iOS 6 si functia Privacy care iti protejeaza intimitatea

  La inceputul acestui an a pornit un scandal imens care avea in prim-plan aplicatiile pentru terminale mobile care preluau date din smartphone-urile utilizatorilor fara sa ii atentioneze. Justitia americana s-a implicat in problema, i-a obligat pe cei de la Apple, Google, RIM, etc, sa implementeze un sistem prin care utilizatorii sa fie atentionati in legatura cu aplicatiile care preiau date din terminalele lor si astfel in iOS 6 a luat nastere meniul Privacy. Acest meniu contine optiunile de control ale GPS-ului, insa afiseaza si informatii despre aplicatiile care preiau date din: agenda de contacte, calendar, aplicatia reminders si aplicatia Photos. Totul incepe cu un mesaj precum cel de mai sus care va atentioneaza ca o aplicatie cere acces la datele voastre si voi aveti optiunea de a ii da acces, de a vedea mai multe informatii sau de a ii respinge accesul.

  Dupa ce va decideti daca oferiti sau nu acces la datele voastre, puteti merge in Settings>General>Privacy unde aveti listate 5 meniuri de optiuni. Primul activeaza/dezactiveaza functia GPS si va permite sa oferiti/blocati acces la GPS pentru anumite functii, iar in urmatoarele meniuri aveti listate aplicatiile care au cerut acces la fiecare categorie de informatii. In interiorul meniurilor aveti un toggle care va permite sa blocati accesul aplicatiilor, insa daca faceti acest luru ele ar putea functiona incorect, neavand la dispozitie informatiile de care au nevoie.

  Meniul Privacy are rolul de a va da control total asupra modului in care aplicatiile folosesc datele voastre private, insa partea proasta este ca nu putem vedea detalii in legatura cu informatiile accesate si blocarea unei aplicatii va obliga sa renuntati complet sau partial la ea.