Prima Pagina Apple Tutorial: Downgrade baseband-ul 06.15.00 al iPhone 3G si iPhone 3GS folosind redsn0w...

Tutorial: Downgrade baseband-ul 06.15.00 al iPhone 3G si iPhone 3GS folosind redsn0w 0.9.14 beta 1 (Windows, Mac)

  Astazi Dev Team a lansat o noua versiune a redsn0w care permite posesorilor de iDevice-uri sa faca downgrade baseband-ului 06.15.00 al iPad care a fost instalat pe iPhone 3G si iPhone 3GS. Downgrade-ul se face la baseband-ul 05.13.04 care poate fi decodat folosind cea mai recenta versiune a ultrasn0w, insa el va permite si sa folositi GPS-ul terminalelor voastre fara a utiliza o conexiune de internet pentru a face localizarea in aplicatia Maps sau alte aplicatii asemanatoare.

  Aceasta solutie functioneaza pe orice versiune a iOS si ea poate fi utilizata NUMAI pe iPhone 3G/3GS, pentru iPhone 4/4S nu puteti face downgrade de baseband in momentul de fata. Nu puteti, deasemenea, face downgrade de la alt baseband al iPhone 3G/3GS la baseband-ul 05.13.04, insa puteti face update la baseband-ul 06.15.00 al iPad folosind acest tutorial si mai apoi puteti face downgrade la baseband-ul 05.13.04 folosind tutorialul din acest articol. Important de retinut este ca baseband-ul tabletei iPad NU FUNCTIONEAZA cu terminalele iPhone 3GS lansate dupa saptmana 24 a anului 2011. Mai exact, terminalele iPhone 3GS care au in serial(il gasiti in Settings>General>About>Serial Number) primele 5 cifre intr-o constructie de genul xx134 sau mai mare nu pot instala baseband-ul 06.15.00 al tabletei iPad pentru ca terminalul va fi stricat permanant deoarece acest baseband nu poate fi instalat pe respectivele dispozitive.

Pasul 1

Descarcati cea mai recenta versiune a redsn0w de aici.

Descarcati de aici un ipsw corespunzator al versiunii de iOS instalata in iDevice-urile voastre.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows 7/Vista mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.14 beta 1), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul descarcat la pasul 2.

Pasul 3

Inchideti iPhone-ul vostru folosind butonul Lock. Tineti apasat butonul lock pentru cateva secunde pana apare slider-ul rosu, trageti-l din stanga spre dreapta si terminalul se va inchide. Acest pas este important pentru proces, iar daca nu il faceti nu veti putea folosi redsnw0w pentru a face downgrade de baseband.

Pasul 4

Introduceti iPhone-ul in DFU Mode :

 • apasati butonul Lock timp de 3 secunde;
 • fara sa dati drumul butonului Lock apasati butonul Home si tineti-l apasat pentru inca 10 secunde;
 • dati drumul butonului Lock si tineti in continuare apasat butonul Home pentru inca 10 secunde;

iPhone-ul vostru ar trebui sa fie intrat in DFU Mode, calculatorul ruland un sunet cand dispozitivul se conecteaza.

Pasul 5

In redsn0w reveniti la meniul principal unde alegeti optiunea Jailbreak.

Pasul 6

In noul meniul bifati optiunea Downgrade from iPad baseband si debifati optiunea pentru instalare a Cydia daca faceti jailbreak peste unul existent. Daca nu aveati jailbreak facut selectati si optiunea de instalare a Cydia.

Procesul de instalare a baseband-ului va dura destul de mult, iar procedura Flashing Baseband va dura intre 3 si 8 minute deci trebuie sa aveti rabdare pana ea se termina. Dupa terminarea procesului si repornirea iDevice-ului ar trebui sa aveti semnal, daca ultrasn0w era deja instalat, iar in meniul Settings>General>modem firmware ar trebui sa aveti valoarea 05.13.04.

Daca dupa efectuarea procesului baseband-ul nu e schimbat, urmati-l din nou. Daca dupa efectuarea procesului nu aveti semnal, reinstalati mobilesubstrate-ul si ultrasn0w-ul din Cydia. Daca dupa reinstalarea celor doua pachete nu vi se reseteaza terminalul, resetati-l singuri pentru a putea completa procesul.

  Acest baseband poate fi actualizat in timpul unui proces normal de update prin iTunes, asa ca aveti grija sa folositi doar custom ipsw-uri pentru a il pastra la valoarea initiala, altfel trebuie sa faceti iar update la baseband-ul 06.15.00 si din nou downgrade la 05.13.04.

 • Pingback: redsn0w 0.9.14 beta 1 face downgrade baseband-ului 06.15.00 | iDevice.ro()

 • Daddy

  Si sa nui omori pe cei de la dev-team?au mintit poporu cu televizoru vorba aceea,ca nuuuu se poate etc,in fine ar trebui sa se ocupe mai mult pt 4/4s,ca imediat iese 4 din “updaturi” si sunt multi care le au codate…nah pacat

 • TAzZ

  mie unu nu imi merge gps,s-a schimbat basebandul,numai merge nici reteaua zice no service,am reinstalat ultrasnow degeaba

 • sunshine1

  TazZ probabil esti unul din nefericitii posesori de 3GS cu serialul xx134
  [code]Important de retinut este ca baseband-ul tabletei iPad NU FUNCTIONEAZA cu terminalele iPhone 3GS lansate dupa saptmana 24 a anului 2011. Mai exact, terminalele iPhone 3GS care au in serial(il gasiti in Settings>General>About>Serial Number) primele 5 cifre intr-o constructie de genul xx134 sau mai mare nu pot instala baseband-ul 06.15.00 al tabletei iPad pentru ca terminalul va fi stricat permanant deoarece acest baseband nu poate fi instalat pe respectivele dispozitive.

  Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/06/18/tutorial-downgrade-baseband-ul-06-15-00-al-iphone-3g-si-iphone-3gs-folosind-redsn0w-0-9-14-beta-1-windows-mac/#ixzz1y8BSuLex
  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial[/code]

 • Adi_nasu

  Sa trecem la treaba !!! 🙂

 • cosmin

  1. la select ipsw imi spunea ca nu este compatibila cu versiunea de redsn0w.
  2. am instalat redsn0w fara sa dau select ipsw si acum am tot 06.15.00 si, mai presus de atat, nici semnal nu-mi mai gaseste 🙂
  ce e de facut?

 • TAzZ

  @sunshine1 e fabricat in 2009 a avut 6.15 pe el si a mers

 • Descarcati de aici un ipsw corespunzator al versiunii de iOS instalata in iDevice-urile voastre.

  deci daca downloadez 4.1 original de la tine merge? ca asa am facut atunci cand am facut update si mi s-a dus firmwarul…acum te intreb inainte sa incep…deci nu trebuie unul custom?

 • Am bagat telefonul in DFU mode , s-a conectat la pc dar nu imi apare fereastra care ti-a aparut tie pe ecran .

 • TAzZ

  @sunshine1 Week:42, 10/2009

 • @Mihai Niculae: Ce fereastra?
  @C.M. Bogdan: Dev Team spune asa, Use the “Extras->Select IPSW” button in redsn0w to tell it which firmware version you have installed, deci ipsw-ul versiunii de firmware pe care o ai instalata in terminalul tau.
  @cosmin: Ce ios ai? Restul nu am inteles, redsn0w nu se instaleaza.
  @Sorin: Corect.
  Urmati indeaproape pasii din tutorial ca de aia i-am scris acolo. Daca nu-i urmati sa nu va plangeti ca vi s-a stricat ceva. Daca dupa efectuarea procesului baseband-ul nu e schimbat, urmati-l din nou.

 • “MuscleNerd ‏@MuscleNerd
  If you still see 06.15 after the full process, just try again (the downgrade code minimizes risks but false positives are possible)”

 • Cele de la pasul 4 dupa fraza “iPhone-ul vostru ar trebui sa fie intrat in DFU Mode, calculatorul ruland un sunet cand dispozitivul se conecteaza.”

 • DanutzRullz

  am facut toti pasi ca in tutorial, nu sa modificat nici baseband-ull si nici nu mai am retea. a mai patit cineva la fel???

  iphone 3GS serial 840496xxxxx

 • Nu-ti apare nicio fereastra, fereastra aia apare dupa ce alegi butonul jailbreak.

 • cosmin

  am iOS 4.1, am downloadat ipsw din lista aia de jailbreak si degeaba!! imi zice ca nu e suportat de catre redsn0w. in rest, am urmat toti pasii, in afara de asta!

 • E posibil sa nu recunoasca iOS 4.1, in cazul asta trebuie sa faci upgrade la un iOS mai mare, preferabil 4.3.3 sau 5.1.1.
  @DanutzRullz: Da, refa procesul.

 • Danny

  A mers. Si-au reparat greseala nu trebuie sa le multumesti ca ei au fost vinovati ! Thx iDevice

 • DanutzRullz

  daca reincerc sa il refac procesu in redsn0w apare exploiting with limera1n si telefonu porneste.

  cred ca trebuie sa incerc de pe alt calculator.

 • Florin

  Zaone, eu am serial 85939 …. sa incerc down la BB?
  dupa tot procesul reinstalez ultrasn0w ?

 • Pentru cei care fac prima data chestii de genu cateva indicatii (unde eu m-am incurcat):
  Dupa ce ati termina cu Select IPSW si bagati telefonul in DFU dati back apoi apasati butonul de Jailbreak.
  Dupa ce termina de instalat dupa calculator (1 minut maxim ) instalarea trece pe telefon deci o sa apara un ananas pe ecran si o bara de loading .

 • Va rog nu mai mai puneti sa va reconfirm informatiile disponibile deja in tutorial.

 • Eu voi risca sa fac asta deseara cand ies de la munca, dar ca o intrebare pana atunci, i-a iesit la cineva ? sa faca downgrade, apoi unlock si sa aiba semnal si gps ?

 • Am facut eu downgrade nu trebuie sa ii faci unlock daca ai avut pe el ultrasn0w, nu iti sterge nici o aplicatie absolut nimic, eu acum i-am facut downgrade. Nu mi-a sters absolut nimic din el , a schimbat Firmware BaseBand

 • aka

  Sunt mai nub. Am un 3GS cu BB 05.16.05, iOS 5.1.1 cu JB Untethered (cu Ultrasn0w). Daca fac upgrade de BB la 06.15.00, pot sa folosesc acelasi IPSW salvat cu ultrasn0w? Dupa care, cand fac downgrade BB la 5.13.04, pot sa selectez acelasi IPSW salvat cu ultrasn0w? Precizez ca acest IPSW este si acum pe telefon. Mersi

 • bedmadafaka

  @Florin:939 inseamna saptamana 39,anul 2009,deci esti in grafic!Omu va da toate mura n gura,si voi tot puneti intrebari!!!Cititi cu atentie tutorialul!

 • dashmaister

  baseband instalat dar n-am semnal chiar dupa ce am reinstalat ultrasnow.gps-ul functioneaza corect!

 • TAzZ

  gata a mers cu un custom si-a revenit reteaua

 • Daca nu aveti retea incercati un resetn network settings din General>Settings>Reset.

 • Am incercat de 2 ori si nu merge … tot baseband de ipad am la sfarsit ! 🙁

 • DanutzRullz

  cand apare pe display la telefon tot scrisul ala la un moment dat apare ceva de genu :

  **Checking multi-linked files.
  Incorrect number of file hard links.
  ……………………………………………..
  AppleBCMWLANCore::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 60000 ms!! Giving up…

  ceva pareri ca eu nu imi dau seama de ce . am incercat pe 2 calculatoare diferite .iphone 3GS ios 5.0.1 serial 840496xxxxx.

 • Try, try and try again.

 • Raul0707

  Buna,
  Am un iphone 3GS cu iOS 4.1. Ce ipsw tb sa descarc la pasul 2? -Scuze pare stupida intrebarea mea dar nu ma prea pricep.

 • Marian1980

  Am o problema. Am incercat de 2 ori cu redsnow sa fac downgrade baseband de ipad si nu s-a intamplat nimic doar ca am ramas fara semnal la telefon.Vroiam si a 3 ora numai ca acum in redsnow imi spune ( This iPhone 3GS is already jailbroken with rocky racoon).Tin sa specific ca aveam versiune software 5.1.1 si jailbreak facut , iar serial nr. 86027. Am gresit pe undeva?
  Zaone sau altcineva , ajutaţi-ma va rog….

 • Asa scrie si la mine…asta e a3-a oara cand incerc..sa vedem..incerc pana maine :))

 • @Marian1980: Hmm, deci tot baseband de iPad ai. Daca da eroarea aia, da un reset terminalului, redeschide redsn0w si vezi ce se intampla.

 • NeoGL

  Sa inteleg ca : daca am iOS 5.1.1, serial xx011, jb cu Absinthe, si as vrea sa decodez tel., ar trebui sa fol. ultimul redsn0w ca sa fac up-date de bsb, apoi acelasi redsn0w pt. a face down de bsb ?

 • Marian1980

  Ce fel de resetare ? Totală , ca de retea am dat si tot nu am semnal

 • Depinde ce baseband ai.

 • NeoGL

  bsb -ul lui 5.1.1 … 05 16 05

 • Avand acel serial, da ar trebui sa pui baseband de iPad si apoi sa faci downgrade.
  BTW: cei care nu aveti semnal dupa proces, reinstalati mobilesubstrate-ul din Cydia.

 • aba

  se poate face downgrade fara sa fac din nou jail si unlock?

 • La cine a mers solutia sa ne spuna si noua…eu am incercat de 3 ori si tot la 06.15.00 ramane

 • Fara unlock, da.

 • toti se plang ca au acelasi baseband 06.15.00 la dev pe blog…deci am dat de 3 ori downgrade dupa aceea am dat restore si degeaba…nu merge…

 • sa fie din cauza ca eu am jailbreak cu snowbreeze??

 • Neamtu2

  Confirm. Merge. BB -5.13.04. Merge si gps 🙂

 • neamtu2 zi-ne si noua secretul?

 • cosmin

  zaone, mi-ai spus mai devreme sa imi updatez ios ca sa pot sa downgradez baseband. am 4.1.
  am incercat sa-l updatez prin snowbreeze, a mers totul pana la shift+restore, unde mi-a dat o eroare. am upgradat versiunea de itunes din calculator si tot eroare mi-a dat. am incercat sa-i fac doar restore si imi spune ca nu gaseste versiunea potrivita. ce pot sa fac?

