Prima Pagina aplicatii Apple refuza sa implementeze in iDevice-uri solutii de plata folosind terminale mobile

Apple refuza sa implementeze in iDevice-uri solutii de plata folosind terminale mobile

  In ultimii ani au existat numeroase discutii legate despre posibilitatea de a face plati folosind iDevice-uri si tehnologia NFC. De cativa ani se tot spune ca Apple urmeaza sa implementeze tehnologia NFC in iDevice-uri, iPhone 5 fiind aparent testat cu asemenea chip-uri, si sa ne transforme terminalele in portofele digitale, insa acest lucru nu se va intampla prea curand. Cei de la Wall Street Journal au analizat strategia Apple, au discutat cu cativa oameni din interiorul companiei si spun acum ca Apple nu este interesata sa ne transforme terminalele in portofele digitale pentru ca deocamdata piata nu este indeajuns de matura. Phill Schiller a declarat intr-un interviu ca deocamdata furnizorii de solutii de plati mobile se lupta pentru suprematie in aceasta piata si Apple nu doreste sa intre in acea lupta.

Holding back in mobile payments was a deliberate strategy, the result of deep discussion last year. Some Apple engineers argued for a more-aggressive approach that would integrate payments more directly. But Apple executives chose the go-slow approach for now. An Apple spokeswoman declined to comment on the decision-making process. Apple’s head of world-wide marketing, Phil Schiller, in an interview last month, said that digital-wallet mobile-payment services are “all fighting over their piece of the pie, and we aren’t doing that.”

  Desi in interiorul Apple au existat dicutii intense cu privire la posibila implementare a unui sistem tert de plati mobile, cei din conducerea Apple au hotarat sa ofere utilizatorilor Passbook, o aplicatie semi-inutila care le permite sa mearga la magazine si sa foloseasca doar cupoane pentru a plati pentru ceva. Desi s-a discutat posibila dezvoltare a unui sistem intern de plati, folosirea iTunes sau transformarea companiei Apple intr-o banca, oamenii din conducere au decis ca deocamdata nu este momentul pentru implementarea unui asemenea sistem in iDevice-uri.

  In final cei de la Apple au ales Passbook-ul, desi au testat diverse sisteme NFC, si cred ca, cel putin pentru urmatorul an trebuie sa ne multumim doar cu atat, desi in Romania sistemul este complet inutil si nu cred ca va fi vreodata util.

 • octavian

  ne intrebam ce mai este util si viabil in romania acum?oare se mai merita sa locuim si sa “traim” in tara asta.

 • KFF

  Semi-inutila din prisma unui client din Romania unde sistemul din Passbook este inutil .

  In alte tari este destul de util si dezvoltat . Sa nu catalogam inutil un sistem doar pentru ca el nu se poate folosi in Romania , care se stie din pacate ca nu e buricul lumii ….

 • Da, vazusem un clip video facut de cineva care incerca sa il foloseasca in Hong Kong si nu avea unde.

 • Ion

  Acum pentru ca Apple nu introduce asa ceva, sistemul de plati contactless este inutil in Romania?
  Intradevar nici Google Payments nu este disponibil in Romania, dar asta nu inseamna ca nu exista persoane care sa-si doresc asa ceva.

  In timp ce ei se cearta prin tribunale,o varianta de plati contactless pentru Romania este deja in dezvoltare existand in acest sens un parteneriat Orange + BRD-Mastercard.
  Fiind deocamdata in teste exista doar ~2.000 de astfel de paypointuri, dar cred ele vor deveni comune in magazine, benzinarii destul de repede.

  Nu e nevoie decat de un sim special, cu capabilitati NFC, pe care poti sa-l introduci in orice dispozitiv care accepta simuri (telefoane, tablete, ceasuri etc) , sau… oricunde (nu are nevoie de curent, acesta fiind furnizat de POSuri) si plata se va face automat pentru <100 lei (peste cu PIN).

  Mie mi se pare mult mai facila aceasta modalitate de plata si chiar vreau sa fie cat mai repede disponibila. Si chiar imi pare bine ca nu vine via Apple/Google.

 • Cristi

  Ce va mai place sa visati la star trek si alte sf-uride dragul comoditatii !!! Nu e oare mai bine sa platim ca si pana acum cu bucatile alea de hârtie cunoscute ca si “bani”? Ce o sa le duceti dorul cand n-or mai fi si o sa plătiți contactless cu chipul pe care majoritatea o sa il avem “injectat” cine știe pe unde

 • bogdan

  de un an am card cu nfc sau orice alta denumire pentru plati contactless si nu l-am folosit deloc :))

 • And who gives a rat’s ass?

 • Pingback: "Portofelul digital" nu va ajunge in iPhone din cauza operatorilor de telefonie mobila din SUA | iDevice.ro()