CES 2013: Tactus implementeaza butoane fizice in touchscreen-uri (Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=146BF2MhR2E[/youtube]

  In cursul verii trecute v-am vorbit pentru prima oara despre Tactus, o tehnologie ce permite implementarea de tastaturi fizice in touchscreen-urile terminalelor mobile. De atunci si pana acum tehnologia a fost implementata in prototipuri, iar la CES 2013 cei prezenti au avut ocazia de a testa unul. Practic Tactus foloseste o tehnologie microfluida pentru a afisa o tastatura fizica pe touchscreen-uri atunci cand software-ul afiseaza o tastatura virtuala, butoanele fizice disparand cand tastatura virtuala dispare.

  Butoanele generate de Tactus pot fi reorganizate in cazul jocurilor si putem genera configuratia unui gamepad, de exemplu, principiul ramanand acelasi in orice instanta. Tehnologia utilizata pentru a genera aceste butoane fizice este un secret bine pastrat, insa compania dezvoltatoare intentioneaza sa lucreze cu producatorii de terminale mobile pentru a o implementa in smartphone-uri si tablete. Nu cred ca vom vedea vreodata Tactus pe un iDevice, insa sansele ca tehnologia sa apara intr-un terminal Android sunt mari.

5 COMENTARII

  1. Nu mi se pare prea inteligenta avand in vedere ca elimina gorilla glass si ai niște lichide prin telefon. Era interesant dacă putea fi configurat software cum sa fie tastele fizice, nu implementate de fabricant, ce faci la update, schimbi diaplay-ul ?

  2. Eu cred ca acesta va fi the next big thing! Adica ma gandesc ca ar fi extrem de utile de exemplu la masini. Marea problema a touch-urilor din masini e ca atunci cand conduci nu te poti ghida pe simturi tactile cand apesi butonul si trebuie sa te uiti exact la ecran sa localizezi butonul.

    Si in plus si ca experienta de utilizare pe un smartfone mi se pare cel putin geniala treaba.. sa simti butoanele, sa poate sa aiba ce forma vrei.. si spunea cineva mai sus ca pe vremuri vroiam sa scapam de butoane.. nu de butoane, ci de faptul ca ele sunt fixe si nu pot fi folosite. cu tehnologia aia ai tot ce e mai bun din touch si din telefoanele cu butoane(feelingul)

    ganditi-va cat de tare sa te joci si sa simti si ceva in degete… sau sa te uiti la o poza, si sa fie in relief.. deci mi se pare cel putin awesome treaba!~!

  3. Ca principiu nimic revolutionar, ca idee super tare dar depasita deja… insa cand or sa implementeze hapticu’ intradevar nu o sa mai ai ce face cu tabletele si telefoanele daca nu-l au. Cele fara haptic or sa fie refuzate la export 🙂