Facebook intentioneaza sa produca un smartphone cu ajutorul inginerilor care au dezvoltat iPhone-ul si tableta iPad

  Desi s-a vorbit in trecut despre posibila lansare a unui smartphone produs de catre Facebook, se pare ca abia acum exista planuri serioase pentru a produce un telefon destept competitiv. Cei de la Facebook au angajat peste 6 ingineri care au lucrat la dezvoltarea iPhone-ului si unul care a lucrat la dezvoltarea tabletei iPad si se pare ca ei vor reusi sa produca un smartphone competitiv. Unul dintre inginerii care a lucrat la dezvoltarea iPhone-ului a discutat cu Mark Zuckerberg pe tema dezvoltarii unui smartphone si spune ca acesta a fost extrem de interesat sa afle detalii despre modul incare functioneaza si este produs un asemenea dispozitiv.

The company has already hired more than half a dozen former Apple software and hardware engineers who worked on the iPhone, and one who worked on the iPad, the employees and those briefed on the plans said. One engineer who formerly worked at Apple and worked on the iPhone said he met with Mark Zuckerberg, Facebook’s chief executive, who then peppered him with questions about the inner workings of smartphones. It did not sound like idle intellectual curiosity, the engineer said; Mr. Zuckerberg asked about intricate details, including the types of chips used, he said. Another former Apple hardware engineer was recruited by a Facebook executive and was told about the company’s hardware explorations.

  S-a zvonit ca Facebook ar putea produce un smartphone high-end impreuna cu HTC, deocamdata nu exista dovezi solide pentru a sustine aceste afirmatii, insa intentiile sunt cat se poate de clare. Zuckerberg ar fi extrem de interesat sa produca un smartphone Facebook pentru a oferi utilizatorilor mai mult decat aplicatii pentru accesarea retelei de socializare, dar ramane de vazut cum va arata produsul final. Desigur ca un asemenea smartphone ar rula cel mai probabil Android OS, insa angajarea unor oameni care au lucrat la Apple denota faptul ca Facebook doreste sa produca un dispozitiv bun din punct de vedere calitativ.

  Ce se va alege de acest proiect ar trebui sa aflam anul viitor cand smartphone-ul Facebook ar urma sa ajunga pe piata.