Prima Pagina Noutati Tactus prezinta ecranele dinamice care genereaza butoane/forme fizice oriunde pe ecran(Video)

Tactus prezinta ecranele dinamice care genereaza butoane/forme fizice oriunde pe ecran(Video)

[vimeo]http://vimeo.com/43431035[/vimeo]

  Tactus este o companie americana care pare sa fi dezvoltat o tehnologie extraordinar de interesanta, iar in clipul video de mai sus o aveti prezentata. Practic vorbim despre ecrane tactile care genereaza butoane fizice sau diverse forme in functie de continutul care este afisat de catre sistemele de operare. Deocamdata cei de la Tactus ne demonstreaza modul in care ecranul poate afisa butoane fizice in locurile in care apare o tastatura virtuala sau un dial pad, insa se pare ca pentru jocuri exista optiunea de a modela butoane sau alte forme in diverse parti ale ecranului.

The Tactus Tactile Layer panel is the world’s first deformable tactile surface that creates dynamic physical buttons that users can actually see and feel in advance of entering data into the device. Tactus uses innovative microfluidic technology to create physical buttons that rise from the touchscreen to give users the experience of operating a physical keyboard. When no longer needed, the buttons recede back into the touchscreen, leaving no trace of their presence. The Tactile Layer panel is a completely flat, transparent, dynamic surface that adds no extra thickness to the standard touchscreen display since it replaces a layer of the already existing display stack. Tactus enables manufacturers to create devices with entirely new ergonomics and form factors, since the screen and the keyboard can now be combined.

  Suprafetele tactile ale celor de la Tactus folosesc o tehnologie microfluidica care permite afisarea de butoane fizice oriunde si oricand pe ecran. Aceasta supfarata inlocuieste una disponibila deja in ecrane tactile, deci implementarea tehnologiei nu va creste grosimea terminalelor. Deocamdata tehnologia celor de la Tactus se afla in proces de dezvoltare, insa anul viitor ar trebui sa apara pe piata primele terminale mobile care o au implementate. Ceea ce vedem acum reprezinta o tehnologie care in viitor va deveni extrem de populara, acum ramane de vazut cati isi vor face curajul pentru a o implementa.

 • Mihai_rt

  Asta da revolutie

 • Cristi

  Ei da, așa ceva chiar e revolutionar si așteptăm cu plăcere sa fie implementata in device-uri!

 • WOW… deci asta da… sper sa o vedem pe iphone 7… 8 …

 • Stefan

  La inceput am crezut ca e o gluma…
  Foarte tare!!!

 • Afisare de buton..mai bine spus crearea unor butoane…
  Viitorul suna bine

 • Adrian Popa

  Belea

 • Alain

  Ce fel e pensat wla :))

 • chatagra

  Aceasta tehnologie pare interesanta la prima vedere dar nu cred ca va avea sanse de reusita deoarece nu poate fi implementata in ecrane din sticla 🙂

 • TyT

  Apple trebuie neaparat sa achizitioneze acest patent , pe bune !

 • Claudiu daniel

  Ma bucur ca va bucurati !! La celalalt articol mai vechi cand era prezentat ceva oarecum asemanator a-ti dat toti cu borcane !! Daca e tactil nu vrem nimic in relief pe ecran ca doar deaia avem tactil !!4))

 • dezeu

  la celalalt articol era vorba despre o folie care se punea pe display si normal ca este o prostie , asta e altceva .

 • Ionel craciunel

  Mda… hapticu` mi se pare mai tare mai util mai realizabil mai comod mai bun, decat basicile astea. Apreciez si admir ideea si oamenii care lucreaza la ea dar daca as avea de ales intre haptic si basicutze aleg haptic.

 • Pyt_gt

  Pana acuma era totul tare ca au inceput sa dispara butoanele … Acuma le bagam iara … Iara butoane …. Plus ca un display care face sa apara asa butoane nu cred ca e chiar asa rezistent … Vom vedea …

 • Pingback: CES 2013: Tactus implementeaza butoane fizice in touchscreen-uri (Video) | iDevice.ro()