Aplicatia Maps din iOS 6 va permite utilizatorilor sa faca check-in-uri folosind reteaua Yelp

  Functionalitatea aplicatiei Maps din iOS 6 nu se va rezuma doar la ceea ce ne-a prezentat Apple in cadrul WWDC 2012, deoarece optiunea de a face check-in-uri prin Yelp va fi disponibila in toamna sau poate chiar mai devreme. Cei de la Bloomberg sustin ca in Xcode-ul oferit de Apple pentru iOS 6 exista screenshot-uri care denota faptul ca utilizatorii isi vor putea partaja locatia direct din aplicatia Maps folosind reteaua de socializare Yelp. Deocamdata utilizatorii isi pot partaja locatiile doar prin Mail, Messages, Twitter sau Facebook, insa Apple pare sa fie dornica de a genera o relatie tot mai stransa cu Yelp. Aceasta functie este importanta deoarece Yelp are o baza de date foarte mare cu business-uri din America de Nord, utilizatorii putand partaja locatia localului in care se afla, Yelp oferind informatii detaliate despre acel business.

Mobile check-ins use the GPS capability in smartphones to let users share what local businesses or events they’re visiting. The feature can show how many other people have checked in at a location, whether those individuals are friends, and can publish users’ whereabouts through social-networking services such as those operated by Facebook and Twitter Inc. Yelp is ramping efforts to attract local advertising, which made up 70 percent of revenue in 2011. Check-ins are used by 18 percent of adult smartphone owners, the Pew Research Center found earlier this year.

  Reteaua Yelp este utilizata pentru a permite utilizatorilor sa caute locatii in America de Nord folosind Siri, in curand aceeasi functionalitate va fi disponibila in mai multe tari de pe glob, dar Romania pare deocamdata sa fie data uitarii. Nu m-ar mira ca noua functie a aplicatiei Maps sa nu functioneze chiar atat de grozav in Romania, insa ramane sa vedem daca Apple o va include in viitoarele versiuni beta ale iOS 6.