Prima Pagina Apple Apple a contactat operatorii de telefonie mobila si marii retaileri din SUA...

Apple a contactat operatorii de telefonie mobila si marii retaileri din SUA cerandu-le sa retraga de la vanzare anumite produse Samsung

  Saptamanile trecute Apple a castigat dreptul de a interzice vanzarea in SUA a produselor Samsung Galaxy Tab 10.1 si Samsung Galaxy Nexus. La scurt timp dupa ce a indeplinit procedurile legale pentru impunerea acestor interdictii, cei de la Apple au trimis scrisori catr operatorii de telefonie mobila si marii retaileri din SUA cerandu-le sa scoata din vanzare cele doua produse ale companiei coreene. Desi Samsung a reusit sa obtina o suspendare a interdictiei privind vanzarea Galaxy Nexus-ului, tableta Galaxy Tab 10.1 este interzisa la vanzare in SUA, cei de la Apple folosindu-si avocatii pentru a impune acest drept.

…a couple of Samsung filings say that Apple’s enforcement activities include letters to “to many carriers and retail companies that currently sell” the banned products, telling them that “[a]t a minimum” they are required to “immediately remov[e] for sale the [banned product] from all physical and online venues under [their] direction or control”.¬†Samsung filed letters from the San Francisco-based law firm of Taylor & Company sent on Apple’s behalf to downstream customers. Apparently, letters relating to the Galaxy Tab 10.1 went out on June 28, and letters concerning the Galaxy Nexus were sent on July 3 (before the injunction was stayed).

  Cei de la Apple nu au stat prea mult pe ganduri in ceea ce priveste impunerea propriilor drepturi si se pare ca Samsung foloseste actiunile Apple in procesele dintre cele doua companii, probabil in ideea de a isi readuce tableta Galaxy Tab 10.1 in vanzare.

 • Doru

  Recunosc ca nu am citit aceste articole niciodata , dar …. faceti-ma si pe mine sa inteleg , de ce tot incearca apple sa impiedice vanzarea produselor Samsung ? nu doar in USA ci si in alte tari … !!!

 • Pentru ca Samsung i-a furat proprietatea intelectuala.

 • dDan

  Of of. Saracuta apple. Ea e singura companie furata si copiata,neinspirandu-se de la nimeni niciodata. Ea e si singura cu idei,restul nefiind buni de nimic. Sunt detinator ip4, dar lucrurile astea ma scarbesc(nu articolele,ele fiind bine intentionate,ci atitudinea apple,pe care se pare ca multi o au la suflet).

 • Si Apple a fost data in judecata si a platit. Daca e sa incalce sa plateasca, si restul sa faca la fel.

 • Mankid40

  Din carte biografie al lui S. Jobs am citit multe chestii interesante despre inceputul lui apple, si cum seuita la HP, Xerox, si multe altel companii in momentul respectiv, doar ca le adapta dupa gustul sau…

 • Anonymous

  Aici nu e vorba de platit ci de atitudinea Apple care s-a grabit sa opreasca vanzarile printr-o metoda de tot rasul. Nu e sarcina lor sa faca asta si probabil nici nu e legal – exista o dispozitie si sunt organe de “law inforcement”.
  Ce au castigat prin asta ? S-au facut de rusine pt ca Samsung au obtinut o amanare, iar Google a pus peste cateva zile GNex, modificat, in vanzare.
  Probabil o sa piarda cautiunea aia de 96 de milioane.

 • Robert

  Se pare ca ti-a furat si tie zaone cineva proprietatea de a judeca.Parca ai fi mostenitorul apple de te inchini asa la orice cuvant spus de ei.Sau ca sa adaptez la vremurile din Romania,parca ai fi Robert Turcescu atunci cand il apara pe Base de “raii” de la Usl.

 • Ai subliniat exact ce era de subliniat, asta trebuia inteles. Nu, incerc sa implementez in mintea romanilor ca furtul, cu care sunt crescuti de mici, e prost si se pedepseste sever in lumea civilizata. In jungla din Romania inca mai faci ce vrei si e rau.

 • Robert

  Si eu sunt impotriva furtului,dar lupta asta intre apple si ceilalti(sunt fan si utilizator apple,trebuie sa mentionez),mi se pare ridicola si dusa peste limita absurdului de catre apple.Nu poti sa ai pretentia ca tu ai inventat tableta sau telefonul mobil.Mie astea mi se par niste concepte,ambele fiind doar suportul pe care trebuie sa se construiasca ceva.Fac o comparatie simpla,o masina(turism)are 4 roti,nu?Deci asta este design-ul ideal pt 1 masina.Ar trebui sa vina avocatii Ford,sau Mercedes si sa le zica celor de la Skoda,gata,noi am pus 4 roti la masina,voi nu aveti dreptul de a face masini,veniti cu ceva nou,3-5 roti.Este absurd si penibil ce face apple.

 • Gandeste-te ca Microsoft a furat de la Apple un lucru extrem de important acum cateva decenii. S-au invatat minte atunci si cine nu isi protejeaza drepturile ajunge la faliment, a se vedea Nokia, RIM, etc.

 • Robert

  Cand pui pe harte chestiile aste,totul pare foarte clar.Dar nu si in lumea reala,trebuie sa existe un pic de flexibilitate,concurenta este buna si constructiva.O seara buna.

 • Leo

  Zaone, ce a “furat” Microsoft nu apartinut Apple. E o greseala sa crezi ca Steve a fost cel care a “ghicit” un sistem de operare cu UI sau mouse-ul. Steve i-a tras in piept pe cei de la Xerox pentru asta.

 • Mihai

  Apple a inventat telefonia mobila.

 • aba

  telefonia mobila si focul.

 • @Leo: Da, si Gates l-a tras pe el in piept.

 • Pingback: Asa arata un document prin care unui operator i se cere sa scoata din vanzare anumite produse | iDevice.ro()