 • noni

  numai merge nici reteaua zice no service,am reinstalat ultrasnow……….nimic

 • cosmin

  si am reinstalat mobile substrate si tot degeaba, tot nu am semnal!

 • Neamtu2

  am urmat pasi din tutorial. am downlodat versiunea de ios care era instalata pe mobil…

  prima data mi-a dat o eroare, ca nu as avea jailbreak untread(desi aveam), dupa care i-am dat iar. si-a facut jailbreak singur cu l1mera si dupa am continuat cu pasi din tutorial(mi-a aparut o noua fereastra cu optiunea de a bifa daca fac sau nu downgrade). si cand a terminat, mergea. poate sunt mai norocos.

 • spider

  buna ziua! nu am cuvinte ce multumire fiindca in sfarsit pot folosi gps. sanatate si doamne ajuta la toata lumea!

 • DanutzRullz

  cand apare pe display la telefon tot scrisul ala la un moment dat apare ceva de genu :

  **Checking multi-linked files.
  Incorrect number of file hard links.
  ……………………………………………..
  AppleBCMWLANCore::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 60000 ms!! Giving up…

  ceva pareri ca eu nu imi dau seama de ce . am incercat pe 2 calculatoare diferite .iphone 3GS ios 5.0.1 serial 840496xxxxx.

  Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/06/18/tutorial-downgrade-baseband-ul-06-15-00-al-iphone-3g-si-iphone-3gs-folosind-redsn0w-0-9-14-beta-1-windows-mac/#ixzz1y8eLJIQl
  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

  aceasi chesti apare daca vreau sa instalez iar baseband de ipad si chiar daca ii dau downgrade.

 • dany

  am facut downgrade..totul a decurs ok,dar nu am semnal..NO SERVICE..vreo solutie la problema asta? serial no. 88109….

 • Burak Kiyak

  merge si pe iphone 4 ?

 • Da daniela, citeste tutorialul, la sfarsit.
  @cosmin: Nu inteleg de ce ai folosit sn0wbreeze cand redsn0w avea deja optiunea asta si era simplu, fara restore.

 • noni

  spider
  cum ai reusit ? me numi intra reteaua

 • Burak Kiyak

  sry nu am cittit bine vad ca nu merge dar o sa mearga ? si pe iphone 4?

 • cosmin

  stiti cumva vre-un site de unde pot descarca ipsw pentru ios 4.3.3 mai repede ca de pe site-ul mantionat mai sus dureaza 4 ore:|

 • Sansele sunt de 1%.

 • cosmin

  nu stiu ce sa-i mai fac. am luat ideea cu snowbreeze de la cineva, pentru ca sunt disperat sa-l fac sa mearga mai repede! macar sa isi ia semnalul, nu ma mai intereseaza altceva! nu merge nici restore prin itunes, nici restore + shift cu update la 5.1.1, nimic!

 • grigore

  Salut. Cum activez un 3gs cu 5.1.1 cu baseband 6.15? Nu am cartela pe care este blocat terminalul.

 • NeoGL

  Nasol…
  In cazul in care as merge la Orange pt decodare (am iesit din contract – am inteles ca costul e 30 euro), telefonul ramane la ei , sau trebuie doar factura si IMEI ?

 • dragosgsx

  salutare. ma tot chinui de 2 ore sa fac downgrade si am incercat mai multe metode inclusiv cea cu clear cache. bara aia de incarcare vi se incarca pana la capat? la cei care au reusit..li s-a incarcat pana la capat?

 • Raul0707

  Merge! Cel putin de pe Mac 🙂 … daca urmati pasii stabiliti totul e ok. Cum il pot duce la o versiune superioara fara sa-mi afecteze bsb-ul?

 • @cosmin: Am explicat cu rosu la final cum puteti rezolva problema cu semnalul.

 • dragosgsx si la mine tot pana la jumatate se incarca si dupaia incarca marul…deci nu mai stiu ce sa fac :))

 • iccid nu imi mai apare…

 • cosmin

  am observat…si eu am spus mai devreme ca le-am reinstalat pe amandoua, chiar de 2 ori, si tot nu a mers. nu stiu ce sa-i mai fac

 • dana

  Am bb 05.14..trebuie sa fac update la 06.15 si apoi la 05.13?

 • Dori

  La mine a mers de prima data. Am 05.13.04, am semnal, dar, in IGO, imi ramane momentan pe ^Looking for GPS signal^. Mai astept…sa vad. Desi are cam 10 minute

 • Florin

  Am facut intocmai ca la carte, cum ai explicat si tu Zaone.
  ICCID : No SIM
  ce fac acum ?

 • Normal ca nu va merge daca nu urmati pasii exact cum e explicat mai sus. Mura in gura mai mult de atat nu cred ca se poate ( in afara sa vina la voi acasa, si asta ar fi chiar culmea ). Eu am incercat si nu prea le am cu astea si mi-a iesit din prima, nu stiu ce baseband a pus 05.13.04 daca nu ma insel, eu l-am facut , i-am dat restore din iTunes pe urma si mi-a schimbat basebandul la 05.15.04. Mentionez ca eu il am NEVERLOCKED. Urmati pasii cu grija nu va grabiti ca nu expira treaba, si o sa va iasa.

 • marian

  din cate am citit pe aici 1 sau 2 au reusit restul cucubau…
  parerea mea e ca ce-i in mana nu-i minciuna…nu strica ceva care functioneaza…
  parerea mea…

 • Mai bine taceai Danny :)))

 • dragosgsx

  @Raul0707 ce ios ai pe telefon?

 • marian

  ala a facut downgrade de baseband desi are neverlocked…ce inseamna sa ii ia tati si mami telefon:))

 • A functionat din prima fara incidente. Daca ii apare la cineva marul dupa jumatatea barei de progres sa se uite la about ca i s-a modificat.

  Merci Zaone.

 • E cineva care avea jailbreak cu snowbreeze si a mers ??

 • Dori

  Dar voua va merge GPS-ul? Si la mine a functionat totul, dar nu-mi gaseste satelitii

 • Marius

  Confirm downgrade de la 06.15.00 la 05.13.04. pe 3GS. Am urmat pasi cu strictete, nimic mai mult.

  Mult succes !

 • Danny

  De ce sa tac ma ?

 • Yulyan

  Salut si mi-e mi-a mers instalarea din prima pe un iphone 3gs 5.0.1 pe el am avut bb de ipad acum imi merge si gps-ul mersi mult

 • Merge destul de bine, acum am venit de afara cu el, am fost sa il probez si sunt multumit cu merge. 😀

 • marian

  cui ii mai detecteaza ca virus redsnow-ul???

 • john

  A mers perfect din prima!

 • aba

  sa inteleg ca serialul 86015 e din 2010 si nu pot face downgrade?

 • adi

  @aba (87.) : telefonul tau e fabricat in 2010 , in saptamana 15 , deci poti sa faci downgrade.
  Doar “If you have an iPhone3GS and if digits 3-5 of its Serial Number are 134 or later (xx134…), then you should NOT try to install the 06.15 baseband on your 3GS!”

 • ba poti…tre sa fie din 2011 peste sapt 34 ca sa nu mearga .

 • aba

  mc mult Adi pt raspuns eu intelesei ca ce e peste 2009 nu merge.revin cu rezultatul.

 • Novus

  a rezolvat cineva problema semnalului? nu merge nici daca reinstalez ultrasn0w si mobilesubstrate

 • cosmin

  MuscleNerd ‏@MuscleNerd
  Tip: many people who saw “No signal” issues after the downgrade from 06.15 fixed it by re-installing Mobile Substrate and/or ultrasn0w

 • Novus

  @cosmin, done that, cu precizarea ca nu mi-a facut downgrade la baseband

 • Adi

  Sal.Am un 3gs cu 4.1 pe care nu reusesc sa-l fac.Cum sa procedez sa fac un custom 4.1 cu baseband de ipad sa-i fac restore din itunes?Merci

 • iSpitFire

  A facut cineva downgrade de baseband pe iPhone 3GS cu old bootrom si poate sa confirme ca merge?

 • Am facut chestia asta de 4 ori cuvant cu cuvant si tot 06.15 am..

 • iSpitFire

  Ii mai da cuiva Exploit failed dupa ce a incercat prima oara sa faca acel downgrade?

 • Novus

  rezolvat problema cu semnalul, totusi nici un downgrade

 • Adi

  cum ai rezolvat cu semnalul? novus?

 • Novus

  @adi nu o mers cu reinstalarea ultrasn0w si mobile substrate.m-am gandit sa ii dau unlock iar, avand un 3GS pe 4.1.
  am repetat asta :http://www.idevice.ro/2010/11/29/tutorial-unlock-iphone-3g3gs-folosind-redsn0w-0-9-6-beta-5-si-ultrasn0w-1-2windowsmac/
  nu garantez sa mearga si la tine,cum de altfel nu se garanteaza nimic

 • cosmin

  la mine a mers<:-P…multumesc pentru tutorial

 • Adi

  Avenit Semnalul..Downgrade canci…

 • dragosgsx

  @novus cum ai rezolvat problema cu semnalul?

 • dany

  merge…eu m-am complicat putin si i-am facut jb din nou,apoi am instalat ultrasn0w si mobile substrate…gps inca nu l-am probat..bafta tuturor!

 • Fixer

  Pe iPhone 3G a mers fara probleme, am si semnal si functioneaza si GPS. S-a downgradat basebandul de la 6.15.00 la 5.13.04 din prima, fara sa fie nevoie sa mai repet procedura.

 • Novus

  bine ca este semnal,si nu-i pierdut tot.mai incercam

 • Pingback: iOS 6 - multe schimbari in ceea ce priveste securitatea | iDevice.ro()

 • costy

  merge tot brici.am reinstalat 5.1.1 din nou (ca sa fie mai usor) urmat pasii din tutorial , si functioneaza perfect.BB 5.13.04

 • aka

  Pentru cei care au reusit manevra: va merge iOS 5.1.1 UNTETHERED???

 • Marian

  operatiunea a decurs cu succes…insa nu aduce nimic nou(cel putin in cazul meu)GPS-ul este la fel de eronat ca inainte…raman la combinatia Nokia Ld-4W+RoqyBT4….

 • Alex

  Salut,
  deci am 3gs cu versiunea 5.0.1 primele 5 cifre la serial number sunt: 87023 cu modem firmware 06.15.00….pot sa ma apuc sa-l fac? sunt putin confuz, vreau sa imi ziceti sigur daca pot sa ma apuc sau nu.
  Multumesc…aaa si daca pot sa ma apuc, din tabelul ala ce ipws iau? 😀

 • am urmat tutorialul si am ajuns la final cand trebuia sa se deschids telefonul insa ramane pe imagine doar marul nu se deschide.ce da fac sa o iau de la capat cu restore basebd de ipad si iar downgrade?

 • Mihai

  Nici la mine nu merge … am incercat de vreo 4-5 ori si ramane tot cu 06.15.00 …

 • Adrian

  eu nu am reusit nici cum si m-am ales si cu baseband de ipad…sper sa se rezolve cu un update la redsn0w 🙁

 • de 6 ori pe windows de 4 ori pe mac si degeaba ba mai mult nu mai am nici unlock, imi zice no service….

 • adiboss33

  merge perfect urmati instructiunile de acolo multe multumiri

 • NerviiMei

  eu cred ca astia de la devteam sunt angajatii apple si au scos versiunea asta de redsn0w pentru ca stia ca sunt foarte multi posesori de 3gs cu bb de ipad, care abia asteptau sa poate folosi gps-ul.
  asa ca au aruncat momeala, posesorii de 3gs au muscat-o si in toamna cand se va lansa ios 6 si iphone 5 au niste clienti siguri, ma refer aici la cei care i4 si 4s si care le vor vinde celor care si-au stricat terminalele incercand sa scape de bb-ul de ipad.

 • s-a dus iphone`ul meu…i`am bagat si baseband de ipad si cu sn0wbreeze si degeaba tot no service no carrier no network 🙁 deci e pa :))

 • bedmadafaka

  Nici mie nu mi merge dupa 5 incercari!3gs,5.1.1,xx951, jailbreak facut cu snowbreeze,pentru ca am nevoie de hacktivare!Ramane 6.15.00 si se pierde si semnalul!Reinstalat mobsubstrate si ultrasnow,si tot nu merge!Asta e,am reinstalat si raman la 6.15.00,fara gps!Poate se misca cu un update!

 • maxx

  nu imi dau seama de ce insa cand dau click dreapta pe executabil nu imi apare windows XP in lista, doar win 95, win98/win me, win NT si win 2000. am instalat windows xp Service Pack 3. vre’o solutie. Am selectat win 2000, sa ma apuc de proces si fara acest pas?

 • Cosmin87c

  Bai fratilor ! Mai multa atentie cand faceti acest downgrade si nu are cum sa nu va reusewsca. Doar ce l-am facut . (5.1.1 sn0wbreaze untethred) E perfect tutorialul . Verificati mai intai dc e old sau new boothroom . Va pastreaza tot ce aveti Pe tel . Nu e nevoie un install nou . Doar schimba basebandul ! Reinstall mobile si ultrasn0w si vIne si semnalul ! Multa bafta !

 • speedersenpai

  al meu daca il verific este fabricat din 2009… cum poate avea XX944?

 • iulianB

  Ma apuc si eu peste vreo 2 ore cand ajung acasa. O singura intrebare as avea…daca am 3gs cu 5.0 si vreau 5.1.1 in ce ordine le fac? fac update la 5.1.1 apoi downgrde de baseband? sau prima data downgrade de baseband apoi update la IOS?

 • Mihai

  Acum numai am nici semnal … Am pus softul iar 5.1.1 cu jailbreak si i-am dat update din nou la baseband de ipad , am instalat ultrasn0w si ramane cu NO SERVICE . multumim zaone ca ne-am brickuit telefoanele .

 • Cu placere, problema este totusi ca nu eu am facut redsn0w sau metoda asta de downgrade. Am scris in articol cum puteti rezolva problemele alea. E scris cu rosu totusi.

