Un studiu stiintific ne explica ce impact emotional a avut decesul lui Steve Jobs asupra fanilor sai si ai companiei Apple

  In luna octombrie a anului trecut Steve Jobs a incetat din viata la varsta de aproape 56 de ani, lasand in urma o companie foarte puternica si milioane de fani care au purtat doliu pentru zile/saptamani/luni. Un studiu al universitatii din Essex si-a propus sa afle care a fost impactul emotional al decesului lui Steve Jobs asupra propriilor fani, dar si asupra fanilor companiei Apple. Studiul a fost organizat in 3 parti si profesorul care l-a coordonat va incerca sa explice de ce fanii au purtat doliu si cum le-a fost schimbata viata de omul care a schimbat lumea in care traim.

The death of Apple co-founder Steven Jobs was accompanied by a period of public mourning. Reflections shared by both those he knew and those who were connected to him through the devices he pioneered were imbued with expressions of loss. The goal of the present research was to understand the grieving of those who knew Jobs through his devices, as a way of exploring how interpersonal emotions are shaped by relationships with technology. The findings from three studies conducted in the weeks after Jobs’ death indicated demographic variability in mourning across the general population, suggesting that many people were more deeply affected by his passing. Latter studies highlighted the motivational factors that are related to the use of the Apple devices which were at play in shaping feelings of sadness and loss.

  Studiul a relevat faptul ca oamenii cu un statut social ridicat au suferit mai mult decat restul si ca achzitionarea unui produs Apple a avut un impact puternic asupra modului in care oamenii au privit acest eveniment. Se pare ca o buna parte dintre cei care utilizeaza in mod constant iDevice-uri au avur parte de un impact emotional puternic, insa o alta parte nu a fost chiar atat de miscata de decesul legendarului CEO. In fond totul tine de felul in care utilizatorii il priveau pe Steve Jobs si de modul in care asteaptau ei ca aceasta companie sa evolueze.

5 COMENTARII

  1. @2 stai linistit ca mai e unul calin pe aici care isi dorea din tot sufletul sa fie in pielea lui jobs(asta era anul trecut,ala era pe patul de moarte si el afirma tare si raspicat ca si-ar dori si asa sa fie in locul lui)……
    Gradina lui Dumnezeu este mare.

  2. Cei care îl subestimati pe Steve si care nu ați înțeles încă cine a fost si cine este încă , din păcate nu meritau sa tineri un iDevice in mana…!