iOS 6 si Safari – fullscreen pe iPhone si optiunea de a incarca poze si clipuri video pe orice website-uri

  A fost nevoie de cativa ani de zile, insa iata ca Apple a inteles in sfarsit importanta implementarii unei optiuni care ne permite sa utilizam browserul Safari in mod fullscreen. Daca aveti iOS 6 instalat, accesati orice pagina web, intoarceti iPhone-ul vostru pentru a il pune in landscape mode, iar in partea dreapta jos veti avea un buton cu doua sageti. Apasand acel buton veti ascunde barele de meniu ale Safari, avand posibilitatea de a naviga fullscreen, adica afisati continutul paginilor pe intreg ecranul iPhone-ului vostru.

  Aceasta functie este extrem de importanta deoarece ea creste simtitor spatiul in care sunt afisate website-urile, insa din pacate nu o puteti utiliza si in modul portrait. Functia este disponibila doar pe iPhone si numai in iOS 6, deci nu o puteti utiliza deocamdata in iOS 5.

  O alta noutate importanta care trebuia implementata acum cativa ani de zile are legatura cu posibilitatea de a incarca poze si clipuri video pe orice website-uri. iOS-ul nu permitea utilizatorilor sa faca acest lucru prin Safari, insa incepand cu iOS 6 veti putea incarca orice, oriunde, fara restrictii. Pozele si clipurile video sunt preluate din aplicatia Photos a iOS, la fel ca si in cazul oricarei alte aplicatii, insa aveti desigur optiunea de a face o poza sau un clip video pe loc si de a il incarca.

  Sincer sa fiu asteptam de ceva vreme aceasta optiune, ma bucur ca Apple a implementat-o in sfarsit si sper sa implementeze altele cat mai rapid.