 • dode

  nu merge

 • Roli

  Mi-a mers din prima pe un 3GS cu iOS 5.1.1 NU UITATI! Daca nu aveti semnal reinstalati MOBILE SUBSTRATE SI ULTRASN0W APOI RESTART! Merge 100%

 • Protektor

  MEi nu-mi merge 🙁

 • maxx

  la mine a mers (sper) am urmat instructiunile de mai sus, iar dupa ce mi’a stat inima in loc cand s’a restartat in timp ce “Flashing Baseband…” am avut surpriza sa vad in General-> Informatii: Firmware modem: 05.13.04…(iar telefonul parca se misca o parere mai bine)

 • DanutzRullz

  am incercat toate metodele posibile si degeaba. nu am reusit sa fac downgrade la baseband si pe deasupra nu mai isi ia nici semnal cu tot cu mobile substrat si ultrasn0w si ios instalat.

  ceva idei?????

 • si eu vreau aceleasi ideei macar sa il mai pot folosi ca tel…sa am semnal din nou 🙁 crappppppp

 • Noni

  Functioneaza 100% Daca nu aveti semnal reinstalati din cydia mobile substrate si ultrasnow

 • Mihai

  La mine totul a mers bine dar problema este ca GPS-ul nu functioneaza. Adica nu stiu cum ar trebuii sa functioneze. Pe Maps nu apare deloc exact, adica arata exact cum arata si inainte.

  In schimb pe un iphone 4 cu gps functional arata locatia foarte exact.

 • Sigur ai iesit afara ca sa il testezi. iPhone 4 are un chip GPS mai bun decat 3GS-ul.
  @Rares: Tu te uiti cati au reusit? Problema nu e la mine, e la redsn0w. Asa e facut procesul, asa functioneaza. Il folositi sau nu, e alegerea voastra. Nu dati vina pe mine ca software-ul Dev Team nu merge, nu l-am facut eu. Tutorialul e corect. Cine citeste TOT pana la capat alfa si cum se rezolva problemele cu no service. Cine nu citeste tot si comenteaza aiurea… ar trebui sa citeasca.

 • new bootrom si la serial 88004 merge sau nu? ca incerc de azi dim macar sa imi ia semnal iar si pa semnal pa downgrade X( numai potttt mai bine stateam cuminte si macar il puteam folosii ca telefon

 • zaone am reinstalat mobile si cu ultra de am imbatranit cu 10 ani de cate ori le`am reinstalat si degeaba imi sta mult timp in searching si dupaia imi da no serive no network no carrier…nu stiu cum sa il fac inapoi sa il pot folosii ca pe un telefon…

 • bedmadafaka
 • pradlanic

  wohooo, a mers din prima brici…am urmat pasii din tutorial cu strictete si totul a decurs asa cum a fost explicat. multumim dev_team 😀

 • pradlanic

  cei care reinstaleaza mobilesubstrate si ultrasnow inchideti si deschideti telefonul , nu dati doar respring ca nu o sa mearga asa…inchideti si deschideti telefonul

 • Pai reinstalarea ultrasn0w implica si un restart.

 • pradlanic

  eu am instalat mobilesubstrate si ultrasnow , am dat respring si nu mi-a luat semnalul , apoi lam inchis lam redeschis si boom : vodafone ro … e minunat 😀

 • da ce n-am dat…creca s-a dus iphone`ul nu mai il scot la capat acum…

 • vali

  am o intrebare
  la Run this program in compatibility mode for nu imi apare windows xp

 • Roman Gabriel

  Mie mi-a mers din prima,nici macar nu a trebuit sa reinstalez ultrasn0w,pe un Iphone3g

 • pradlanic

  @C.M.Bogdan – atunci inseamna ca o caracteristica a telefonului nu face parte din cerintele redsnow.
  daca esti fumator , ia o pauza fumeaza o tigara , si apoi ia totul de la inceput citeste cu atentie tutorialul , si afla toate detaliile necesare.
  iti inteleg frustrarea, dar iti garantez ca solutia functioneaza 100%.
  incet,calm citeste si iar citeste, intra si pe blogul celor de la dev team si citeste comentariile utilizatorilor care au incercat.
  rabdare si calm

 • @pradlanic nu fumez, am o singura nedumerire daca serialul 88004 e sau nu bun…am incercat de 4 ori pe un mac si de peste 15 ori pe pc…cu update de soft cu tot si nimik ramane acelasi firmware si nu imi ia semnal nu nimik…de aici am crezut ca 88004 e nou si s-a dus telefonul…habar nu am ce sa mai fac…

 • Mihai

  Update: Afara merge. Prostia mea.

  Merci mult baieti.

 • acum incerc update la 5.1.1 cu custome si dupaia fara si daca nu merge asa il las…de la 11 de dim stau si tot nu merge…o iau razna

 • BND

  Multumesc @zaone pentru tutorial si explicatii. Am reusit sa fac downgrade de bb, a functionat din prima fara probleme => 05.13.04 si GPS functional. Am avut urmatoarele conditii: 3GS, bineinteles bb de ipad, ios 5.1.1 si serial xx022. Dupa procesul de DG, am reinstalat mobilesubstrate si ultrasn0w. Mentionez ca urmat pasii tutorialului intocmai. Multumiri si echipei Dev-Team. Numai bine tuturor.

 • vali

  ma ajuta si pe mine careva …

  la Run this program in compatibility mode for NU IMI APARE WINDOWS XP

  CE POT ALEGE ????

 • pradlanic

  @C.M.Bogdan : DA,e bun serialul tau, 88004 inseamna ca e fabricat in uzina 88,anul 2010 saptamana 4, ceea ce inseamna ca este inainte de 2011 saptamana 34.

  nu stiu daca pot lasa un link catre un alt site , dar cauta pe google find bootrom iphone 3GS , si intri pe linkul catre redmondpie,este primul
  afla daca ai new sau old bootrom, redsnow te va intreba la un moment dat si trebuie sa fii sigur.

 • Aurelius

  Pe iphone 4 cu firmware 2.10.04. Se poate face update la ipad firm. Apoi downgrade = unlock ? Ms!

 • Andrei

  Din ce am citit si pe blogul celor de la dev team, unele telefoane merg din prima, altele nu merg deloc, deci daca nu tia mers din prima sunt sanse mari sa nu iti mearga deloc(ceea ce este si cazul meu) indiferent de ce ai face. Acum avem de asteptat si de sperat la un update. Este cineva aici care nu a reusit din prima dar a reusit din a 2a sau a 3a incercare?

 • e newbootrom…daca ii dau no cand ma intreaba imi zice ca nu merge…daca ii dau yes ramane cu acelasi firmware…ma doare capul de cate ori am incercat si in zadar

 • pradlanic

  @C.M.Bogdan : pune 5.1.1 cu snowbreeze , ai tutorial pe idevice , iti pune 6.15 , dupa care incerci sa faci downsgrade din nou.
  daca ai obosit las-o pe maine, o sa fii odihnit si o sa stii ce sa faci.

 • ori sunt eu dusi ori nu stiu ce sa zic cand ii dau select ipsw si incarc un ipsw de 4.0.1 normal imi apare eroarea” that IPSW is not suported by this version of redsnow. Fingerprint urmat de un mare nr de caractere”
  am un 3G cu 4,0,1 si BB de iPad
  vreo ideie? trebuie sa ma duc cu el intai pana la iOS 4.2.1?

 • mihai

  Nici mie nu imi merge, in loc de semnal apare doar searching, si dupa 4 incercari NU functioneaza downgrade-ul de baseband.Astept upgrade..sper sa iasa… curand…

 • acum imi zice cand incerc sa dau pe jb ” this iphone 3gs is already jailbroken with rocky racoon”…

 • Vali

  Intrebare(din cate am vazut nu a mai fost pusa)

  Stiam ca pe langa lipsa GPS-ului la bb de iPad, mai lipsea si partea de notificari push. Stie cineva daca se activeaza si aceasta optiune?

  Merci

 • poetuc

  thx zaone…..am reusit pe un 3gs 5.0….am facut update la 5.1.1 in itunes,apoi am facut jailbreak +install ipad baseband ,am repornit redsn0w si am facut downgrade de bb……daca urmezi pasi nu se poate sa nu reusesti…..

 • poetuc

  a……………..am instalat ipad bb desi il aveam deja…….si am scapat de erori,etc…

 • Adi

  Pt C.M. Bogdan experienta mea: 3gs cu 4.1. i-am dat de 3 ori downgrade si nu mi-a reusit.apoi am zis sa am macar semnal.instal, remove, etc mobilesubstr si ultrasnow, pornit/oprit. tot fara semnal. mi-a mers sa-si ia semnal bifand jailbreak -install cydia si ipad baseband.(ultrasnow) .abia atunci a revenit ECCID-ul si reteaua.eu unu nu mai bag sa-i fac nimic pana nu scot alta versiune de redsnow.

 • Dnycsy

  Zoane. Cum procedez daca am deja basebandul de ipad dar ala vechi, instalez doar ultrasnou asta nou? Ms

 • Andrei

  @Adi exact aceeasi problema o am si eu, doar ca nu e nevoie sa dai instal cydia dinou, doar ipad baseband a fost indeajuns pentru mine. Acum nu avem decat sa asteptam si sa speram ca o sa lanseze vreun fix pentru cei carora nu le merge downgradeu

 • @Dnycsy: Nu exista baseband de iPad vechi sau nou. E unul singur pentru 3G/3GS.

 • cosmin

  de 100 de ori am facut tutorialul asta, si pe 4.1 si pe 5.1.1. mi s-a luat! nici macar nu-mi gaseste semnal, daramite sa faca downgrade la basebandul vechi. daca mai are cineva alte idei…

 • cosmin

  C.M.Bogdan, sunt exact in situatia ta. daca rezolvi cumva, sa anunti te rog!

 • Andrei

  Cosmin tot ce poti sa faci acum este sa intri in redsn0w, si sa dai sa bagi basebandul de ipad la loc si sa reinstalezi mobil substrate si ultrasn0w pentru a avea dinou semnal. Pana nu apare un update ceva nu vrea ai ce sa faci si e chiar stresant…Eu de 5 ore ma chinui sa il fac, am incercat pe 4.1, 4.2.1, 4.3.3, 5.0.1, 5.1.1 si nimic..Acum am ramas pe 4.3.3 cu 6.15 dar macar am recapatat semnalul

 • cosmin

  asta o sa fac, incerc si eu de la 10 dimineata sa-l tot fac sa mearga. prima data am avut problema cu calculatorul, imi dadea eroare 1602 la instalarea ios 5.1.1, am incercat cu un laptop, nu avea spatiu de 10 GB pe C si acum, la cel de-al 3-lea calculator, mi-a iesit in sfarsit instalarea iOS-ului, fara sa am semnal insa :)))

 • Anonymous

  Pt cei cu erorii itunes http://twitpic.com/9rjcgy Oricum tutorialu e ireprosabil perfect:P merge 100%

 • Vali

  Am revenit.

  Am reusit din prima sa aduc 3GS-ul la 05.13.04. Gps-ul functioneaza, mi-a dat coordonatele.

  Problema cu notificarile nu s-a rezolvat. Stie cineva daca exista o solutie pt asta?

 • Gelu

  Nici eu nu am reusit sa fac downgrade la Iphone 3G 4.2.1 . Ce este ciudat ca atunci cand ii dau sa faca downgrade, imi ramane baseband 6.15, nu am semnal, si totusi in setari la operator imi scrie “orange Romania”, iar in itunes imi vede numarul de telefon…… Nu am reusit sa incarc in redsn0w alt ipsw decat 4.2.1 . Voi ati reusit ceva mai jos? Multumesc. Gelu

 • vali

  ma ajuta si pe mine careva …

  la Run this program in compatibility mode for NU IMI APARE WINDOWS XP

 • mihai

  Mie imi ramane blocat la Searching… stiti vreo solutie?(apropo basebandul nu mi se downgradeaza)

 • Vreau sa ma apuc si eu sa incerc downgrade-ul. Trebuie un spatiu minim pe C ? nu am mai facut jb sau upgradeuri de iOS

 • Ionut

  La mine a mers din prima, 3GS, jb, 4.3.3

 • Ar fi bine sa ai 1 GB, just in case.
  @mihai: Faci parte din randul celor care pot face downgrade?
  @vali: Dar ce Windows ai? Daca ai XP, atunci ce compatibilitate mai cauti?
  @Vali: Problema cu notificarile vine de la hacktivare. SAM ar trebui sa o rezolve, altceva mai bun nu exista.

 • tomi

  mai ieu am avut pe iPhone 3G IPSW 4.1 am facut custom cu redsn0w la 4.2.1 *ultimu fw* apoi iam dat Jailbreack optiunea Downgrade from iPad baseband am asteptat 3 minute si am 4.2.1 cu baseband-ul 05.13.04 … ATAT VA TREBE rabdare ..()

 • Am facut un back-up in itunes. Mie nu mi se syncuiesc decat aplicatiile automat din itunes. Cum pot face back-up la contacte/mesaje inainte de un eventual restore care-l voi face mai incolo ?

 • speedersenpai

  mie nu mi-a mers pe 3gs 5.1.1 baseband 06.15.00 cele 3 cifre fiind 944 … inca primesc no service… astept sa incerc cu o cartela de AT&T

 • Mache

  Pina la urma merge la care gps-ul si are semnal, ca n.am inteles nimic din ce s.a postat. Imi stric telefonul sau ba :))) ?

 • @Mache, fa si tu backup in iCloud si poti incerca sa vezi daca merge. Am testat tot ce am citit pe net si degeaba. Acum imi refac telefonul sa fie functional macar…

 • Andrei

  @Cristi in iTunes dai click dreapta pe telefonul tau la Devices acolo, dupa care dai Back Up
  Cat despre problema cu notificarile, am inteles ca daca faci un custom ispw cu sn0wbreeze si selectezi sa nu faca activitatea si apoi faci rost de o cartela a retelei pe care este blocat telefonul ar rezolva problema notificarilor.

 • cosmin

  in cele din urma, am reusit sa-mi recapat semnalul, pe bb 06.15! asta e cel mai important :)) am urmat pasii cuiva care a comentat pe blogul dev-team, cu exceptia fazei cu downgrade, n-am mai incercat azi, o sa incerc maine.

