Prima Pagina Uncategorized Costul anual de incarcare a unei tablete iPad 3 si a unui...

Costul anual de incarcare a unei tablete iPad 3 si a unui iPhone 4 este mai mic decat cel al unui pachet de tigari

  Poate va vine greu sa credeti, insa ceea ce am spus in titlul acestui articol pare sa fie adevarat, cel putin daca luam drept credibile informatiile oferite de catre Electric Power Research Institute ce are sediul in SUA. Conform lor, o tableta iPad are nevoie de curent electric in valoare de 1.36$ anual pentru a functiona fara probleme si vorbim despre o suma extraordinar de mica pe care, probabil, niciunul dintre voi nu s-ar fi asteptat sa o afle. Pentru a afla cat costa incarcarea tabletei, cei de la EPRI au presupus ca utilizatorii incarca o data la doua zile tableta iPad 3 care intr-un an consuma 11.86 KW, iar la un pret mediu de 11.49 centi per kw/h tableta ar necesita 1.36$ anual pentru a fi incarcata.

For the iPad test, Vairmohan measured the amount of power used to charge up an iPad with a drained battery. He assumed that users would charge up every other day. Over a year, the latest version of the iPad consumed 11.86 kilowatt-hours of electricity. (Older versions consume somewhat less power.) The juice would cost $1.36 at the U.S. average residential price of 11.49 cents per kilowatt-hour. By comparison, a 60-watt compact fluorescent bulb costs $1.61, a desktop PC adds up to $28.21 and a refrigerator runs you $65.72.

  Daca e sa ne gandim la iPhone 4, atunci costul anual de incarcare ar fi de doar 38 de centi si in cazul iPhone 4S nu ar exista diferente avand in vedere faptul ca dispozitivele functioneaza in baza aceleiasi baterii. Cei de la EPRI sustin ca un bec fluorescent de 60W are nevoie de 1.61$ anual pentru a functiona, un calculator costa 28.21$ anual si un frigider le scoate americanilor din buzunare aproximativ 66$ anual. Practic un calculator are nevoie de energie care costa de 20 de ori mai mult si un frigider creste costurile de aproape 60 de ori fata de tableta iPad. Calculele sunt mai mult decat interesante, insa e greu de spus daca sunt si adevarate.

 • playhard

  Asta da articol … eu unul am ramas cu gura cascata :)))

 • Yoyo

  Daaaa un articol facut de un copil de gradinita,cum naiba un bec de 60 w sa consume intr-un an doar 5 lei,astia sunt cu capul?
  La o utilizare medie de 6 ore pe zi inseamna 600 w ori 365 zile inseamna 219000 wati adica 219 kilowati.
  Pai mai nenica 200 KW ori 12 centi inseamna cam 25$…. Astia au scos o cifra de cel putin 150 de ori mai mica,e clar cat de adevarat e testul asta…..

 • Yoyo

  Aaaa si zaone nu ma refer la tine,ci spun de cercetatori lui peste prajit care vin cu calculele astea,poate ei aprin becul odata pe luna si il tin 5 minute….

 • Yoyo

  Mda hai ca am calculat si eu mai ceva ca cercetatori astia,sa ma bag si eu in aceasi oala cu ei….
  6 ore pe zi ori 60w inseamna 360 w zilnic ori 365 zile = 131000 w adika 131 kw….. Mai devreme calculam cu 10 ore pe zi dar scrisesem doar 6’scuze pentru atatea posturi dar nu avem edit:(

 • Vasi

  In plus, pretul curentului la noi e de cateva ori mai mare ca la ei. Si al combustibilului, si al gazelor…si al orice.

 • KFF

  Daca ei zic ca sunt 12 Kw , atunci e 1,32 euro aici . Pachetul de tigari e 6.20€ .

 • @Yoyo: ASta e ultimul comentariu in care te las sa vorbesti pe langa subiect doar ca sa ai ceva de scris, ok? ok.

 • Daniel Ristea

  cred ca nimeni nu si-a pus problema cat consuma un telefon intr-un an pentru ca oricum este o cifra nesemnificativa. in schimb celelalte electronice care le avem in casa si stau in standby (tv, receiver tv, receiver audio) astea chiar consuma destul intr-un an.

 • Vasi

  Ok, nu am stat sa calculez…eu am zis din ce am auzit, ca in state ar fi mai ieftin curentul.
  Iar tigari la noi cu 6,20€…or fi. Da nu alea obisnuite.

 • yoyo

  Zaone pot sa stiu si eu unde vezi tu ca vorbesc pe langa subiect,te rog frumos sa imi arati si mie ca eu sunt pe langa subiect,da zaone?

 • dragos1

  @vasi tigari obisnuite, tigari normale….KFF sta in franta, aici pretul cel mai mic la un pachet de tigari este 5.9Euro

 • Pingback: Pentru a incarca iPhone 5 timp de un an va trebui sa scoti din buzunar 0.41$, mai putin decat pentru un Samsung Galaxy S III | iDevice.ro()