O companie chineza care fabrica produse chimice sustine ca Apple ii incalca un trademark referitor la denumirea Snow Leopard

  Desi pare greu de crezut, o companie care fabrica in China produse chimice sustine ca Apple ii incalca un trademark referitor la denumirea Snow Leopard. Compania Jiangsu Xuebao detine marca Snow Leopard de mai bine de 10 ani si a folosit aceasta denumire pentru a isi promova produsele de igiena dentara, dar si cateva dispozitive electronice. Reprezentantii companiei sustin ca utilizarea aceleiasi denumiri pentru promovarea Mac OS X Snow Leopard ar genera confuzie in randul chinezilor, asa ca Jiangsu Xuebao cere 80.000$ si scuze oficiale de la Apple pentru utilizarea fara drept a marcii, insa companiile care au vandut Mac-uri cu acest software sunt deasemenea chemate in instanta.

  O instanta din China a primit deja cererea de chemare in judecata depusa de Jiangsu Xuebao si pe data de 10 iulie va avea loc prima infatisare in acest caz. Cei de la Jiangsu Xuebao sunt in principal cunoscuti pentru producerea de pasta de dinti si detergenti, insa compania care detine trademark-ul este implicata si in domeniul produselor electronice si a dezvoltarii de programe, asa ca ramane de vazut care vor fi cerintele avocatilor companiei. Apple ar putea cheltui mai multi bani aparandu-se decat incheind o intelegere cu Jiangsu Xuebao, asa ca ramane de vazut cum vor proceda cei din Cupertino.