iDevice.ro review: Auto.ro – aplicatia care nu trebuie sa lipseasca din iPhone-ul oricarui sofer sau pieton!(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q_CAeQtP9Tk[/youtube]

  Auto.ro este unul dintre cele mai mari website-uri romanesti cu anunturi despre vanzari/cumparari de masini noi sau second-hand. Website-ul avea si o aplicatie in App Store, insa experienta de utilizare oferita de ea a fost mult imbunatatita recent cand versiunea 2.0 a fost lansata oficial. Prin noua versiune a aplicatiei utilzatorii au acces mult mai rapid la informatii esentiale pentru ei si aici vorbesc nu doar despre anunturile de cumparari/vanzari ci si despre o suita de puncte de interes care va ajuta sa gasiti mai usor locatiile in care trebuie sa ajungeti.

  Auto.ro 2.0 este o aplicatie complexa, o aplicatie care pentru un sofer se poate dovedi a fi cel mai bun prieten deoarece ea va ofera posibilitatea de a va utiliza iDevice-ul pentru a afla rapid informatii importante despre care voi vorbi in cele ce urmeaza. Daca nu sunteti interesati decat sa vedeti cum functioneaza aplicatia, in clipul video de mai sus am parcurs cele mai importante sectiuni ale aplicatiei Auto.ro si va recomand sa il vizionati pentru a va face o idee in legatura cu pachetul de optiuni pe care il aveti la dispozitie.

  Revenind la aplicatie, chiar de cand o deschideti aveti in fata intreaga gama de sectiuni prin intermediul carora puteti obtine informatii extrase din baza de date a Auto.ro. Intreaga experienta este centrata in jurul locatiei voastre, mai exact majoritatea sectiunilor vor afisa informatii despre puncte de interes in baza locatiei iDevice-ului, iar directionarea catre respectivele puncte de interes se face cu ajutorul aplicatiei Maps. Practic cei de la Auto.ro va dau optiunea de a cauta Benzinarii, Vulcanizari, Spalatorii, agentii de Taxi, Parcari, Service-uri Auto, puncte ITP, magazine de piese auto, locatii unde se fac dezmembrari auto, agentii Rent a Car, locatii pentru asistenta rutiera si tractari, centre de constatare a accidentelor si scoli de soferi. Fiecare dintre aceste puncte de interes este adaugat manual de catre cei de la Auto.ro, si verificate la intervale regulate de timp, deci aveti certitudinea ca ele se gasesc in locatia indicata pe harta.

  Servicii Auto

  Accesand una dintre aceste sectiuni veti avea afisate toate punctele de interes din jurul locatiei voastre, iar cu ajutorul unui buton aflat in partea dreapta sus a aplicatiei puteti extinde raza de cautare a POI-urilor de la 10 la 200 KM. De indata ce ati gasit un punct de interes care se afla la o distanta acceptabila de voi, il accesati si veti avea afisat un meniu in care aveti o scurta descriere a locatiei, aveti disponibil un numar de telefon si la final aveti optiunea Ruta care va deschide aplicatia Maps si va calculeaza automat ruta catre acea aplicatie. Toate sectiunile mentionate de mine anterior functioneaza in exact acelasi mod si, din punctul meu de vedere, un sofer are la indemana cea mai simpla metoda pentru a gasi rapid un service auto, o vulcanizare sau un centru de tractari atunci cand are neaparata nevoie. Pentru pietoni exista optiunea de a cauta un serviciu Rent a Car sau un Taxi, deci indiferent ce sunteti exista ceva pentru voi. La final va spun ca oricare dintre locatii poate fi marcata ca si favorita folosind butonul Favorit amplasat in partea dreapta sus a ecranului, locatiile fiind mai apoi disponibile in sectiunea Locatii Favorite a meniului central.

