Iata ce iPhone, iPad si iPod Touch-uri sunt compatibile cu iOS 6, dar si ce functii vor putea rula, iPhone 4 nu va face apeluri FaceTime prin 3G

  In cursul serii trecute compania Apple a publicat pe propriul website imaginea de mai sus in care le spune utilizatorilor care iDevice-uri pot rula noul iOS 6. V-am spus deja in cateva articole exact acelasi lucru, unii dintre voi stiau deja la ce sa se astepte, insa din pacate pentru multi surprizele vor fi neplacute deoarece multe functii ale iOS 6 nu vor rula pe iDevice-urile vechi.  Veti spune ca Apple vrea sa vanda mult si de aceea nu le ofera, insa realitatea este ca in momentul de fata si iPhone 4S se chinuie cu anumite functii ale aplicatiei Maps, de exemplu, deci in anumite cazuri chiar este nevoie de multa putere de procesare.

  Acestea fiind spuse, mai jos va voi readuce in atentie functiile importante ale iOS 6 si iDevice-urile cu care ele sunt compatibile, lista fiind disponibila si pe site-ul Apple.

  • Functia FlyOver va fi disponibila numai pe iPhone 4S, iPad 2 sau iPad 3;
  • Siri va fi disponibil numai pe iPhone 4S si tableta iPad 3;
  • Share Photo Streams va fi compatibil cu iPhone 4/4S, iPad 2/3 si Mac-urile care ruleaza OS X Mountain Lion;
  • FaceTime prin 3G va functiona numai pe iPhone 4S si iPad 3;
  • Functiile VIP si Flagged din aplicatia mail vor fi disponibile numai pe iPhone 4/4S si iPad 2/3.
  • Offline Reading List va functiona numai pe iPhone 4/4S si tabletele iPad 2/3.
  • Aparatele auditive facute pentru iPhone vor functiona doar cu iPhone 4S.
  • Functia turn-by-turn navigation va fi disponibila numai pe iPhone 4S, iPad 2 si iPad 3.

  Cred ca cea mai mare surpriza este imposibilitatea de a face apeluri FaceTime pe iPhone 4/iPad 2, lucru pe care eu unul nu il inteleg avand in vedere ca dispozitivele se pot conecta la retele depana la 7.2 Mbps si ofera upload de 5.76 Mbps, deci au calitatile necesare pentru a functiona. Din punctul meu de vedere aici Apple a gresit foarte mult, insa in restul cazurilor neincluderea compatibilitatii cu anumite iDevice-uri se explica intr-o masura sau alta.

Img via.