Prima Pagina Apple Microsoft intentioneaza sa concureze cu Apple pe toate “fronturile”

Microsoft intentioneaza sa concureze cu Apple pe toate “fronturile”

  Intr-un interviu acordat astazi, celebrul CEO Microsoft Steve Ballmer a declarat ca nu va lasa companiei Apple niciun domeniu in care sa isi poata desfasura singura activitatea. Dupa intrarea pe piata smartphone-urilor cu Windows Phone, cei de la Microsoft aduc pe piata si o tableta proprie numita Microsoft Surface, insa desigur ca vor exista mai multe produse interesante, inclusiv in segmentul serviciilor de tip cloud. Ballmer sustine ca in momentul de fata compania sa este concentrata pe dezvoltatea de produse competitive care sa concureze cu tot ceea ce face Apple.

We are trying to make absolutely clear we are not going to leave any space uncovered to Apple. We have our advantages in productivity. We have our advantages in terms of enterprise management, manageability. We have got our advantages in terms of when you plug into server infrastructure in the enterprise. But we are not going to let any piece of this [go uncontested to Apple]. Not the consumer cloud. Not hardware software innovation. We are not leaving any of that to Apple by itself. Not going to happen. Not on our watch.

  Pe langa produse electronice, Microsoft intentioneaza sa deschida si cateva zeci de magazine in lumea intreaga, magazine care ar urma sa fie amplasate langa cele ale companiei Apple in ideea de a atrage cativa clienti. Indarjirea CEO-ului Microsoft vine intr-un moment in care compania sa trece printr-o perioada foarte buna prezentand Microsoft Surface si Windows Phone 8, deci ne putem astepta la multe lucruri bune de la ei in viitorul apropiat. Adevarul este ca putine companii pot produce intr-adevar concurenta pentru Apple si Microsoft este una dintre acele companii, acum ramane de vazut daca vor avea si idei bune.

 • Anonymous

  Depinde pe ce piata – la productia de calculatoare, laptop-uri, smartphone-uri sunt destui concurenti puternici, chiar peste Apple sau Microsoft. La sisteme de operare, doar Google este peste Apple dar sub Microsoft.
  Daca ne gandim bine Apple detine un singur loc 1, la tablete, iar Microsoft detine locul 1 la sisteme de operare desktop, Google la sisteme de operare mobile, iar Samsung la smartphone-uri.

 • al calin

  sunt inca pe val,avand monopol la pc
  dar au nevoie de un suflu nou (cel putin la smartphonuri) unde sunt depasiti
  asocierea cu nokia nu a fost cea mai buna alegere

 • Anonymous

  Nokia s-a asociat cu Microsoft. Si nu sunt singurii care fac windows phone.

 • orly

  Sincer mi se pare cam naspa noua strategie a lui Balmer. Este identica cu ce facea Pepsi pe vremuri cu reclamele Pepsi vs CocaCola, incercand sa spele creierele consumatorilor cum ca Pepsi ar fi concurent Coca Cola. Vanzarile au spus altceva, si Coca Cola a procedat corect necoboranduse la nivelul Pepsi. De ce trebuie sa isi puna magazinele langa Apple?
  Sa recapitulam:
  Cu Zune vs iPod au dat-o in bara.
  Au fost regii lumii cu Windows Mobile si au dat-o in bara, renuntant la acel sistem. Sa astepte ei sa mai vina vreun developer de aplicatii business pe platforma lor de mobile.
  Windows Phone 7, 8 si Windows RT sunt sisteme de operare foarte limitate si neterminate, noile versiuni de software nu suporta hardware vechi, asa ca le urez mult succes in mentinerea cotei de 5%, ca mai mult nu vor optine.
  Au avut disponibila tehnologia touch cu mult inaintea Apple, dar o vindeau doar pentru anumiti clienti business la preturi astronomice. Nu Microsoft ne-a facut viata mai usoara si mai plina de culoare, ci Apple.
  Surface in schimb promite, mai ales daca posibilitatea de a avea un ultraportabil sau laptop under da hood cu Windows 8 Full, este exact ce lumea a cerut si apple a refuzat sa livreze.