  Just do exactly what I and other succesed people wrote:
  1. Enter in DFU mode
  2. Restore 5.1.1 in iTunes, not the way like SHIFT+Restore and choose firmware on your hardware, but using RESTORE button in iTunes. Let iTunes download and install firmware on its own.
  3. After restoring will be done, switch off iPhone. Open RedSnow and push JailBreak. Than follow instruction to set DFU mode and choose INSTALL CYDIA and INSTALL iPAD BASEBAND. Nothing More!
  4. After finishing again – switch off the phone, open RedSnow, push JailBreak and choose DOWNGRADE BASEBAND.
  5. After that go to Cydia, install ultrasnow 1.2.7.
  6. Go to Cydia – Manage – Packages – find Mobile Substract in the list and Reinstall it, by pushing “Manage” button.
  7. Set phone in Airplane Mode.
  8. Switch off the phone.
  9. Switch on the phone.
  10. It has to be done.

 • Alex

  Aceeasi intrebare ca tine Mache 😀
  deci am versiune 5.0.1 cu serial number 87023 si modem firmware 06.15.00. practic din ce am inteles eu … as putea sa ma apuc sa fac toata operatiune..dar vreau sa ma verific sa nu raman fara tel. Si daca merge ce ipws iau?
  Multumesc.

 • Am incercat si ce zice cosmin mai sus. N-am recapatat nici semnal si nici baseband macar :)). Ma intorc iar la ce aveam inainte. Poate pe viitor se rezolva problemele…

 • Andrei

  @Mache @Alex , este o sansa sa nu va mearga downgradeul, in acest caz nu o sa mai aveti semnal dar o simpla reinstalare a basebandului de ipad o sa aduca semnalul inapoi. Nimeni nu poate sti cu exactitate daca va merge downgradeul pe telefoanele voastre dar daca merge atunci problema semnalului se poate rezolva, dar daca nu merge downgradeul din a 2a incercare puteti sa va lasati batuti si sa asteptati un update. Nu aveti nimic de pierdut si alex, tie iti trebuie ipsw de 5.0.1, il gasesti http://www.idevice.ro/tabel-jailbreak-si-decodare/

 • @Alex, iei versiunea care o ai si in telefon. In cel mai rau caz nu o sa iti faca downgrade si o sa ramai fara semnal. Chestia asta o “repari” prin resoftarea cu snowbreeze (eu asa fac)…

 • DanutzRullz

  @Andrei eu m-as lasa batut dar nu mai imi merge nici ca telefon cu ot cu update de baseband de ipad. am un 3gs pe post de ipod.

 • @Danutz, incearca sa ii faci jailbreak cu snowbreeze (vezi in tabel) si iti va merge cu baseband-ul de ipad.

 • Andrei

  DanutzRullz dupa ce bagi basebandul de ipad trebuie sa reinstalezi mobile substrate si ultrasn0w dupa care sa opresti si sa pornesti telefonul, daca asta nu merge fa ce a zis cerber.

 • am vazut pe telefon eroare “no successful firmware download 60000ms error” asta nu e de bine, nu ?

 • Cu toate astea, am reusit, baseband 05.13.04, semnal din prima. Mersi Zaone

 • Vali

  Zaone: Problema cu notificarile vine de la hacktivare. SAM ar trebui sa o rezolve, altceva mai bun nu exista

  Scuze ca te bat la cap Zaone, deci daca nu e o problema daca folosesc SAM peste hacktivarea facuta initial cand am deblocat 3GS-ul?

  Merci

 • divatz

  ar trebui sa mearga eu fara probleme – am rezolvat pe 3gs si 3g si am testat gps cu Igo Hungary &Romania si imi da pozitia la fel ca pe 4s si Ipad .
  Mersi zaone , pana sa dau de blogul tau tot dadeam de informatii eronate erau greu de centralizat chiar ai un site misto .
  Apropo daca o sa apara jb pentru Apple TV 3 chiar daca nu e idevice pune si tu un tutorial
  Multumesc numai bine !

 • DanutzRullz

  @Andrei, @Ceber de dimineata ma tot chinui si nici un rezultat. am instalat si mobile si ultrasnow si pe curat cu sn0wbreeze si tot nici un rezultat. mersi de sfaturi oricum. vad ca nu sunt singurul cu aceasi problema, iar la ce zicea @Cristi si mie imi aparea diomineata la fel.

 • Am avut mesajul ala cand se desfasura procesul pe telefon, dar dupa restart, am avut semnal si bb schimbat. Nu am facut nimic deosebit, am urmat pasii de mai sus.

 • @Danutz, vezi ca trebuie instalat un UltraSn0w Fixer inainte. Vezi aici: http://www.idevice.ro/2012/05/10/ultrasn0w-fixer-iti-permite-sa-faci-unlock-pe-ios-5-1-1-folosind-ultrasn0w/

 • AdiTzu

  am impresia ca doar pe anumite modele de 3gs merge metoda asta.
  poate un update la redsnow va rezolva problemele multora blocati pe bb 06.15.00.
  nici la mine nu merge.
  aveam ios 4.2.1, iar dupa 5 incercari am facut update la 4.3.3 si deasemenea fara rezultat.
  am urmat pasii conform tutorialuli, cu atentie dar fara succes.

  pentru toti cei suparati: rabdare pana la urmatorul update pentru redsnow.
  si nu uitati ca versiunea actuala este BETA

 • DanutzRullz

  bun am reusit sa il fac telefon. am facut restore direct din itunes fara sa mai dau shift+restore. apoi lam bagat in dfu mode si iam dat jailbreak (install cydia si ipad baseband). dupa ce a pornit am intrat in cydia si am adaugat la surse http://repo.iparelhos.com api am instalat ultrasn0w fixer ios 5.1.1 dupa toate astea iam dat sa instaleze ultrasn0w care a venit cu mobile substrate. am dar restart la telefon si am retea. tin sa precizez ca e ios 5.1.1 cu baseband 6.15.00.

 • Alex

  Am si eu o intrebare : stie cineva de ce multa lume isi arde cipul de baseband ? Am observat ca si pe iphone 4 si pe 3gs se intampla foarte des treaba asta . Am ajuns sa-mi fie frica sa mai dau restore sau sa fac jb .

 • @Alex, probabil fiindca se incinge aparatul? Am dat azi mai bine de 20 de restore’uri dar am avut telefonul sub ventilator :))

 • Salut,nu am mai postat niciodata pana akuma dar urmaresc de foarte mult timp acest site,aceasta solutie de downgrade chiar functioneaza,detin iphone 3gs ,firmware 5.1.1 jailbreak tot tacamul,si dupa downgrade am mai instalat odata MOBILE SUBSTRACT din cydia si a luat semnal,nu cade semnalul ,functioneaza si gps-ul si in IGO si in MAPS,super multumit,multumesc celor care s-au chinuit sa dezvolte aceasta solutie,cei care mai au intrebari ii astept!!! Sall

 • cosmin

  am incercat metoda asta pusa de cineva mai sus…Just do exactly what I and other succesed people wrote:
  1. Enter in DFU mode
  2. Restore 5.1.1 in iTunes, not the way like SHIFT+Restore and choose firmware on your hardware, but using RESTORE button in iTunes. Let iTunes download and install firmware on its own.
  3. After restoring will be done, switch off iPhone. Open RedSnow and push JailBreak. Than follow instruction to set DFU mode and choose INSTALL CYDIA and INSTALL iPAD BASEBAND. Nothing More!
  4. After finishing again – switch off the phone, open RedSnow, push JailBreak and choose DOWNGRADE BASEBAND.
  5. After that go to Cydia, install ultrasnow 1.2.7.
  6. Go to Cydia – Manage – Packages – find Mobile Substract in the list and Reinstall it, by pushing “Manage” button.
  7. Set phone in Airplane Mode.
  8. Switch off the phone.
  9. Switch on the phone.
  10. It has to be done.
  ….si merge<:-p bafta tuturor!!! a mers pe ios 5.1.1 iphone 3gs, basband 5.13.04

 • Dani

  La mine a mers:) merci zaone

 • Cosminc87

  sugestie ..si astept raspuns va rog sau o solutie dc exista:
  am facut downgrade…totul merge perfect…am ramas fara baterie …dupa reboot ..telefonul porneste fara semnal “no simservice” .sunt nevoit sa reinstalez mobile si cu ultrasnow.
  Problema e ca dc nu ai wi-fi pe undeva si ai ghinionul sa ramai fara bat ..o sa iti deschizi tel fara semnal..este vreo prob de la jb meu?
  Mentionez ca am facut doar downgrade- fara “install cydia”
  Multumesc anticipat.
  Astept un raspuns.

 • speedersenpai

  1. Enter in DFU mode
  2. Restore 5.1.1 in iTunes, not the way like SHIFT+Restore and choose firmware on your hardware, but using RESTORE button in iTunes. Let iTunes download and install firmware on its own.
  3. After restoring will be done, switch off iPhone. Open RedSnow and push JailBreak. Than follow instruction to set DFU mode and choose INSTALL CYDIA and INSTALL iPAD BASEBAND. Nothing More!
  4. After finishing again – switch off the phone, open RedSnow, push JailBreak and choose DOWNGRADE BASEBAND.
  ….. si asta e tot pentru ca se opreste la logo ca si cum ar tetherd

 • speedersenpai

  i-am dat just boot tethered…. acelashi BB ..

 • speedersenpai

  instalat si ultrasnow si ultrasnow fix
  [img]http://oi46.tinypic.com/313pshu.jpg[/img]

 • Swat

  Si la mine a mers. Nu aveam firmware-ul de ipad dar l-am pus ca sa pot da downgrade. Totul a decurs perfect. Ty Zaone & Dev Team

 • Marian

  Gps-ul functioneaza mult prea eronat… Se mai intampla cuiva asta?

 • Aurelian

  Salut!
  In tutorial scrie asa: “Important de retinut este ca baseband-ul tabletei iPad NU FUNCTIONEAZA cu terminalele iPhone 3GS lansate dupa saptmana 24 a anului 2011. Mai exact, terminalele iPhone 3GS care au in serial(il gasiti in Settings>General>About>Serial Number) primele 5 cifre intr-o constructie de genul xx134 sau mai mare nu pot instala baseband-ul 06.15.00 al tabletei iPad pentru ca terminalul va fi stricat permanant deoarece acest baseband nu poate fi instalat pe respectivele dispozitive.”

  Eu am deja un Iphone 3GS cu BB 06.15.00 care e lansat dupa saptamana 24 a anului 2011, Jailbreaked si unlocked cu ultrasn0w…si merge ok, in afara de GPS care normal ca nu functioneaza din cauza BB-ului. Intrebarea mea este daca va merge sa fac downgrade-ul?

  Va multumesc!

 • Marian

  Mie unul gps-ul imi functioneaza mult mai eronat ca inainte cand aveam bb ipad… Sincer nu vad nici un dezavantaj cu bb 5.13.04, dar n-aduce nici un avantaj… Riscul de a-l strica in timpul downgradarii nu merita; daca as avea baseband de ipad acum, nu as mai face nimic… Sincer

 • dmoomd

  merge 1000%.un tutorial bine realizat,mura-n gura.mutumesc

 • Lung Marius

  95041149Y7H se poate face ? e anu 2010 saptamana 41 ?

 • buna! eu se pare ca nu reusesc nici cum… am folosit idetector si am aflat ca am new bootrom… am urmat pasii tutotialului, alegand varianta new version dupa ce am selectat ispw-ul, am ales downgrade from ipad baseband nebifand install cydia pentru ca am deja jailbreak, iar dupa finalizarea procesului, tot basebandul de ipad il am… am repetat procesul de mai multe ori… acelasi rezultat… daca aleg cealalta versiune de device adica vechi dupa alegerea ispw-ului, redsn0w imi zice ca idevice-ul meu nu suporta unthetered… nici cum nu reusesc… ceva sugestii?

 • jonny

  salut , am incercat si eu mai toate metodele explicate aici si nu merge sa fac downgrade , daca ma poate ajuta cineva ar fi super , aveam dinainte baseband de ipad m notez ca detin un 3gs cu initialele 88935 , si as dori sa stiu daca a reusit cineva sa faca downgrade pe sn acesta sau daca se poate face ….multumesc mult

 • elios

  Mie mi-a mers din prima. 3gs 4.1 ios 6.15.00.Am dat decat downgrade urmand pasii..cat priveste gps-ul nu am apucat sa-l probez…

 • Teo

  Eu am 3g cu 4.2.1 si nu reusesc sa fac downgrade… Fac exact pasii din tutorial si imi merge totul perfect fara eroare dar dupa ce se reseteaza telefonul tot valoare 06.15 am. Ma poate ajuta cineva

 • salut zaone.ii vorba de un iphone3g am o problema cu redsn0w 0.9.14 beta winxp sp2 pe laptop 1nu pot sa-l folosesc imi da o erroare *Certain operations like the A5 jailbreak are disabled due to incomplete iTunes libraries. Please be sure the latest iTunes is installed. Couldn’t load Mobiledevice.dll.(error 127)* ,iar pe alt calculator nu imi da error dar procesoru ii de 300mhz si nu pot face Jailbreak cum trebuie cind fac Jailbreak downgrade bb pe ecran nu se vede nimic nu pot sa fac downgrade de bb amincercat sa remediez din itunes am instalat itunes din nou versiunea noua deageaba pe laptop ,pe iphone am versiunea ios 4.1 cu bb de ipad ,ajutama te rog sa pot remedia problema asta cu redsn0w 0.9.14 beta cu stima o zi buna

 • barcaboy

  Salut zaone am facut tot merge semnalu tot nu am nici o problema dar cand acvtivez 3g imi merge cateva sec apoi se dezactiveaza am bagat si 5.1.1 pe langa dowgrande la ipad sti oare de la ce ?

 • Daniel

  1. Enter in DFU mode
  2. Restore 5.1.1 in iTunes, not the way like SHIFT+Restore and choose firmware on your hardware, but using RESTORE button in iTunes. Let iTunes download and install firmware on its own.
  3. After restoring will be done, switch off iPhone. Open RedSnow and push JailBreak. Than follow instruction to set DFU mode and choose INSTALL CYDIA and INSTALL iPAD BASEBAND. Nothing More!
  4. After finishing again – switch off the phone, open RedSnow, push JailBreak and choose DOWNGRADE BASEBAND.
  5. After that go to Cydia, install ultrasnow 1.2.7.
  6. Go to Cydia – Manage – Packages – find Mobile Substract in the list and Reinstall it, by pushing “Manage” button.
  7. Set phone in Airplane Mode.
  8. Switch off the phone.
  9. Switch on the phone.
  10. It has to be done.

  NU MERGE!!!!

 • Elios

  Am testat si GPS-ul, aveam prin calculator Sygic si l-am băgat sa vad dacă merge.Ce sa zic… Găsește semnal,poziția reala o arată…asta la prima vedere.După un test mai amanuntit revin cu impresii:).bafta!

