Un iPhone cu ecran de 4 inch ar fi in continuare utilizabil cu o singura mana

  iPhone-ul companiei Apple are un ecran de 3.5 inch si asta pentru ca Apple pune foarte mare pret pe posibilitatea de a utiliza dispozitivul cu o singura mana. Smartphone-urile concurente care au ecrane de 4.3 – 4.7 inch devin foarte incomode in mana si utilizarea devine grea si inoportuna pe masura ce diagonala creste. Analistul care ne-a spus ieri ca iPhone 5 urmeaza sa aiba un ecran de 4.08 inch si grosime de 7.9 mm plus o camera Facetime HD, ne spune acum ca noul dispozitiv ar urma sa fie in continuare utilizabil cu o singura mana, avand in vedere ca el va fi mai inalt cu doar 26%.

  Practic viitorul iPhone ar urma sa fie cu 10 mm mai inalt, iar asta ne-ar permite sa il utilizam in continuare cu o singura mana, nu la fel de usor precum in momentul de fata, insa mult mai usor decat in cazul unui Samsung Galaxy S III, de exemplu. Apple pune foarte mare accent pe aceasta caracteristica a iPhone-ului, majoritatea celor care il cumpara gandesc la fel si nu cred ca se va face un compromis din acest punct de vedere. Desigur ca ramane de vazut cum va arata dispozitivul, insa nu ar trebui sa va ganditi ca el nu va mai putea fi utilizat la fel de usor precum acum.

14 COMENTARII

  1. Hmm…that makes sence. Dar tot ar fi aiurea un iPhone la fel de lat precum 4/4S, dar mai inalt…
    il ti naibii in buzunar si se holbeaza tipele, la tine, in metrou :))

  2. Stau asa si ma tot uit si nu imi vine sa cred,bai fratilor,cine face ma testele astea?Zana maseluta,half hand,mica printesa,cei din regatul manutelor,sau cine?Chiar exista vreun utilizator de iphone care sa nu poata acoperi ecranul iphoneului sau cu degetul opozabil?
    Hai sa zicem am eu o mana mare,dar cunosc si persoane de sex feminin care acopera fara probleme ecranul iphoneului,dar o mana de barbat????Deja acest subiect pe mine ma intriga si chiar am facut un filmulet pe care vi-l voi prezenta,mor de curiozitate sa vad un filmulet in care cineva se plange ca si chiar imi dovedeste ca nu poate acoperi ecranul iphoneului.
    Astia cu testele lor ne sunt prezentate de ani de zile cum ca deabea jumtate din ecran poate fi acoperit de mana utilizatorului,nu pe bune acum,asa e si la voi?
    http://www.youtube.com/watch?v=fa446f0PsnQ&feature=youtu.be

  3. Da zaone , tu cu s2 chiar nu poti acoperi ecranul cu o mana? Tu publici toate articolele , mai selecteaza din ele care sunt bune. Te intelegem faci views, trebuie sa traiesti cumva, deja ai bagat publicitate peste tot unde ai putut , si din cauza asta se incarca mult mai greu pag ba mai mult revine automat la inceputul paginii daca cumva dau scroll in jos si nu s-a incarcat publicitatea si e foarte enervant. Si risti sa se plictiseasca lumea de blogu tau cu asemenea articole.

  4. @supermario: Daca facem o comparatie intre mana ta si mana mea cred ca apar diferente destul de mari. Eu nu am putut utiliza S II-ul la fel de usor precum iPhone-ul, easy as that. In film ai zis ca nu ai mana mare, in comentariu e mare, pai e sau nu e?
    Lasand la o parte faptul ca te-ai cam suparat si s-a vazut in clip, realitatea este ca multa lume se plange de marimea ecranului si de faptul ca ele nu pot fi utilizate usor. La alea de 4.3 inch e greu, la alea de 4.7 e extrem de greu, eu in clip nu am spus ca e foarte greu de utilizat cel de 4.3, am spus ca e foarte incomod si inoportun pe masura ce diagonala creste. Intreaga experienta este SUBIECTIVA, daca tu ai o mana mai mare decat a mea, e normal sa ai alta parere, de aici si pana la ce ai spus tu in clip e…
    @Vladel: De ce Vlad, ca spun adevarul? Imi pare rau dar nu am 2 m si o mana suficient de mare incat sa pot utiliza terminale alea bine, asta e, eu spun aici experienta mea, nu a ta sau a lui supermario.
    Oi fi eu tampit, dar oare sunt tampiti milioanele de oameni care cred acelasi lucru? Inteleg, nu va place cand ma iau de Android, asta e, live with it, nu faceti clipuri video suparate ca supermario in care spune ca el are mana mai mare si eu sunt nu stiu cum.

