aplicatie sa ruleze cum trebuie pe telefon. Maximum fail :)) Nu e deajuns ca au stricat “Facebook-ul” in loc sa il lase simplu cum era.

 • Vasi

  Au mai incercat si altii (ex:Google) sa scoata smartphone pe baza notorietații mărcii, si nu prea le-a iesit cum au visat. Dupa ideea asta ar trebui sa avem telefoane Coca-Cola, McDonalds si alte marci globale de succes. Si daca il scoate in colaborare cu cineva…HTC, Samsung, chiar Apple…e cumva o garanție ca ar fi foarte bun? Daca ar dispune de vreun secret revoluționar vreo companie nu l-ar folosi in produsele proprii? De ce intr-un telefon Facebook? Probabil smecheria va fi ca va avea buton de Like pe tastatura…. :)))

 • Fr0sty

  LOL Vasi.. :)) ar putea pune buton de dislike pe telefon si ar fi multi doritori al telefonului dupa aceea

 • Mitel

  Haha ! Tare faza cu butonu de like

 • Pingback: Asa ar putea arata un smartphone produs de Facebook | iDevice.ro()

 • Pingback: Facebook angajeaza un UI designer al Apple, continua procesul de dezvoltare a unui smartphone | iDevice.ro()

 • Pingback: Iata conceptul unui smartphone facut de Facebook | iDevice.ro()