 • haparus

  A mers perfect! Multumesc pt tutorial!

 • vali

  la mine a functionat din prima
  iphone 3g;v.4.1
  sa vad acum daca merge gps…..

 • oaky

  salut a mers perfecu downgradu, dar totusi nu merge gps, de pe fereastra din casa, nu gaseste semnal, ceva sugestii. mss

 • vali

  merge si igo ………….

 • oaky

  igo gaseste semnal si se pierde automat, compasu gaseste coordonatele, si maps imi gaseste locatie, cam atat pana acum

 • Viorel

  stie cineva de ce imi ramane telefonul in recovery mode? imediat dupa ce se restarteaza telefonul apare un ecran alb apoi se deshide pe fundal albastru inchis si asa ramane, mentionez ca am bb de ipad… stie cineva ce sa fac?

 • Dori

  Se pare ca nu sunt singurul care are probleme cu GPS-ul, chiar daca BB-ul s-a schimbat.
  Vre-o solutie si pentru noi?

 • Exista cineva care are ca model iphone MC13xxx si i-a mers tutorialul asta? 😕

 • Exista cineva cu model MC13xx caruia i-a mers? Pe blog la Dev-Team bag de seama ca majoritatea celor care se plang au modelul asta (inclusiv eu).

 • Sorin

  si eu am modelul asta si nu a mers…am incercat de vreo 5 ori plus un restore si inca o data si la fel ….. deci ckar nu merge…ceva e si mai astept sa vad ce se intampla

 • Dan

  Salut,
  Am un model MC131RO cu SN : 83018 si aceeasi problema ca si Cerber si Sorin cu downgrade-ul nu merge.Am incercat prima data la IPSW 4.2.1 dupa care am facut upgrade la 5.1.1 si acelasi rezultat. Dupa downgrade imi ramane neschimbat baseband la 06.15. In plus dupa incercarea de downgrande nu mai functioneaza tel (..searching si no service) chiar si dupa reinstalarea ulstrasnow si mobile substrate. Singurul mod in care pot sa refolosesc tel este sa reinstalez baseband 06.15 din redsnow latest version. Stie cineva daca merge pe acest model ?? Multumesc !

 • oaky

  de dimineata am mers la servici si am facut proba la igo merge destul de bine adica, pe odistanta de 2 km nu sa deconectat si era destul de exact, deci bv pentru tutorial.

 • NONI

  se pare ca nu merge downgrade pe model cu seria XX0,pe unul cu seria XX9 am reusit

 • Da-ti mai multe detalii cei care nu ati reusit .. ce model ce sn etc…

 • NONI

  pe un 3gs seria XX0 nu am reusit ,pe 3gs cu seria XX9 am reusit

 • bedmadafaka

  Eu am incercat toate metodele,tutoriale de pe devblog,ios uri diferite,win si mac etc.Am 2 3gs uri,xx951(hacktivare) si xx029(cartela operatorului unde e codat),si nu a mers niciunul.Aceasi problema cu pierderea semnalului dupa downgrade,si revenire dupa reflash 6.15.Se pare ca e totusi un bug.Sper sa se rezolve.Ms de tutorial oricum zaone!

 • Pingback: iPhone 3G, iPhone 3GS si downgrade-ul de baseband | iDevice.ro()

 • machitza

  Am facut si eu la al meu acum 5 min si are bb5, semnal full :))) sa vedem gps-ul ! nu a trebuit sa reinstalez nimic,nici mobilesustrate,nici ultrasnow…

 • adi_nasu

  se pare ca suntem cativa care am reusit downgrade-ul dar nu ne merge gps-ul .
  multumesc Zaone .

 • AdiTzu

  @Cerber si @Dan
  si eu am 3gs model MC131RO si nu am reusit dupa 2 zile de incercari.
  nici nu mai stiu de cate ori am icercat urmand intocmai pasii din tutorial.
  mentionez ca la inceput aveam ios 4.2.1 cu bb 5.15.04 iar dupa multe incercari nereusite am facut update la ios 4.3.3 si de asemenea nu am avut nici un rezultat.

  nu uitati ca aceasta versiune de redsnow este beta.
  mai veti rabdare, poate va aparea o versiune mai buna si pentru noi.

 • aba

  al meu e cu 89015 si nu reusesc.ramane cu marul afisat pe ecran nu face nimic nu pot sa il deschid.ce pot face ca sa nu trebuiasca sa dau restore sa pun iar toate programele…..

 • @adiTzu, am vazut ca la cei cu model MC132x a mers, la restul nu. Nu prea a contat anul. Eu am MC134x din 2009 cu pld bootrom si nu merge de nici o culoare. Astept un update…

 • aba

  am reusit pe MB715LL,SERIAL 86015.numai ca imi arata sim invalid.era decodat cu
  ultrasn0w

 • aba

  am reusit cu semnalul.reinstalare ultrasn0w si reboot.

 • aba

  vreau sa mai spun ca ruleaza mult mai bine aveam ceva probleme se misca in reluare.stie cineva da pot face downgrade la ipsw fara sa mai fac restore unlock,jailbreak de la 0?

 • Dan

  @Adi Tzu @Cerber @Sorin
  Eu am incercat cum am mai spus de la 4.2.1 la 4.3.3 si la 5.1.1 fara nici un rezultat. Momentan am ramas pe 5.1.1 pentru ca observ ca se misca destul de bine si parca durata de viata a bateriei e un pic mai mare cu toate ca baseband-ul a ramas tot la 06.15.00. Asteptam urmatoarea varianta de redsn0w si poate rezolva problema terminalelor MC131XX.

 • intermediar

  multumiri zaone si echipei dev tem redsnow 0.9.14 beta 1,100% functioneaza perfect am facut downgrade bb ipad pe un 3g ca sa nu aveti dificultati daca aveti ios.4.1sau alta versiune cu bb ipad trebuie selectat select ios in redsnow ios4.2.1si procedezi cum zice zaone ,faci instal bb ipad dupa ce se face jailbreak mai faci o data aceeasi procedura cu downgrade bb asa totul functioneaza perfect fara probleme am avut complicati o seara intreaga am facut downgrade siam observat ca numai cu ios 4.2.1 se poate face downgrade am ramas blocat pe ios 4.1 nu am putut face update la ios 421 am ramas blocat pe recovery nu am putut sal scot cu nici un program dupa atita batae de cap am bb 05.13.04 multumiri zaone si echipa dev team in special musclenerd ne-a scapat de o povara

 • cezarica

  Asta merge DOAR cu baseband-ul 06.15.00 de pe iPad sau merge si cu alte versiuni?

 • Trebuie sa faci intai upgrade la 6.15 si apoi downgrade. Dar nu prea as recomanda…

 • ionut

  mc131t mi-a mers … am facut downgrade … imi arata 05.13 in set tel … dar in tinyumbrela tot 06.15 arata … nu stiu ce sa zic

 • aka

  Am citit pe situl Dev ca unul a patit asa:
  1. Upgrade la 06.15…, si Downgrade la 05.13…..
  2. NU AVEA SEMNAL (acelasi lucru ca multe persoane de aici)……..
  A facut in felul urmator:
  1. A SCOS CARTELA !!!!!!!!!!
  2. A instalat “Mobile Substrate” si “ultrasn0w”…..
  3. A intrat in “Settings->General->Network-> DISABLE 3G AND MOBILE DATA”…….
  4. A intrat in “General->Reset->”RESET NETWORK SETTINGS”……
  5. A introdus cartela si ARE SEMNAL….
  Nu garantez ca functioneaza, dar merita o incercare (mai ales ca nu aveti semnal). Daca i-a reusit cuiva, sa posteze sa “se stie”. Daca nu, macar ati incercat.

 • Chestia cu resetarea am spus-o si eu de cateva ori, utilizatorii s-au plans ca nu merge.

 • aka

  Am citit ce spui tu. Ideea in ceea ce am zis eu a fost ca primul pas e sa SCOATA CARTELA, si toate operatiunile sa le faca fara cartela (instalate Mobile Substrate + ultrasn0w + resetare). In fine…

 • Nu prea vad ce rost are scoaterea cartelei, un airplane mode face acelasi lucru, inclusiv un reset.

 • Rus

  merge perfect, am model MC134B si dupa reinstalare mobile substrate si ultrasnow + reboot a revenit semnalu

 • Nu mi-a mers , astept un posibil fix…

 • Alex

  Hei am gasit deci dupa ce ati urmat tutorialul reinstalati/instalati mobile substrate si ultrasn0w si dati un reboot si merge

 • GoQ

  a mers perfect.

 • Marian

  credeam ca doar telefonul meu este ciudat si d-aia nu imi functioneaza gps-ul, insa ca sa ma conving am mai downgradat la 5.13.04 telefonul unui prieten, iphone 3Gs 5.0.1 ios…era de asteptat ca downgradarea nu aduce nici o schimbare…tind sa cred ca acest tutorial modifica doar scrisul:))
  sincer…….

 • Pingback: iPhone 4 si unlock-ul pentru baseband-urile 04.11.x si 04.12.x | iDevice.ro()

 • Mn

  Si mie mi-a mers:) Danke!

 • Anonymous

  nu merge flash-uirea basebandului

 • Dori

  Si eu am tot 3GS si 5.0.1 si la fel, dupa downgrade, nu-mi merge GPS-ul

 • DTZ

  Sal.
  am incercat si eu downgrade de baseband dar eu am patit o chestie si mai ciudata 🙁 intr-adevar am ramas fara semnal si dupa ce am tot incercat sa reinstalez mobilesubstrate si ultrasnow tot nu mergea deloc plus ca nu mi-a facut downgrade-ul, tot la 06.15.00 am ramas cu basebandul.
  Intr-un final am observat ca daca scoteam cartela in loc sa-mi spuna ca nu am cartela in tel, el tot imi cauta semnal deci NU MAI CITEA SIM-ul. ca sa reusesc sa il fac a trebuit sa-i dau din redsnow upgrade la baseband de ipad si de abia dupa aiami-a citit sim-ul.
  Mentionez ca am un 3GS model MC132KN.
  O sa astept poate se rezolva in timp si acest lucru.
  Pt toti cei care spuneti ca nu aveti semnal incercati sa scoateti cartela si daca tel-ul in loc sa va anunte ca nu are nici un SIM inserat el va cauta in continuare semnal procedati ca mine cu upgrade din redsnow la baseband de ipad si isi va reveni.

 • DTZ

  Zaone, ce parere ai despre patania mea? ai mai auzit de acest lucru?
  Am incercat toate variantele posibile si acelasi lucru am patit, inclusiv am pus pe tel IOS 4.1 fiind singurul cu semnatura de la apple si dupa aia am incercat downgrade-ul si la fel acelasi lucru am patit, singurul lucru care l-am putut face e sa dau iar UPGRADE DIN REDSNOW LA BASEBAND DE IPAD ca sa imi citeasca iar SIM-ul.

 • Itools arata ca am tot 06.15, desi la about scrie ca s-a modificat.

 • cristian

  Salut Zaone,
  am facut downgrade la BB urmand tutorialul. A mers perfect.
  Am iPhone 3g cu ios 4.2.1 – acum cu bb 05.13.04 Se poate instala ios 5.1.1 cu prezervare de BB ?
  Multumesc anticipat

 • Cristian, iPhone 3G nu suporta iOS5

 • cristian

  Cerber, ios 4.2.1 este ultima versiune acceptata iPhone 3G ?

 • lucsarib

  Salut. Zaone Am un iphone 3gs ios 5.1.1 baseband ipad 06.15.00 telefonu e fabricat in septembrie 2009 . Am incercat sa fac downgrade baseband si nu merge. am reincercat de 10 ori si tot nu am reusit. ce e de facut?? pls help me

 • Nu stiu pentru ca nu stiu ce eventuale erori iti afiseaza.

 • lucsarib

  Zaone… am urmat pasii din tutorial pt downgrade baseband si dupa terminarea procesului(14-15 ori) am tot 06.15.00 dar de data asta fara semnal la telefon(fara serviciu). Oare de ce nu imi reuseste downgrade?? Ms scuza deranju 😉

 • Se intampla sa nu mearga uneori pentru toate dispozitivele.

 • lucsarib

  Zaone… sunt stresu tau ;)… astea sunt date despre telefonul meu. Te rog arunca o privire: Model introduced: 2009
  Production year: 2009
  Production week: 36 (September)
  Production number: 13705 (within this week)
  Este sau nu compatibil pt DOWNGRADE???? ms mult

 • Teoretic este, dar MuscleNerd a spus clar c ain cazul anumitor dispozitive procesul ar putea sa nu functioneze deloc.

 • @Cristian, da!
  @lucsarib, telefonul meu tot din perioada aia este si nu merge. Cel mai probabil si al tau este MC13x. La multe persoane cu acest model nu le-a mers downgrade-ul.

 • lucsarib

  Ok am inteles. Se para ca, telefonul meu face parte din categoria celor care procesul ar putea sa nu functioneze deloc. is nice to be importanat but is more important to be nice. 10x o zi excelenta sa ai

 • lucsarib

  Cerber salut. tel meu eModel MC131KS

 • Pingback: Baseband downgrade pentru iPhone 3G/3GS - de ce nu se schimba baseband-ul, de ce apare mesajul No Service si nu am semnal? | iDevice.ro()

 • @lucsarib, poti sa incerci sa vezi daca merge. Daca nu merge ii refaci custom restore cu sn0wbreeze.

 • lucsarib

  Intrebare: Un restore ar ajuta la realizarea downgrade baseband ? Pt ca nu reusesc sa fac downgrade raman doar la 06.15.00

 • Nu.

 • palinca

  “could not activate cellular data network” asta imi scrie dupa ce am facut downgrade, si nu am semnal, ce inseamna asta si ce trebuie sa fac ca sa-mi recapat semnalul? ios 5.1.1. 3gs

 • bica

  am urmat toti pasi iar acum nu imi mai porneste telefonu..ramane emblema de la apple pe ecran si nu mai face nimic…ce este de facut ?