  5. Zaone daca eu am mana mare inseamna ca sunt ghita muresan,nu am nici eu 2 m,am 1.80 si 80 de kg.De asta am afirmat ca sunt o persoana medie….Sora mea,iubita mea au si ele iphone si nu au nici o problema in a acoperi ecranul iphoneului 4.Sau or fi si ele big hand ca doar sunt din freak family of me.
    In acest articol tu nu te referi la tine,ci este un articol general,in care afirmi si vii si cu dovezi scrise in care ne prezinti aceste date.Sa inteleg ca tu cu degetul mare nu ajungi pana in coltul de sus al iphoneului,ma lasi sa fiu sceptic,poti face un filmulet cu privire la asta.]
    Eu daca intind degetul mare ajung cam cu 2-3 cm mai sus decat coltul iphoneului,tu vrei sa spui ca ajungi cam la jumatatea iphoneului,in concluzie mana mana mea ar fi cam cu 6-7 cm mai mare,oare?Pune si tu un filmulet,si sincer as dori sa ii mai aud si pe alti cu privire la acest lucru.
    Cand un articol ne este prezentat inseamna ca in general peste 60% din utilizatori de iphone deabea ajung cu degetul mare la jumatatea ecranului…..

  6. Parerea mea este ca dimensiunea Iphoneului a fost ales dupa mai multe testari si nu la nimereala.Daca ar avea inca un rind de iconite ai putea accesa si rindul de sus fara nici o problema.In schimb trebuie sa modifici pozitia degetului mic ca sa ajungi sus in coltul din stinga.Pentru mine e O.K.

  7. Ideea e ca telefonalele mobile sa maresc cu cat trece timpul, chiar daca se subtiaza. Apple nu se lasa luat de puhoi, tocmai de aceea scoate si ipaduri. Salariile fiind mici in Romania, multi vor un iphone mai mare, un mini-ipad, ii vor scuti de niste bani si vor avea impresia fals indusa ca un ecran mai mare e altceva, poti vedea totul in poza, in filme subtitrarea, in jocuri detaliile, toate la o calitate mai mare. Calitatea imaginii nu se modifica, iar mai mult de 20 min nu te uiti la un video, c-ai parea retard, un om care n-are casa, dar doarme cu iphone-ul lui cat o perna in bmw second pe care n-are cu ce-l hrani. Un telefon de peste 4 inchi devine deja greu de manevrat fara riscul crescut sa-ti cada din mana cand te-ntinzi in orice colt al ecranului. Pe langa, n as vrea ca telefonul sa mi acopere profilul cand vb la el, s-ar putea sa nu ma mai recunoasca lumea. Mai mult, nu ti mai incape in buzunar si fiind vara, s-ar putea ca tel sa fie mai mare decat panatlonii p juma’ de buca ai prietenei tale, sau alei mele. E vorba de comoditate si bun gust. Altfel as fi nevoit sa tin telefonul n mana ca ultimu’ snob. Iar tu, supermario poate ai mancat ciupercile care nu trebuie. E doar o stire, nu ti convine, n o citi, mai ales ca implica multi oameni nemultumiti. Si daca te uiti atent cu ochii aia mari ai tai, ai sa vezi ca in poza il tine cat se poate de comod, nu pe varful degetelor. IN functie de asta s a facut testul. Poti sa ti indesi de fapt video-ul in cur cu tot cu samsung, sa i faci loc iphone-ului.

  8. 3.5 inch se potriveste daca tii telefonul cu coltul in centrul palmei si fara deget sub el
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    am scris asta pentru cel cu filmul

  9. Ov aia ai priceput tu din tot filmul ala ca am eu samsung si nu poti tu suporta,ok mi-l bag in cur dupa care ti-l bag tie in gura,e bine asa pretenas?

  10. @Supermario, cam nervos erai cand faceai video-ul ala… 🙂 🙂 CALM down MAN! OV are dreptate daca tii asa iPhone-ul sau SGS-ul in caz normal mergand pe strada sigur ti-l scapi… credema ( fa un video si cu asta si pune pe youtube 😉 ), si daca te uiti bine pe poza din sus il tine in mana o femeie si uitate cum il tina daca esti asa de mare analist… il tine in palma si nu il tine cu degetul mic cum aiu facut tu in video, omula macar gandestete inainte sa te faci de ras! Eu nu zic nimic ca nu o poti naviga pe un sgs2 sau chiar si sgs3 dar incearca numai sa tii normal in mana sgs-ul ala 2 si sa il navigezi, nu zic ca nu o poti, ca si eu am mana cam atat de mare cat ai tu si pot, dar nu este asa de comod cum o navigezi pe un iPhone!