Prima Pagina Android Google retrage Galaxy Nexus-ul din vanzare inainte ca Apple sa impuna interdictia...

Google retrage Galaxy Nexus-ul din vanzare inainte ca Apple sa impuna interdictia legala

  Saptamana aceasta celor de la Samsung le-a fost respins apelul formulat impotriva hotararii de a acorda o interdictie de vanzare a Samsung Galaxy Nexus, iar cei de la Google au actionat rapid si au retras propriul terminal din vanzare. Google a spus ca retrage terminalul din vanzare pentru a ii modifica software-ul in ideea de a elimina tehnologiile pe care le incalca. Aceasta modificare software va forta terminalele Galaxy Nexus sa nu mai caute continut in terminale ci sa il caute direct pe web, deci utilizatorii nu vor putea efectua cautari pentru fisiere din propriile terminale din momentul in care vor instala update-ul pe care Google urmeaza sa il lanseze.

  Practic Google nu are alta solutie decat sa distruga in parte functionalitatea Nexus-ului pentru ca a implementat fara drept tehnologii care nu ii apartineau. Cei de la Apple au depus cautiunea de 96 de milioane de dolari care le dadea dreptul de a impune o interdictie de vanzare, insa Google a decis sa retraga terminalul inainte ca aceasta interdictie sa fie impusa. Decizia celor de la Google este una care tine mai mult de propria mandrie deoarece acum Apple nu se poate lauda ca a reusit sa scoata din vanzare un dispozitiv al celor din Mountain View.

 • Leo

  “sa distruga in parte functionalitatea Nexus-ului […] ” =))
  Ai uitat sa spui ca saptamana viitoare va reaparea in Play Store Nexus-ul cu update la 4.1. Singura functionalitate “distrusa” prin updateul de soft va fi limitarea quick-search-ului din home screen doar la web nu si local, in terminal. Cu local search, sau fara el, e acelasi lucru. Mult fum fara rost …si multa mandrie aiurea.

 • Tu glumesti nu? Tu ai citit ce am scris eu?

 • Anonymous

  pentru ca a implementat fara drept tehnologii care nu ii apartinea

  Apple cate tehnologii a copiat si nimeni nu ia dat in judecat merita sa moara toti de la conducrea apple fiindca is niste prosti ..folosesti tehnologiile altora si cineva face ceva putin asemanator si repede trebuie sa te basesti ..

 • Anonymous

  tu ai scris ca il retrage pentru a face modificarile pe care apple viseaza ca le va face .. insa adevarul e ca doar fa face upgrade la 4.1 .. iar 4.1 te asigur ca nu a fost facut doar pentru ai face pe plac lu cr’apple

 • Eugen

  Daca am inteles eu bine inseamna ca decizia tribunalului e stupida.Nu stiam ca apple a inventat cautarea fisierelor intr-un computer fie el si de buzunar cum e telefonul.E ca si cum ai zice ca apple a inventat apa calda si numai ei au voie s-o implementeze, wow cata prostie.Eu stiu ca si in primele terminale symbian erau managere de fisiere care-ti cautau ce vroiai, poate ma insel dar asa imi amintesc.

 • Anonymous

  Nu pricep ce debil mintal i-a dat lui Apple un brevet pt cautare locala. De fapt nu e singurul brevet lipsit de noima atribuit marului.

 • Leo

  @zaone, Ma amuza foarte tare modul / tonul in care scrii stirile negative legate de Android / Google / Samsung, sau (aproape) orice alt produs non Apple. Se citeste doar dispret printre randuri.

 • Nu e niciun dispret Leo, functionalitatea e limitata mult prin eliminarea acelei functii sau nu? Desigur ca eu am scris de la bun inceput tot, dar tu ai tinut mortis sa rescrii din nou ideea, probabil ca sa te simti tu bine si sa incerci sa ma faci pe mine sa par prost, desi eu scrisesem de la bun inceput.

 • Leo

  Nu cred ca functionalitatea este limitata mult prin eliminarea local search, ci este doar limitata. Nu mai poti cauta local din homescreen dupa email-uri, contacte whatever, dar inapp poti face asta. Din stirea ta se intelege ca Google va lansa un update pentru a “distruge” local search-ul insa se lasa sa se inteleaga ca acest update va veni, candva, nu intr-un timp destul de scurt iar daca update-ul va ocoli patentul Apple, telefonul va reveni imediat pe rafturile virtuale din Play. Intre a distruge si a limita e diferenta mare, chiar daca “distrugerea” este “limitata”. Pierderile suferite de Samsung / Google din cauza retragerii temporare de pe piata nu cred ca vor fi mai mari decat cautiunea depusa de Apple.

 • Cristi

  Asta e culmea brevetelor ma frate…pierde grav din credibilitate Apple prin brevetele astea de kk . Cred ca aproape tot ce face Apple se apropie de perfectiune dar nu pot sa nu spun ca mi-e sila rau de ei cand vad ca se alintă ca niste copii suparaciosi. Cine hotaraste politica asta a lor e putin tâmpit, nu poti sa pretinzi ca ai inventat roata in 2012

 • Marius

  Habar nu aveti cat rau fac toate luptele astea aberante, utilizatorului final. Cat credeti ca reprezinta costul patentelor din pretul telefonului? Foarte mult. Cursa asta tampita pentru achizitionarea de patente, va trebui sa se termine la un moment dat. Toti ne arata un reclame cu familia fericita, zambete de copii, soare si cer senin, dar in spate se ascunde o mare mizerie si o gandire PUR economica.

 • Blitzkrieg

  Lol cati fanboys clone pe aici

 • Xyzt

  Pai si RIM are search local. 😛

 • Pingback: Samsung castiga un apel formulat impotriva hotararii de a interzice Samsung Galaxy Nexus in SUA | iDevice.ro()