 • bica

  gata ms mult am rezolvat problema.a mers sa fac downgrade la baseband.merge perfect.thx idevice 😉

 • Bogdan

  Pentru cerber si restu care mai au ca model iphone MC13xxx , eu am reusit sa fac downgrade.
  Pasii sunt urmatori.
  1. Restore la ios 5.1.1
  2. Jailbreak cu redsn0w_win_0.9.14b1 si in momentul cand a trebuie sa aleg ce vreau sa instaleze pe telefon, am bifat cydia si baseband downgrade, am asteptat si sa finalizat, iar acuma la about imi arata baseband 05.13.04

 • lucsarib

  @Bogdan … Nu merge. Nu pot face downgrade baseband. Flashing baseband se incarca doar pe jumate apoi isi da restart. Trebuie sa astept rezolvarea

 • djciupi

  la mine a mers perfect

 • Daniel

  Am incercat de mai multe ori sa fac downgrade dar degeaba..operatiunea decurge normal si dupa restart tot baseband 06.15 am..Unde sa fie problema?
  Iphone 3GS OS 4.1 serial xx039
  Si mai important este ca acum nu mai gaseste semnal,am incercat sa reinstalez ultrasnow sa fac upgrade la el tot degeaba ramane pe cautare

 • @Daniel: ASteapta sa apara noua versiune a redsn0w.

 • Marius

  Si la mine a mers perfect, terminalul este un 3Gs model MC131NF cu seria xx949 si IOS 4.1. Acum am baseband 05.13.04. Multumesc idevice.ro pentru tutorial.

 • alex

  am un 3gs Model MC640LL si Serial Number incepe cu 84114. pot face downgrade ?

 • Red

  3gs model:MC157y
  serial:xx950
  A functionat perfect din prima fara probleme,semnal gps tot.tin sa multumesc Dev-team (cu toate ca am inteles ca nu ar fii de fapt meritul lor,sau nu total)si multumesc Idevice ca ati postat si tradus tutorialul pentru a fii inteles cat mai simplu si de catre romanii care nu cunosc alte limbi straine.

 • CalinC

  a mers perfect pe 3G-ul unui prieten..din prima…fara sa mai dezinstalez ceva,a pornit si functioneaza fara probleme..multumim…:))

 • Lasssk

  Perfect, pot sa vand acum modulul extern GPS 🙂 Multumesc.

 • AdyR

  Intrebare de 50 de puncte:

  Am iPhone 3G. Daca fac downgrade de baseband si am iOS 4.2.1, va ramane tot untethered? Ma refer la ipsw-ul downloadat de pe site. Telefonul este blocat si functioneaza doar cu jailbreak.

 • Nu mai exista jailbreak tethered pentru iPhone 3G.

 • ierima bogdan

  ;((( am incercat o groaza de tutoriale sa fac unlock la 5.1.1 sau sa scap de iso 5.1.1 nu si nu pot scapa de el. nu stiu ce sa mai fac

 • Constantin

  Cum sa instalez din nou mobilesubstrate-ul si ultrasn0w-ul din Cydia daca nu am semnal si nici la wifi nu ma lasa sa ma conectez?

 • Cel mai simplu este sa cauti un Wi-Fi.

 • Constantin

  WIFI am dar imi spune ca e imposibil de conectat dupa ce bag parola.

 • Da-i un reset network settings. BTW, dupa ce instalezi mobilesubstrate sa dai un restart inainte de a instala si ultrasn0w.

 • aka

  @ierima bogdan ce ai incercat atata? Trebuie sa urmezi 3 pasi:
  1. verifici baseband – daca este decodabil (verifica lista), sari direct la pasul 3! daca nu este decodabil, pasul 2, si apoi pasul 3.
  2. DACA ai baseband pe care nu se poate decoda: faci update baseband la 06.15.00 (sau baseband de iPad – prin care pierzi GPSul)
  3. intri in sn0wbreeze, incarci IPSW (downloadat de aici de pe site) corespunzator model+iOS, next next …. si porneste telefonul (HACKTIVAT). intri in Cydia si instalezi “ultrasn0w fixer”, dupa care instalezi tot din Cydia “ultrasn0w”.
  SI GATA. l-ai decodat.
  Acest tutorial se refera la downgrade baseband (de la 06.15.00 – sau baseband iPad) – la baseband 05.13.04.
  Motivul acestui tutorial este posibilitatea de reutilizare a GPSului, posibilitatea de UNLOCK pe acest baseband (si alte probleme avute pe basebandul de iPad).

 • aka

  Interesant. Am zis sa risc cu downgrade si este ok.
  Am avut: iOS 5.1.1, jailbreak si hacktivat cu SN0WBREEZE, si pentru unlock am avut “ultrasn0w fixer” si “ultrasn0w 1.2.7”.
  iPhone 3GS 16 GB
  SN: 83021………..
  Model: MC131KN
  Pasii urmati de mine (primii 6 pasi sunt din tutorial, si celelalte sunt idei luate din tutorial/alti utilizatori):
  1. download “redsn0w 09.14.beta1” si iOS 5.1.1 (CARE IL AM DEJA IN TELEFON) din lista. (daca voi aveti 4.2.1 sau ce stiu eu ce iOS, scoateti-l PE ALA!!! – probabil conteaza. adica sa nu ai in telefon 4.2.1, si sa scoti IPSW 5.1.1)
  2. click dreapta->run as administrator pe “REDSN0W”->extras->SELECT IPSW (am incarcat IPSW 5.1.1 – pentru voi, ala care va corespunde)
  3. am inchis telefonul cu “slide to power off”
  4. l-am bagat in DFU (3 sec POWER, 10 sec POWER+HOME, 10 sec HOME)
  (AICI INTRA AUTOMAT IN ITUNES – EU AM IESIT DIN ITUNES)
  5. am dat BACK in “redsn0w” ->jailbreak->(aici am lasat bifat Cydia – cu toate ca-l aveam instalat) si am bifat in plus “DOWNGRADE BASEBAND”. dupa care NEXT
  6. isi face el treaba… blabla… si porneste telefonul EXACT CUM ERA INAINTE
  7. verific baseband. e OK, este 05.13.04.
  8. bag cartela. bag pinu. NO SERVICE.
  9. intru in setari->airplane OFF! (ii dau ON, dupa care OFF). NICI O SCHIMBARE!
  10. intru in setari->general->reset (jos de tot)->RESET NETWORK SETTINGS – isi da restart. NICI O SCHIMBARE.
  11. reactivez WIFI (ca era resetat), bag parola de la WIFI.
  (precizez, inca NICI O SCHIMBARE, acelasi NO SERVICE !)
  12. deschid CYDIA->search si instalez MOBILESUBSTRATE (nici o schimbare)
  13. tot din CYDIA -> search si instalez ULTRASN0W FIXER (nici o schimbare)
  14. tot din CYDIA->search si instalez ULTRASN0W 1.2.7. se instaleaza si da eroare “CANNOT ACTIVATE…. “. dau OK, dupa care “RESPRING” sau asa ceva
  MINUNE!!!! scrie “searching…..” ->>>>>> ” ORANGE ” !
  atentie, pasul 13.! adica dupa MOBILESUBSTRATE, instalati ULSTRASN0W FIXER, apoi ULTRASN0W.

 • lucsarib

  @aka Am iphone 3gs MC131KS si eu nu pot face downgrade baseband…. e drept nu am lasat cydia bifat am bifat doar downgrade baseband . la mine flashing baseband nu se incarca decat jumatate apoi restart si…. SURPRIZA 06.15.00 tare nu??? Poate un update redsn0w rezolva problema asta

 • Dori

  Se auzea de o noua versiune si pentru cei la care nu merge downgrade-ul. Nu se mai aude nimic?

 • Nu si-a primit MuscleNerd iPhone-ul pe care sa testeze.

 • adrian

  am un iphone 3gs
  version 4.1
  firmware 06.15.00
  serial number 870251xxxx
  merge sa fac modificarea ?

 • weeherb

  am urmat tutorialul pas cu pas, dar dupa ce selectez de acolo: install cydia si downgrade ipad baseband, porneste telefonul dupa 2-3 minute iar in redsn0w ramane scris ‘exploiting with limera1n’ bara de incarcare plina si atat..
  de ce se intampla asta si cum as putea sa o rezolv ?

 • Repeta procesul pana merge.

 • strainu

  daca pun baseband de ipad pe un 3gs o sa mai mearga wi-fi-ul? dar gps-ul?

 • alex

  incercat de cel putin 5 sau 6 ori si raman tot la baseband 6.15 si in plus nu reusesc sa rezolv “No Service” cu toate ca am instalat in ordinea asta: MOBILESUBSTRATE, ULTRASN0W FIXER, ULTRASN0W. stie careva vreo solutie ?

 • mIcRoB

  f tare, bv de tutorial mie mi-a iesit din prima, ms mult celor care m-au ajutat.

 • sandu

  ALEX<= salut, da-i restore cu orice versiune de soft,dupa care la jailbreak ii da-i install ipad baseband si dupa aia instalezi ultrasn0w si gata.no service fix !bafta!

 • giorgiel

  Mai baieti vedeti ca a aparut versiunea b2 a redsnow

 • Pingback: redsn0w 0.9.14 beta 2 rezolva problemele downgrade-ului de baseband pentru iPhone 3G/3GS, introduce functia DFU IPSW | iDevice.ro()

 • dmoomd

  merge super

 • Levi

  Am iPhone 3G 16Gb Black, IOS 4.1 BB 6.15, Carrier Bundel 8 am probleme cu semnalul, (confirmare in service telefonul este bun, probabil exploziile solare) procedura de mai sus ar rezolva problemele de semnal? Numai ca si fratele exact asa iPhone are cu IOS 3.1.3 Carrier Bundel 5 si la el tot e brici. Rog sa ma ajutati

 • O poti incerca, dar nu ai garantata rezolvarea problemei.

 • Levi

  Chiar acuma am vrut sa-l incerc, si imi apare pe ecran ” it will be used for the rest of this redsn0w session” acest mesaj dupa ce am seletat ipsw 4.1

 • Da, pai il foloseste pe ala pentru jailbreak, nu pentru altceva.

 • energising

  Salutare.
  Am un iPhone 3GS cu ios 4.2.1. Nu pot face downgrade de baseband deoarece redsn0w 0.9.14 beta 1, si redsn0w 0.9.14 beta 2, nu recunoaste ios-ul 4.2.1.
  Am incercat sa fac restore la ios 5.1.1 dar itunes da eroare 1600 si nu pot trece de ea, nici macar cu iREB.
  Doua intrebari: nu se poate face downgrade de firmware pe ios 4.2.1?
  cum fac restore la baseband de ipad, normal prin itunes cu firmware curat sau trebuie sa fac iar custom ipsw prin sn0wbreeze, tot cu optiune de baseband ipad.
  multumesc.

 • Levi

  La mine Not Working deloc

 • dentistu21

  Salutare tuturor. Observ ca e ok explicat tutorialul, as avea nevoie de o idee de ajutor. Am un 3GS bb de ipad 6.15, iOs 4.1, sn xx022. Evident ca nu merg pushurile si gpsul. As putea incerca sa aplic ce e in tutorial? Daca da, trebuie sa fac ceva restore sau salvare inainte in cazul in care voi intampina ceva probleme, sa-l readuc in starea asta? Are Cydia pe el, shsh de la 4.1 la 5.1.1, ultrasn0w 1.2.7. Daca reuseste figura asta as putea upgrada softul la 5.1.1?. Va multumesc din suflet pt ajutor anticipat si va doresc numai bine. Mentionez ca sunt un super incepator in ale iphone-ului, si as avea mare nevoie mai ales de gps.

 • dani

  salut am incercat shi e kestia asta dar ramane blocat la waaiting for reboot shi nu se intampla nimic.ce e de fc?

 • Incerci iar.

 • dani

  salut am tot incercat dar nu merge telu ramane dupa ce ii dau enter dfu mode isi face reboot shi ramane pe un fond negru mai deschis shi nu se intampla nimic.telu e 3g model-MB489FB serial-84921…….fac eu ceva gresit sau e modelul care nu merge?

 • dani

  salut ms pt tutorial a mers din prima doar ca am avut ceva probleme cu cablu shi de aia nu mi-a mers ms mult

 • energising

  salutare.
  nu reusesc sa fac restore la ios 5.1.1, de la ios 4.2.1 la uin iphone 3gs. imi tot da eroare 1600 si 1604. imi poate da cineva un sfat cum sa fac restore la un iphone 3gs cu baseband ipad? nu am cartela de activare. trebuie sa fac restore tot cu ios modificat in snowbreze? aceleasi erori le da itunes chiar daca il trec prin ireb

 • liviu

  Daca nu va reuseste cu aceasta versiune beta b1, atunci o sa va mearga cu a doua versiune beta b2. E bine de stiut ca ca:
  -versiunea b2 se instaleaza cu succes chiar daca v-ati jucat deja de 10 ori pe acel telefon
  -dati doar downgrade de baseband ipad, fara instal ipad b.b.
  -la unii o sa reuseasca din prima la altii nu. La cei cu nu o sa vedeti in informatii ca wifi nu este disponibil, ca bluetooth nu are mac si ca nu e nici o retea gasita pe provideri telefonie. Solutia e simpla : dati telefonul in DFU mod pt a doua oara consecutiv si bibati din nou, ca si prima data data , apoi procesul se reia identic.
  -cand telefonul rebooteaza veti observa ca are noua versiune de firmware 05.13.04 instalata
  -daca aveti 5.1.1 instalat pe iphone, atunci:
  a) reinstalati mobile substrate
  b) instalati fixxer pt redsn0w
  c) instalati din nou redsn0w
  Dupa restart totul devine ok.
  Multumim inca o data celor ce s-au gandit la vechiturile noastre de 3GS.

 • @energising: Scoate din fisierul hosts al Windows ip-urile care duc catre serverele lui saurik.

 • Alex

  Ms zaone…a mers din prima pe un 3gs..cu tot cu retea si acum vin de pe balcon..gps ok!
  Multumim foarte mult! Sanatate.

 • am facut downgrade,il vad 5.13, dar gps ul tot nu merge decat pe internet
  mai tb facut ceva dupa downgrade?
  merci

 • Da un reset network settings.

 • dentistu21

  salutare. am reusit sa schimb bbul de la 6.15 la 5.13.04. Gpsul merge insa pushurile nu. nici viberu nici whatsapp le-am reinstalat imi cere sa conectez la itunes si imi zice ca nu are acces la net si sa vad setarile. Ce ar trebui sa fac sa mearga iara si mai ales ma mai intereseaza dak vor merge pushurile cand aplicatiile sunt in background? Va multzumesc pt ajutor

 • am dat reset la network settings si tot nu vrea.
  ma localizeaza la cateva sute de metrii (poate sa fie triangulare de la vodafone )iar daca ii dau o ruta zice ca nu sunt conectat la internet.
  altceva mai e de resetat ,de instalat?
  merci mult zaone

 • Alexu

  A mers totul ok pe un 3gs din 2009 luna 59!

