Qualcomm se pregateste sa produca primele chip-uri 4G LTE pentru iPhone 5

12

  Se zvoneste ca noul iPhone 5 ar urma sa aiba un chip 4G LTE asemanator cu cel al tabletei iPad 3 si Qualcomm ar urma sa produca aceasta componenta pentru viitorul dispozitiv. Cei de la digitimes sustin ca in momentul de fata Qualcomm se pregateste sa produca primele chip-uri 4G LTE pentru terminalul iPhone 5, iar Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a fost aleasa pentru acest proces. Qualcomm intentioneaza sa foloseasca un proces de fabricatie de 28 nm pentru aceste chip-uri, iar asta sugereaza faptul ca vorbim despre niste componente mici care administreaza eficient energia.

Chip vendors including Qualcomm, Broadcom, STMicroelectronics, NXP, Texas Instruments (TI) and OmniVision reportedly have started stocking their solutions used for Apple’s next-generation iPhone slated to hit the market in the second half of 2012, according to industry sources. Qualcomm alone needs about 10,000 28nm 12-inch wafers, or one-third of 28nm capacity at TSMC, for the production of 4G chips for iPhones, not mention the additional supply of 4G chips to other clients, revealed the sources.

  Inca de acum cateva luni se zvonea ca Qualcomm urmeaza sa fabrice aceste chip-uri, acum avem o prima posibila confirmare a acestui lucru si in toamna vom afla daca zvonurile se adeveresc. E destul de sigura implementarea compatibilitatii cu retele 4G LTE in iPhone 5, insa marea problema este ca in Romania nu veti putea folosi dispozitivul pe aceste retele la nivel national deoarece niciun operator important de telefonie nu a lansat o asemenea retea.