UPDATE: MuscleNerd va rezolva problema iPhone 3G/3GS-urilor care nu pot face downgrade baseband-ului de iPad

  V-am spus ieri ca anumite terminale iPhone 3G/3GS care au baseband-ul 06.15.00 al tabletei iPad nu pot fi downgraded la baseband-ul 05.13.04 cu ajutorul noului redsn0w 0.9.14 beta 1. MuscleNerd a afirmat ca pentru anumite terminale solutia nu va functiona si ca el va incerca sa descopere o metoda prin care sa rezolve problema, iar acest lucru s-a intamplat. Membrul echipei Dev Team a anuntat astazi pe Twitter ca a descoperit o metoda prin care poate rezolva problemele generate de redsn0w in timpul procesului de downgrade si ca noua versiune a programului va face downgrade chiar si terminalelor care refuzau sa faca acest lucru.

  Asta nu inseamna ca dispozitivele incompatibile conform serial number-ului vor putea face downgrade, deci fix-ul din viitoarea versiune a redsn0w se aplica doar celor care au un iPhone 3G/3GS produs inainte de saptamana 24 a anului 2011. Cand noua versiune a redsn0w va fi disponibila va voi anunta.

UPDATE: Dupa data de 28 iunie MuscleNerd va primi terminalul de care are nevoie pentru a rezolva problema, deci probabil undeva pe la inceputul lunii iulie va lansa noua versiune a redsn0w.

Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade.  We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th.  After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!