 • Razvan F

  Foarte util tutorialul! Felicitari!
  Vreau sa fac niste comentarii totusi, pentru cei care aveau instalati fake 4.3.3 nu o sa funtioneze decat dupa de faceti o reinstalare la IOS 🙂 , daca il desinstalati din cydia la IOS a sa vedeti N/A. Oricum eu va recomand sa faceti procedura pe un firmware curat.

 • Anonymous

  cum pot sa fac un upgrade la un iphone 3gs la ios 5.1…..iar cand ajung la activarea iphone-ului imi spune ca nu se poate face deoarece serverul este indisponibil

 • cata

  buna!
  eu am reusi a mers totul perfect multumesc zaone si celor de la idevice
  am un 3gs 5.1.1 nr serial 88921
  multumesc !!!!!!

 • Toni

  salut , mie nu imi merge , de la baseband-ul de ipad , (06.15.00) am intrat in redsn0w , extras , select ipsw , dupa am fost la jailbreak , am bifat downgrade ipad baseband si acum vad ca nu mai am nici un baseband … ce e de facut?

  Am incercat sa instalez iarasi baseband-ul de ipad , dupa sa ii dau downgrade si tot nu a mers… am serial 88012 …

 • Toni

  Si inca ceva , daca scot ultrasn0w , telefonul e blocat in orange ro , si daca bag o cartela orange nu mi-o citeste fara ultrasn0w… ce e de facut?

 • Nu poti face decodare fara ultrasn0w.

 • Toni

  Nu ma refer la asta , io am si o cartela de orange si daca scot ultrasn0w din cydia si bag cartela de orange imi zice no service…

 • Toni

  Am rezolvat cu baseband-ul , dar cu “no service ” nu pot sa ii dau de cap… … repet , am cartela de orange si telefonul e blocat in orange… si nu imi citeste cartela..

 • Flo

  E normal ca ecranul telefonului sa fie negru fara sa imi arate nimic in timpul procesului de downgrade?

 • 3gs 4.3.1

  Va rog sa ma ajutati. Am un 3GS, ios 4.3.1 cu SN xx1171 si bb 05.16.02, cum pot sa-i fac unlock ?

 • Instalezi baseband de iPad si faci downgrade la 05.13.x.

 • 3gs 4.3.1

  multumesc.
  nu eram sigur de SN

 • KallaS

  nu sunt sigur ce sa raspund la “Is this newer ( fixed ) model”. si nu reusesc deloc sa fac downgrade, daca ii dau yes ma duc pana la downgrade incepe procesul cand intru la informatii tot acelasi firmware, si am incercat de mai multe ori, Daca raspund cu nu la fixed model cand incepe procesul la 2 secunde se opreste si spune ceva ca nu ar fi tethered si nush ce si nu am decat back si cancel, nextul fiind blocat. Daca ma puteti ajuta cumva…?

 • KallaS

  ah… am uitat sa mentionez ca ma ios 5.1.1 si baseband 6.15.00

 • adrian V

  salutare am o problema , incerc sa fac downgrade de la 6.15 dar problema e ca , la select ipsw pun ios 3.1.3 si zice ca nu functioneaza cu acest ipsw. App iphone 3G ios 3.1.3 .
  Solutiiiii ????????

 • Incearca sa alegi un ipsw mai nou atunci.

 • Alin

  Salut! Sunt nou pe site, am incercat sa fac downgrade de la bb 06.15.00. Procesul s-a terminat fara nicio eroare dar bb a ramas neschimbat. Ce as putea face in aceasta situatie? Va multumesc anticipat!

 • Ia versiunea beta 2.

 • Alin

  O sa incerc. Mersi pentru sfat! O seara buna!

 • Dexter

  Salut!
  Am iph 3GS, IOS 4.1 (8B117), model MC131FB, serial 86929KHZ3NP, firmware modem 06.15.00.
  Bine-nteles ca nu pot folosi GPS-ul.
  Doresc sa fac downgrade la baseband-ul 05.13.04, implicit restabilirea functiei de GPS.
  In acelasi timp as vrea sa trec pe un IOS avansta, peste 5.
  Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
  Multumesc f. mult!

 • Pai ai tutorialul de downgrade. Ideal ar fi sa faci intai restore la versiunea de iOS pe care vrei sa ramai si abia apoi sa faci downgrade de baseband.

 • Dexter

  Va multumesc ptr tutorial. Am reusit fara probleme sa fac downgrade la versiunea baseband-ul 05.13.04. Acum sunt posesorul unui Iph cu GPS :-).
  O intrebare as mai avea.
  Am pe Iph IOS 4.1 (8B117) si ma gandeam sa fac un upgrade la versiunea 5.01.
  Ce avantaje sau dezavantaje as avea si ce implica aceasta, mai precis cum se face.
  Nu as vrea sa-mi fac ko Iph tocmai functional.
  Multumesc anticipat!

 • larisa

  pe 3.1.3 nu functioneaza? dupa ce dau select ipsw, imi spune that ipsw is not supported by this version of redsn0w

 • Nu prea, iti trebuie ceva mai nou.

 • larisa

  ok. o sa pun 4, desi mi se pare ca se misca mult mai bine cu 3.1.3. mersi pt informatie

 • Dan

  Salut! Am o problema… am urmat pasii dar dupa ce scrie Done, normal ar fi fost sa imi apara ceva pe ecranul telefonului, cum ca se instaleaza… la mine nu apare nimic… nu este inchis ecranul, pare deschis dar este negru.. any ideas? merci mult (3G, 4.2.1, 06.15)

 • @Dan: Refa procesul.

 • Dan

  Zaone, am incercat de vreo 5 ori… alte idei? 🙂 cat trebuie sa astept pana incepe sa instaleze pe telefon? eu am stat cam 10-15 minute fara sa faca nimic… merci!

 • Incearca cu redsn0w 0.9.14 beta 2.

 • Dan

  Am incercat cu amandoua… nicio diferenta…

 • daniel

  NU AM SEMNAL SCRIE NO SERVICE

 • @daniel: Ai instalat si ultrasn0w?

 • daniel

  AM INSTALAT EXACT CA IN TUTORIAL AM SI DEZISTALAT TOT NU VREA SINGURA SOLUTIE A FOST SA MA INTORC LA 6.15 SI ACUM AM SEMNAL AM REPETAT IAR TUTORIALUL SI TOT ASA FACE NO SERVICE VREA NUMAI CU 6.15

 • Ia versiunea beta 2 a redsn0w de aici : http://blog.iphone-dev.org/post/26534086824/baseband-freedom Repeta procesul dupa asta.

 • daniel

  TOT ASA FACE

 • Inseamna ca undeva nu procedezi corect. Se face sau nu downgrade-ul de baseband?

 • daniel

  DA SE FACE IMI APARE 5.13.04 DAR NU IA SEMNAL DELOC

 • Reinstaleaza mobilesubstrate din Cydia, reseteaza iPhone-ul, reinstaleaza ultrasn0w, reseteaza iPhone-ul si trebuie sa mearga.

 • Gabiel

  Buna.. Am un iphone 3gs si vreau sa merg cu el la garantie pentru ca am o problema cu el .. Chestia e ca are facut jailbreak si are bb de ipad.. Daca ii fac restore direct din itunes mai pot sa il decodez dupa? Ce se intampla cu bb?

 • Pai de ce nu ii faci downgrade?

 • Gabiel

  Cum? Sa raman fara jailbreak..si cu bb decodabil

 • Nu ai cum sa faci decodare fara jailbreak.

 • Gabiel

  Nu ai inteles.. Eu vreau sa raman cu telef fara jailbreak pentru garantie.. Si dupa ce il repara sa ii pot face jailbreaku iar si decodarea

 • Atunci fa-i downgrade-ul de baseband, altfel ar putea sa iti invalideze garantia.

 • Gabiel

  Ok.. Probabil ca m-am exprimat gresit .. Deci jailbreak’ul il am facut deja..garantia nuu il repara daca are jailbreak.. Acum eu vreau sa am telefonul fara jailbreak .. Cum fac asta?

 • Marius

  Buna.. De la baseband 05 20 03 pot trece la 06 15 00 ?

 • Da.

 • @Gabiel: Nici daca ai baseband de iPad nu e sigur daca ti-l repara, chiar daca nu ai jailbreak. Scapi de jailbreak prin restore, dar eu iti recomand sa faci downgrade de baseband inainte.

 • Gabriel

  Mersi Zaone! 😉

 • George

  Salut Zaone, am si eu o intrebare, ai idee cum pot debloca un iphone 3gs cu baseband 05.16.05, am tot citit tutoarialele tale dar din punctul meu de vedere nu gasesc nimic ok. primele cifre din serial number sunt 87925.

  Multumesc anticipat.

 • Se poate face update la baseband de iPad si downgrade la baseband decodabil. cauta tutorialul mai nou.

 • George

  Din pacate nu reusesc sa gasesc tutorialul mai nou daca esti bun sa ma ajuti cu un link ar fii superb. ideea e ca inteleg ca baseband-ul de ipad nu poate fi instalat pe device-urile care au serialul mai mare de xx134 si al meu e xx925 chair daca telefonul e cumparat undeva in 2009.

 • STeve

  Salut am reusit sa-i downgradez bb dar problema e ca e inca tethered am ipsw 4.2.1. (8c148a) va rog chiar vreau sa scap de treaba asta. Aici o poza cu informatile 3gs-ului : http://www.2shared.com/photo/BCLskAdI/poza_002.html

 • Cum adica inca e tethered? Ce anume e tethered? Pe iOS 4.2.1 nu exista tethered jailbreak.

 • STeve

  Adica daca raman fara baterie trebuie sa ajung acasa sa-l deschid cu redsnow. (Just boot tethered)

 • Natanael

  Am o intrebare, daca imi fac downgrade la baseband e posibil sa imi apara “No service” ? Multumesc anticipat ! ( am un iPhone 3GS cu iOS 5.1.1 )

 • STeve

  O solutie @zaone ???

 • Anghel

  Buna. Am un iphone 3gs. Am instalat pe el baseband 6.15.00. pot sa fac downgrade daca am serialul xx945? Am citit in tutorial ca se va strica permanent daca serialu ar fi mai mare de xx134.

 • Cauta tutorialul despre beta 2.

 • STeve

  Zaone, mie tot nu mi-ai dat un raspuns. Te rog frumos sa-mi spui si mie ce pot face sa nu mai trebuiasca sa-mi deschid telefonul cu redsnow chiar si acum dupa ce i-am facut downgrade-ul.

 • Anghel

  Pot sa fac downgrade de la baseband 6.15.00 daca serialul este xx945. Pe telefon este instala baseband 6.15.00 si vreau sa scap de acest baseband. Se poate?

 • dodo

  Dupa multa bataie de cap am reusit si eu…MULTUMESC MULT pentru tutorial :)…God bless you! ;)…

 • Andrei

  Salut!…Ma scurma si pe mine problema baseband-ului, deci am luat masuri!:)) So…am luat 3GS-ul,am facut downgrade-ul ca la carte, a mers totul perfect, fara eroare…am obtinut noul baseband fara probleme…functioneaza in retea pe operator de telefonie fara probleme si pe 3G, functioneaza functiile de localizare, insa semnal GPS pe Navigon tot nu are…sau prin “va merge GPS” am inteles eu gresit modulul la care se referea postul!?…Solutii?…

 • Dragos

  Redsnow face figuri… Dupa ce dau downgrade la baseband imi zice sa astept ca restul procesului are loc pe iPhone insa nu se intampla nimic, iphoneul rămâne cu ecranul negru iar daca țin butonul power apasat , imi deschinde telefonul exact cum era inainte. iPhone 3G iOS 4.2.1 nuj mă gandesc ca e de la pc?

 • marcelinio

  Buna ziua,
  am un iphone 3GS,
  software version 4.3.2(8H7)
  serial number 88010FRT3NS
  model MB718LL
  firmware modem 06.15.00
  nu functioneaza gps-ul
  cumparat si facut jailbreak in SUA
  pot sa fac downgrade daca am serialul de mai sus?

 • Droid.

  salut.am facut downgrade de baseband..iar acum nu-mi gaseste semnal.la wifi imi spune “nu exista wifi”..ma poti ajuta?

 • unlimiteadstyle

  am o mare nelamurire daca ma poate ajuta si pe mine cineva..
  am un iphone 3g la care sa facut update de soft la 4.2.1 si automat update baseband
  eu acum am facut downgrade la 3.1.3. si update la baseband de ipad ….
  si am vazut ca a aparut acum…. redsn0w 0.9.14 beta 1.. care face downgrade la baseband la 5.13.04 … singura problema e ca atunci cand pornesc redsn0w si dau la select ipsw si aleg ipsw de 3.1.3 descarcat din tabel.. imi da eroare ca versiunea asta de redsn0w nu suporta nici ipsw 3.1.3 nici 3.1.2 …

  cum pot eu incarca ipsw 3.1.3 (versiunea asta o am acum pe iphone) ca sa pot face downgrade la 5.13.04 …si jailbreak in aceasi timp

 • @unlimiteadstyle: Fa update la 4.2.1 si utilizeaza-l pe ala pentru downgrade de baseband. Dupa aia cu un custom ipsw poti reveni la 3.1.3 cu baseband-ul 05.13.x.

 • Birooo

  mia mers din prima downgrade aam ios .421 zimi te rog cumfac cu semnalul …nu am nimic instalat pe el
  doar am facut downgrade

 • Instalezi ultrasn0w din Cydia?

 • Mariurs

  Multumesc! Am urmat instructiunile si a mers fara probleme!

 • Pingback: iOS 6 - situatia unlock-ului pentru iPhone | iDevice.ro()

 • mutumesc a merg grozav

 • alecs

  salut.am iphone 3g cu 4.0 pe el.cand dau sa selectez ipsw.imi da ca nu recunoaste.

  am cam aceasi problema ca zaone,.am incercat sa fac update la 4.2.1 dar nu merge,fiind basband 06/15/00 nu-mi da voie.a ramas blocat pe 4.0

  vreo solutie ?

