Tutorial: Jailbreak iOS 6 pe iPhone si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.13 dev 1(Windows, Mac)

22

  Acum cateva ore Dev Team a lansat redsn0w 0.9.13 dev 1, o noua versiune a redsn0w care ne permite sa face tethered jailbreak pentru iPhone si iPod Touch pe iOS 6. Aceasta versiune a redsn0w este dedicata NUMAI dezvoltatorilor de aplicatii si tweak-uri pentru Cydia. redsn0w 0.9.13 dev 1 nu instaleaza Cydia, nu hacktiveaza terminalele voastre, nu pastreaza baseband-ul intact si este tethered. Dev Team spune ca in iOS 6 au fost schimbate foarte multe lucruri si dupa jailbreak aplicatiile native nu vor functiona, deci folosirea sa nu v-ar ajuta in vreun fel.

  redsn0w 0.9.13 dev 1 face tethered jailbreak numai pe :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

  Din pacate nu puteti pastra baseband-ul intact in timpul procesului de jailbreak si nici nu puteti utiliza ultrasn0w, deci faceti acest tutorial NUMAI daca stiti sa utilizati SSH-ul pentru a va juca cu noul iOS 6. Daca doriti doar jailbreak si tweak-uri/aplicatii din Cydia, atunci trebuie sa asteptati pana in toamna deoarece acest redsn0w nu este pentru voi.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.13 dev 1 de aici.

Descarcati iOS 6 pentru iDevice-ul vostru din portalul dedicat dezvoltatorilor pe website-ul Apple.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.13 dev 1), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 6 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, install SSH si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 6.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la aplicatiile din iOS 6, insa unele ar putea sa nu functioneze.