Costul anual de incarcare a unei tablete iPad 3 si a unui iPhone 4 este mai mic decat cel al unui pachet de tigari

  Poate va vine greu sa credeti, insa ceea ce am spus in titlul acestui articol pare sa fie adevarat, cel putin daca luam drept credibile informatiile oferite de catre Electric Power Research Institute ce are sediul in SUA. Conform lor, o tableta iPad are nevoie de curent electric in valoare de 1.36$ anual pentru a functiona fara probleme si vorbim despre o suma extraordinar de mica pe care, probabil, niciunul dintre voi nu s-ar fi asteptat sa o afle. Pentru a afla cat costa incarcarea tabletei, cei de la EPRI au presupus ca utilizatorii incarca o data la doua zile tableta iPad 3 care intr-un an consuma 11.86 KW, iar la un pret mediu de 11.49 centi per kw/h tableta ar necesita 1.36$ anual pentru a fi incarcata.

For the iPad test, Vairmohan measured the amount of power used to charge up an iPad with a drained battery. He assumed that users would charge up every other day. Over a year, the latest version of the iPad consumed 11.86 kilowatt-hours of electricity. (Older versions consume somewhat less power.) The juice would cost $1.36 at the U.S. average residential price of 11.49 cents per kilowatt-hour. By comparison, a 60-watt compact fluorescent bulb costs $1.61, a desktop PC adds up to $28.21 and a refrigerator runs you $65.72.

  Daca e sa ne gandim la iPhone 4, atunci costul anual de incarcare ar fi de doar 38 de centi si in cazul iPhone 4S nu ar exista diferente avand in vedere faptul ca dispozitivele functioneaza in baza aceleiasi baterii. Cei de la EPRI sustin ca un bec fluorescent de 60W are nevoie de 1.61$ anual pentru a functiona, un calculator costa 28.21$ anual si un frigider le scoate americanilor din buzunare aproximativ 66$ anual. Practic un calculator are nevoie de energie care costa de 20 de ori mai mult si un frigider creste costurile de aproape 60 de ori fata de tableta iPad. Calculele sunt mai mult decat interesante, insa e greu de spus daca sunt si adevarate.