Facebook lanseaza oficial App Center, ofera 600 de aplicatii pentru utilizatori

  La mai bine de o luna distanta de anuntul oficial privind proiectul App Center, iata ca astazi Facebook lanseaza magazinul sau de aplicatii pentru terminale mobile si desktop-uri. App Center-ul ofera in momentul de fata 600 de aplicatii web/mobile pentru utilizatori, o cifra mica, insa scopul acestui magazin nu este de a concura cu App Store-ul sau Google Play. Facebook spune ca in luna mai a trimis 83 de milioane de oameni catre magazinele de aplicatii, deci are puterea de a isi promova propriul magazin, insa ramane de vazut cata lume va fi interesata de el.

  Partea interesanta a acestui magazin sta in faptul ca el nu are doar aplicatii web ci promoveaza si aplicatii disponibile deja in App Store sau Google Play. Practic accesati pagina unei aplicatii din App Center si daca ea nu poate fi utilizata direct pe site-ul celor de la Facebook, atunci veti avea optiunea de a o trimite pe un terminal mobil. Aceasta trimitere este de fapt o notificare pe care o primiti prin aplicatia Facebook din iOS, iar de indata ce accesati acea notificare prin aplicatie veti fi directionati catre App Store de unde puteti descarca aplicatia.

  Conceptul este interesant si cred ca multe aplicatii vor putea fi usor promovate in felul acesta. Facebook App Center poate fi accesat urmand acest link. In zilele urmatoare veti avea App Center-ul promovat in sidebar-ul aplicatiei Facebook si pe paginile voastre desktop.