 • alecs

  aceasi problema ca unlimiteadstyle ,scuze

 • Poti face update la 4.2.1, iti da eroare 1015 la update, il scoti cu recovery fix, dupa aia urmezi tutorialul.

 • eu

  am resusit la fac downgrade fix ca in turorial. numai ca la igo la fel este.. cautare semnal gps si asa ramane.

 • Dar ai baseband-ul ala nou?

 • Petru

  salut @zaone …. am un 3g cu 4.1 si bb de ipad(6.15.00)cu care mia facut cineva unlock…asi vrea sa urc la 4.2.1 …cum sa procedez ?

  1 -fac downgradea la la 06.15.00 la 05.13.00
  2 -fac un custom ispw cu versiunea de 4.2.1 si preserving baseband
  3 -instalez redsnow di mobile substrate

  va functiona ?? ….nu vreau ca telu sa devina o caramida 😐 asa ca te rog ajutama

  Ps: daca gresesc imi poti spune tu pasi:D

  MSS ANTICIPAT

 • @Petru: Pana la pasul 3 e ok, dupa ce instalezi acel custom ipsw cu baseband pastrat, instalezi mobilesubstrate din cydia si apoi ultrasn0w.

 • Horatiu

  Buna!Am un Iphone 3Gs Soft actual 6.0 as vrea sa trec la 5.0 daca se poate!!!Firmware 05.16.07!!As vrea sa stiu ce tutorial sa urmez!!Multumesc

 • Thor

  Salutari. Am un Iphone 3GS, varianta de 8GB cu firmaware 06.15.00. Pot instala Ios 5.1.1 ? Daca se poate, ce pasi trebuie sa urmez ca sa-l fac sa functioneze?

  Mentionez ca sunt incepator..

  Multumesc anticipat!

 • Ai SHSH?

 • Thor

  In Cydia imi spune ca e compatibil 5.1.1. Momentam am iOS 4.1 si nu-mi merg multe aplicatii.

 • eu

  da am basebandul nou.. dar tot la fel ramane blocat in cautare semnal gps.

 • Horatiu

  Nu Am SHSH salvat:D ce sa fac??

 • Horatiu

  Nu Am SHSH salvat:D ce sa fac?? si nu a fost facut is niciodata jailbreak

 • ursu

  salut! ajutor va rog sint incepator , am un iphone 3gs ios 6 cu baseband 05.16.07 asta scrie in redsn0w dar cand aprind iphon-ul imi spune “nu este instalata nicio cartela sim si trebuie configurat mentionez telefonul este blocat pe swiss com (elvetia) se poate face ceva ?/ pls help ca’l sparg 🙂

 • serbanfd

  salut ! am un iphone 3g cu baseband 06.15.00 cu ios 4.0 si vreau sa i fac update la 4.2.1 cum pot face asta ? mentionez ca nu ma intereseaza functia gps , vreau doar sa l fac sa functioneze mai bine ,multumesc anticipat !

 • Doru Brad

  Salut, am 5.1.1 cu baseband de ipad. Vreau sa fac downgrade folosind tutorialul. Intrebarea mea este: pierd tot ce este pe telefon (daca nu bifez optiunea Cydia)?

 • Anonymous

  salut am un IPOD nano si a ramas blocat aprins ca incarca bateria dar e deconectat curent ma poate ajuta cn?

 • reed

  salut..pt 3g am urmat toti pasii.Am downgradat..am ramas fara semnal.am reinstalat substrate-ul si ultrasnow… am dat restart….tot nu am semnal.mentionez ca am firmware-ul 05.15.04.vreun sfat va rog?

 • cristian

  salut,eu am reusit sa-l blochez,nu mai zice ,nu mai face nimic…

 • daniel

  eu am la 3gs 881495 se poate pune 6.15?

 • adrian

  te rog sa ma lamuresti daca un 3gs cu bootroom nou si 05.16.07 jb unth.5.0.1 poate fi deblocat_chiar si numai pe vodro.multumesc

 • Decodare permananenta, platesti zeci/sute de euro, am scris in atatea articole ca m-am plictisit 🙂

 • adrian

  multumesc de raspuns mai astept cine stie poate apare ceva la anu!sarbatori fericite!

 • minimally

  zaone daca am un 3gs cu ios 3.1.3 pot sa-i pun 5.1.1 ?

 • @minimally: Cu un custom ipsw si SHSH-uri, da.

 • minimally

  si ios 6.0.1 pe 3GS poate fi facut neverlocked cu ultrasnow ?

 • Well, ultrasn0w nu e oficial compatibil cu 6.0.1, doar daca-ti merge ultrasn0w fixer-ul.

 • minimally

  si pe ala de unde il iau ?

 • Am scris un articol cu link catre repo.

 • krysty

  sal,am un iphone 3gs 4.1 baseband 6.15.00 bootrom nou.o intrebare poate stupida pt uni dar am cautat si nu am gasit raspunsul.ce bootrom am nevoie pt a face upgrade sau downgrade.pot sa trec la ios 5 sau 6?am nevoie de bootrom vechi sau nou?pot sa fac downgrade de bootrom?ms

 • morandi

  salut…daca am pe un 3gs soft 4.1 cu baseband 06.15.00 el fiind decodat momentan cu ultrasnow…pot sa ii dau update la ios 6.0.1 si apoi sai fac downgrade sai instalez ultrasnow si sa pot utiliza orce retea?multumesc anticipat

 • @morandi: Nu te chinui cu ultrasn0w pe 6.0.1, sunt oameni care s eplang ca nu le prea merge.

 • morandi

  Atunci ce versiune mai noua as putea pune ca sa mearga corect si sa functioneze bine , astept raspuns , multumesc .

 • horias

  salut!! am iphone 3g 3.1.3 baseband 6.15.00 si vreau sa fac downgrade de baseband. problema este ca atunci cand lansez Redsn0w 0.9.14b2 da eroare 127!??
  Pe calc. am Windows 7…

 • Mihai P

  Am gacut o gafa si acum am BB 05.16.08.pe iOS 6.1 ( iphone 3GS) , cum il mai pot decoda? Nu conteaza daca voi avea BB de iPad. Multumesc

 • JohNNy

  Zaone , am un 3gs 6.1 bb: 05.16.08
  Ii pot face unlock sa imi citeasca cartela orange ?
  Si daca da , cum ?

 • Pui baseband de iPad si faci unlock.

 • ionut

  Transfering control to jailbreak…dyld: code signiature for shared chace faild with errno=7

  Cum pot rezolva problema asta?!

 • ionut

  asa ceva cum pot rezolva?! ca nu mai inteleg, nici unu din redsn0w nu accepta ipsw 6.1, ce pot face ca totusi sa dau downgrade?!HELPPPP

 • Thomas

  zaone am un 3gs ios 4.1 baseband-ul 6.15.00 ce ios imi recomanzi sa mearga bine si un tutorial thx!

 • ipad.iphone3gs

  @zaone am descarcat ultima versiune de redsn0w dar cand ajung sa d au select ipsw imi da o erroare gen: that ipsw is not supported by this version fo redsn0w… a un iphone 3gs pe ios 6.1 neacctiviat si baseband 06.15.00…. Ce sa fac????????

 • eugen

  la fel patesc si eu,nu stiu ce sa i mai fac!!!!

 • nohy

  Am un 3gs si am facut upgrade cu iTunes la 6.1.2. Nu am salvate shsh-uri, am verificat u tiny. Versiune firmware 6.15 si vreau sa ii fac downgrade cu redsnow la 5.1 pentru a-l putea decoda cu ultrasnow. Am facut jailbreak cu redsnow, am cindya instalt dar nu reusesc sa fac downgrade im apare mesajul : downgrade baseband failure. Ce pot face ?

 • Cipy

  Am un iphone 3gs cu imei 012029002464423. si vreau sa aflu pe ce este blocat?
  Am si baseband 06.15.00 cu ios4.1, pot sa pun alta versiune de ios(5.1 sau 6) si sa-i schimb basebandul??
  Multumesc!!!

 • vali

  decodare pt un 3gs cu 6.1.3 este posibila cu downgrade la baseband de ipad?

 • cj96zdr

  Am un iphone 3gs cu firmware 6.15.00 si versiune soft 6.1.3, recent am facut decodare oficiala la Orange, acum telefonul nu se poate activa, am incercat sa fac downgrade la 05.13.04 la fel ca si in tutorialul de mai sus dar in redsn0w imi da mesajul waiting for reboot.Stie cineva vreo solutie.Multumesc

 • shtormm

  461. cj96zdr . redsn0w si “waiting for reboot” am asteptat si eu 40 min, pina nu l-am pornit, sa pornit si tot nimik, l-am bagat in DFU mode din nou, si procesul a continuat

 • Alex

  Salut, am un 3gs cu 5.0.1 si Firmware 05.13.04. As incerca sa ii pun 6.1.2 dar astept o parere de la voi. Telefonul a fost blocat in orange si unlock facut cu redsn0w. Merge si gps-ul.
  Ce ziceti, sa ma apuc sa-i fac operatiunea, o sa mai pot sa-l folosesc in cosmote daca ii fac downgrade baseband si unlock cu redsn0w?

 • Petru

  am numarul serial 85948qkm3np pot sa fac downgrade baseband-ului 06.15.00?

 • Soryn

  @ Alex. Daca ai blobs salvate pt. 6.1.2 din cydia, mai poti face restore. Daca nu, ultima versiune pe care o poti pune este 5.1.1

 • Dan Lazat

  Salut. Am un iphone 3GS cu iOS 4.2.1 si am facut ca in tutorial, acum am baseband 05.13.04, a mers perfect treaba 🙂 insa vreau sa-i fac update la iOS 6.1.2.
  Vreau sa stiu si eu daca:
  1. daca pot sa-i previn update-ul la baseband
  2. pot sa-i fac unlock cu ultrasnow
  MULTUMESC. astept raspuns:)

 • kdl#

  Salutare. Am un iPhone 3GS si doresc sa ii instalez acest iPad basseband pentru a-l decoda. Am urmat toti pasii de mai sus pana cand redsn0w ramane blocat la “Waiting for reboot” . Zaone, putin ajutor te rog? Am ultima versiune de resn0w si itunes instalate si windows 7, in cazul in care conteaza.

 • kdl#

  Sa fac downgrade la basseband doresc, am gresit. *

 • Florin

  Problema mea este că nu am WI-FI (No WI-FI – pe fond gri și nu pot să fac nimic). Nu mai funcționează WI-FI de când am pus IOS 4.2.1 cu baseband 06.15.00. Am făcut downgrade baseband-ului de la 06.15.00 la 05.13.04 dar degeaba. Am pus mai multe IOS-uri cu baseband-ul 05.13.04 dar tot nimic. Momentan am un iphone 3G cu IOS 4.0.2 si baseband 5.13.04, jailbreak făcut cu redsn0w 0.9.4. Ce părere aveți?

 • Petru

  Am un Iphone 3gs si numarul serial care incepe cu 85948****** pot sa fac downgrade baseband-ului 06.15.00 pina la 05.13.04? Va rog sa raspunda doar cei care pricep..multumesc apticipat

 • RezoX_

  am un 3gs de 32gb cu baseband 05.13.04 si soft 4.1 si as vrea sa bag ios 6 sau 5.1.1

 • CroCo

  Multam fain. Am reusit sa fac downgrade de la 06.15.00 la 05.13.04 fara nici cea mai mica problema.

  PS: iPhone 3GS (32 GB) iOS 5.1.1 .

 • kady

  Salutare, am un iphone 3GS cu iOS 4.1 BB-ul a fost 06.15.00 si am facut pasii din in tutorial, iar acum am baseband 05.13.04. a mers si functioneaza perfect treaba, n-am avut nici o problema nici cu semnalul la sfarsit.
  am o alta problema insa: in Cydia la TSS Center apare IOS 6.1.3 si 4.1. inseamna ca nu pot sa fac update la 5.1.1? ms mult

 • @kady: iOS 6.1.3 este ultima versiune disponibila pentru iPhone 3GS.

 • kady

  @zaone: stiu asta, numai la SHSH bloobs apare numai 4.1 si 6.1.3. asta inseamna ca numai pt astea pot sa fac up/downgrade? ca la 6.1.3 nu vreau pana cand nu apare untethered JB la ea.

 • Viorel

  Salut,

  Va rog frumos sa ma ajutati cu instructiuni. 3GS luat de la orange romania, a fost jailbrak pe 5.0.1 si pentru ca am vrut sa scot jailbreak a fost updatat la 6.1.3. din momentul ce am dat update a ramas pe searching… sau no service si nu putea fi activat. In incercarile mele am reusit sa-i fac un tethered jailbrak la 6.1.3 dar nu e solutia care o vreau. Rog instructiuni pentru al face ca si cum a iesit de la orange ro sa pot folosii doar cartele orange. BB 06.15.00 imei 012267009730301

  Multumesc!

 • Agu

  Salut, am un 3gs ios 6.1.3 cu update facut in itunes fara sa salvez SHSH, jailbreak tethered, baseband 06.15.00.
  Vreau sa stiu, pot sa fac downgrade la baseband 05.13.04.ca apoi sa pot sa fac jailbreak untethered?

 • IonitaDaniel

  A mers perfect pe 3GS ios 4.1 ! Initial am avut 06.15.00 baseband , am urmat tutorial si acum am 05.13.04

 • emil-

  va rog ajutatima si pe mine 🙁 am instalat tot cydia merge perfect initial am base de 15.13 si cand am instalat cydia am bifat si instal baseband ipad pt ca cydia nu mergea pe 15.13 si am trecut la 6.15 sa pot instala cydia .acum problema e ca nustiu cum sa instalez baseband 05.13 sau 05.12 pt a imi merege decodarea cu ultrasnow.ajutatima si pe mine cum sa descarc sau sa instalez baseband 05.13 sau 05.12 .multumesc anticipat 🙁

 • Pingback: Decodare iPhone - situatie actualizata | iDevice.ro()

 • Monica

  Am un iphone 3gs i am dat restore din itunes de la 3.1 la 6.1.6 a ramas basband de 6.15.00 la fel mentionez ca e codat dar nu stiu in ce retea si i am dat jaibreak cu redsn0w merge perfect dar nu am semnal la cartela desi in informatii cartela sunt trecute datele!!! Ma poti ajuta ce trebuie sa mai fac ca sa mi recapat semnalul dar sa raman la ios 6.1.6. Multumesc!!