Apple refuza sa implementeze in iDevice-uri solutii de plata folosind terminale mobile

  In ultimii ani au existat numeroase discutii legate despre posibilitatea de a face plati folosind iDevice-uri si tehnologia NFC. De cativa ani se tot spune ca Apple urmeaza sa implementeze tehnologia NFC in iDevice-uri, iPhone 5 fiind aparent testat cu asemenea chip-uri, si sa ne transforme terminalele in portofele digitale, insa acest lucru nu se va intampla prea curand. Cei de la Wall Street Journal au analizat strategia Apple, au discutat cu cativa oameni din interiorul companiei si spun acum ca Apple nu este interesata sa ne transforme terminalele in portofele digitale pentru ca deocamdata piata nu este indeajuns de matura. Phill Schiller a declarat intr-un interviu ca deocamdata furnizorii de solutii de plati mobile se lupta pentru suprematie in aceasta piata si Apple nu doreste sa intre in acea lupta.

Holding back in mobile payments was a deliberate strategy, the result of deep discussion last year. Some Apple engineers argued for a more-aggressive approach that would integrate payments more directly. But Apple executives chose the go-slow approach for now. An Apple spokeswoman declined to comment on the decision-making process. Apple’s head of world-wide marketing, Phil Schiller, in an interview last month, said that digital-wallet mobile-payment services are “all fighting over their piece of the pie, and we aren’t doing that.”

  Desi in interiorul Apple au existat dicutii intense cu privire la posibila implementare a unui sistem tert de plati mobile, cei din conducerea Apple au hotarat sa ofere utilizatorilor Passbook, o aplicatie semi-inutila care le permite sa mearga la magazine si sa foloseasca doar cupoane pentru a plati pentru ceva. Desi s-a discutat posibila dezvoltare a unui sistem intern de plati, folosirea iTunes sau transformarea companiei Apple intr-o banca, oamenii din conducere au decis ca deocamdata nu este momentul pentru implementarea unui asemenea sistem in iDevice-uri.

  In final cei de la Apple au ales Passbook-ul, desi au testat diverse sisteme NFC, si cred ca, cel putin pentru urmatorul an trebuie sa ne multumim doar cu atat, desi in Romania sistemul este complet inutil si nu cred ca va fi vreodata util.