Prima Pagina iPhone 5 Pentru a incarca iPhone 5 timp de un an va trebui sa...

Pentru a incarca iPhone 5 timp de un an va trebui sa scoti din buzunar 0.41$, mai putin decat pentru un Samsung Galaxy S III

  Acum cateva luni de zile o companie a facut un studiu in care compara preturile anuale platite de consumatori pentru incarcarea diverselor produse electronice din case, iar iDevice-urile aveau un pret de incarcare foarte mic. Tableta iPad 3 necesita 1.36$ pentru a fi incarcata timp de un an, un iPhone 4 necesita 0.38$, iar acum aflam ca pretul anual de incarcare al unui iPhone 5 este de doar 0.41$. Pretul este infim si este chiar mai mic decat cel necesar pentru a incarca un Samsung Galaxy S III, terminalul asiaticilor costand un utilizator 0.53$ anual pentru incarcare, insa asta pentru ca are o baterie mai mare.

Even if we consider just the 170 million iPhone 5’s that are projected to be sold globally in the next year, their aggregate electricity requirements are nothing to sneeze at. The collective annual electricity consumption of the iPhone 5’s sold within 12 months will be equivalent to the annual electricity usage of 54,000 US households (roughly equivalent to the size of Cedar Rapids – the second largest city in Iowa). That’s just for one smartphone model over one year.

  Studiul a calculat pretul kilowatului/ora la 11.8 centi si desigur ca rezultatul este doar pentru a ne arata cat de putin platim pentru a incarca acest dispozitive. Interesant este totusi ca nici electronicele mari nu necesita foarte multi bani anual pentru a fi incarcate, insa mai interesant este ca un XBOX 360 consuma mai mult curent decat un PC sau un televizor banal, semn ca acolo se ascund niste componente care nu sunt chiar atat de blande cu natura.

 • anqelicus

  mult… 😉

 • Marius

  V-ati scos. In 1000 de ani va amortizati telefonul.

 • Dorin

  SUperb..normal ca o sa platesti mai mult..pentru ca ESTE MAI DOTAT HARDWARE ! luati un nokia 1100..faceti comparatie intre 1100 si apple..orice model..:P daca tot vreti sa faceti comparatii..:D

 • Andrey

  Tot iPhone 4 ramane epic !

 • Florin.S

  Asta cu xboxul e tare. Are sursa de 175 W, iar pc-ul unui prieten are sursa de 1000 W sau fostul meu pc 475 W. Asa ca nu cred ca un xbox consa mai mult ca un pc. Si in niciun caz un pc nu consuma de 3,5 $ pe luna. Consuma mai mult.

 • chatagra

  @florin.S … nu conteaza cati W are sursa 500 – 1000 W (aia sunt puterea maxima pe care o poate asigura ) conteaza cat consuma componentele respectivului calculator . La xbox e alta poveste pt ca sursa aia genereaza exact puterea consumata .

 • tayfun

  se incarca mai repede , bun , dar tine si mai mult ? Not .