Cautare Auto si Pret Maxim

  Lasand POI-urile in urma trecem la sectiunile Cautare Auto si Pret Maxim care va permit sa efectuati cautari printre cele peste 30.000 de anunturi de pe website-ul Auto.ro. In aceste sectiuni aveti la dispozitie o suita intreaga de filtre care va dau posibilitatea de a cauta rapid si usor anunturile de care sunteti interesati. Dupa ce completati filtrele si apasati butoanele de cautare veti avea afisate liste cu toate anunturile care se potrivesc pentru selectia voastra. In sectiunea Pret Maxim puteti afisa doar masini care sunt disponibile pentru un pret maxim, iar in sectiunea Cautare Auto aveti optiunea de a alege exact ce model de masina doriti sa cumparati, ce specificatii trebuie ea sa aiba, etc.

  Dupa ce vi se afiseaza toate anunturile, il selectati pe cel dorit si veti fi intampinati de o interfata asemanatoare cu cea pentru Locatii, doar ca aici aveti o descriere detaliata a masinii, cateva poze, optiunea de a salva articolul pentru a il vizualiza mai tarziu, optiunea de a contacta proprietarul prin telefon sau email si la final optiunea de a partaja articolul pe Facebook, prin SMS sau prin email. Daca doriti sa vedeti imaginile in modul fullscreen, atunci pur si simplu rotiti iDevice-ul si imaginile vor fi afisate pe intreg ecranul.

Adauga Locatie si AdaugaAnunt

  Mergand mai departe ajungem la cele doua butoane din partea superioada a aplicatiei: Adauga Locatie si Adauga Anunt. Primul este facut special pentru cei care detin magazine sau alte puncte de interes, optiunea aceasta dandu-le posibilitatea de a isi adauga firma in lista oferita de aplicatie. Cea de-a doua optiune este dedicata soferilor care doresc sa cumpere/sa vanda o masina, aplicatia punandu-le la dispozitie un set extrem de detaliat de optiuni pentru introducerea de informatii cat mai exacte in legatura cu autoturismul pe care il pun in vanzare.

  Ambele sectiuni sunt extrem de utile, insa informatiile trimise de voi trec prin filtrul celor de la Auto.ro inainte de a ajunge in aplicatie, deci trebuie sa le completati cu mare atentie.

Promotii

  La final avem sectiunea Promotii care este accesibila din partea stanga sus a ecranului, iar prin ea puteti afla ce promotii au magazinele din apropierea voastra. Sectiunea aceasta este disponibila numai in anumite orase, insa cei de la Auto.ro spun ca o vor extinde in toata tara pe masura ce reusesc sa coopereze cu detinatorii punctelor de interes. Intreaga sectiune este conceputa intr-un mod similar cu cea pentru Locatii, voi avand la dispozitie informatii detaliate despre promotie, magazinul care il organizeaza, plus un numar de telefon si optiunea de a calcula o ruta pana la respectivul magazin.

  Aceasta este aplicatia Auto.ro, o aplicatie extrem de complexa care va pune la dispozitie foarte multe informatii si cred, cu tarie, ca orice sofer sau pieton ar trebui sa o aiba instalata in propriul terminal. Aplicatia Auto.ro este disponibila gratuit pentru iPhone/iPod in App Store, ea nativ nu functioneaza pe iPad, insa voi o puteti rula in 2x mode fara probleme. Fie ca sunteti sofer sau pieton, aplicatia Auto.ro are informatii necesare pentru voi si va recomand sa o incercati macar pentru ca veti fi sigur multumiti. La final v-am publicat intregul video review al aplicatiei pentru a vedea exact cum functioneaza totul.

Pretul initial:
Numele:
Auto.ro

Gratuit

s





Developer: Netbridge Develop…
Categoria: Business


Descriere: “Nota 10
by ionic – Apr 12, 2012
Foarte utila, bine structurata si functioneaza impecabil. Felicitari. Recomand tuturor!!!”

“Asta da
by Calynut – Apr 11, 2012
Una din cele mai tari si utile aplicatii …


Dimensiunea aplicatiei este: 3.3 Mb


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2xnvWtksxpU[/youtube]