Apple va plati autoritatilor australiene 2.25 milioane de dolari din cauza modului in care a promovat functia 4G a tabletei iPad 3 in Australia

  In luna aprilie v-am spus ca autoritatile australiene investigheaza modul in care compania Apple isi promoveaza tableta iPad 3 in respectiva tara, deoarece compania americana punea accent pe compatibilitate cu retelele 4G, retele care in Australia nu exista. Apple a fost actionata in judecata de autoritati, a fost de acord sa schimbe modul de promovare al tabletei si sa inapoieze banii clientilor care au achizitionat tableta crezand ca o vor putea utiliza pe retele 4G, insa asta nu a fost de ajuns.

APPLE will pay more than $2 million as penalty after agreeing it misled the public in Australia by selling its new iPad as 4G-compatible. The Federal Court this morning heard the computer giant had agreed to settle a case brought by the Australian Competition and Consumer Commission that alleged the new iPad could not access local 4G networks, despite being sold as the new iPad “with WiFi + 4G”.

  Oficiul pentru protectia consumatorilor australieni a convins Apple sa plateasca suma de 2.25 milioane de dolari, cel mai probabil australieni, pentru a scapa de proces, insa asta implica si pastrarea modului in care este promovat dispozitivul. Alte tari au luat masuri similare impotriva Apple, Australia este singura care reuseste sa scoata niste bani de la companie si sper ca altele sa faca la fel. Daca OPC-ul nostru ar face lucrurile cu la fel de multa constiinciozitate, cred ca multa lume ar fi extrem de bucuroasa.