In-Appstore.com si riscurile la care te supui cand piratezi

9

  Acum cateva ore v-am spus ca ca un sistem numit In-Appstore.com, dezvoltat de catre un rus, va permite sa obtineti gratuit bonusurile disponibile in mod normal doar prin in-app purchase-uri, adica in schimbul unul pret. Vorbim desigur despre piratare, insa spre deosebire de cea normala care implica doar instalarea unor aplicatii deja piratate, sistemul  acesta va obliga sa instalati un certificat, sa schimbati un DNS si practic sa redirectionati traficul iTunes direct catre serverul rusului. Atunci cand voi introduceti parola Apple ID-ului vostru, dupa ce dati Like pentru a obtine un in-app purchase gratuit, sau cand introduceti parola pentru a face un in-app puchase din alta aplicatie, veti trimite acea parola catre serverul hackerului.

  Daca aveti un cont fara card atunci nu exista vreo problema, insa daca aveti atasat contului vostru un card, exista posibiltitatea ca peste noapte sa il gasiti gol. In clipul video de prezentare dezvoltatorul ne arata ca nu trebuie sa ne logam la iTunes pentru a face un in-app purchase, insa in cazul in care intalniti o aplicatie care nu este suportata de sistem, si ele exista, s-ar putea sa fie necesar sa va logati si sa trimiteti parola la hacker. Sfatul meu este sa va feriti de acest sistem, sa nu il folositi pentru ca el va fi oricum in curand inchis pentru ca functioneaza in baza unor servere web pe care Apple pe poate bloca extraordinar de usor.

  Daca ati incercat sa folositi acest sistem, mergeti inapoi in setarile pentru Wi-Fi si stergeti intrarile pe care le-ati introdus cand ati urmat pasii initiali.